Menu
Alternate Text

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Kamperen tussen de nijlpaarden

BOEK v.a. € 2.249,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we de richtbedragen gebaseerd op de deelname van minimaal 8 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke dien je de excursies in de lokale munteenheid te betalen.

€ 65,-

Bulawayo - neushoorn wandelsafari

Vanuit Bulawayo kun je een optionele safari maken, waarbij je lopend op zoek gaat naar de neushoorn. Als de neushoorns in een goede bui zijn, kun je tot op enkele meters afstand komen en ze rustig gade staan. Een ervaring om nooit te vergeten!

Duur: 4 uur (inclusief rijtijd)
Inclusief: lokale gids, entree N.P.

€ 75,-

Kaapstad - dagexcursie Kaap de Goede Hoop

Je kunt een dagexcursie maken naar de beruchte Kaap de Goede Hoop. Je zal reizen via Clifton en Camps Bay naar Hout Bay. Vanuit Hout Bay kun je (optioneel!) een zeehondeneiland bezoeken. Vervolgens reizen we door naar Kalk Bay voor een middagstop, alvorens er doorgereisd wordt naar Boulders Beach (waar Afrikaanse- en Jackass pinguins leven) en Cape Point. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Je kunt tot de vuurtoren omhoog klimmen. In de diepte zie je de schuimende golfslag van twee oceanen die hier vermengen.

Duur: hele dag
Inclusief: transfers, gids, entreegeld Cape Point.
Exclusief: alle andere entree gelden, maaltijden, drankjes, fooien. 

€ 25,-

Kaapstad - excursie Robbeneiland

Het beroemde Robben eiland, ooit de gevangenis waar de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela vast zat, evenals vele andere politieke vrijheidsstrijders, is nu Unesco Werelderfgoed. 
Het is voor ons niet mogelijk om deze excursie voorafgaande aan de reis, of tijdens de reis, te organiseren. 
Indien je deze excursie wilt doen raden we je aan zelf online een reservering voorafgaande aan de reis te maken, in verband met de populariteit van de excursie. Je kan deze boeken via: http://www.robben-island.org.za 
Houd er rekening mee dat indien de excursie niet doorgaat wegens slechte weersomstandigheden, je zelf ter plekke bij het kantoor ( V&A Waterfront) je restitutie of omboeking naar een andere dag/tijdstip dient te regelen.

Duur excursie: 3-4 uur.
Inclusief vervoer van en naar Robben eiland met de boot vanaf V&A Waterfront, entree, bezoek gevangenis / museum, lokale gids (vaak ex-politieke gevangene). 

€ 20,-

Kaapstad - kabelbaan Tafelberg

Kaapstad is natuurlijk wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de Tafelberg. Je krijgt de gelegenheid om er bovenop te staan: een korte rit met de kabelbaan brengt je naar de top, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de baai en de stad.

NB: je moet er rekening mee houden dat het soms door weersomstandigheden niet mogelijk is om de Tafelberg te betreden. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de kabelbaan buiten gebruik is.

Prijs is voor een retourticket met de kabelbaan per persoon.

Je kunt ter plekke een taxi nemen naar de Tafelberg of de Hop-on Hop-Off bus. Deze kosten zijn optioneel. Voor meer informatie m.b.t. de Hop-on Hop-Off bus willen we je verwijzen naar onderstaande website: http://www.citysightseeing.co.za/

De kabelbaan naar de Tafelberg is in verband met onderhoud gesloten van 7 t/m 26 juli 2020. Het is dan mogelijk om de Tafelberg te voet te beklimmen. Het is geen gemakkelijke wandeling (veel trappen), maar wel te doen. Om de top van de Tafelberg te bereiken ben je ongeveer 2 tot 3 uur onderweg, naar beneden duurt dit ongeveer 1,5 tot 2 uur.

€ 15,-

Kamanjab - himba nederzetting

In de omgeving van Kamanjab is het mogelijk om een himba nederzetting te bezoeken. De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. 
€ 38,-

Kasane - boottocht Chobe N.P.

In de namiddag kun je een boottocht maken. Op de rivier heb je alle gelegenheid een grote verscheidenheid aan wild te zien drinken. Kuddes olifanten, impala's, waterbokken, maar ook nijlpaarden, krokodillen, otters en buffels maken deze tocht tot een prachtige herinnering. Vanaf de boot zie je visarenden een duikvlucht maken.

Exclusief: entreegeld Chobe N.P. t.w.v. € 10,-
Tijdens de excursie kun je je eigen drankjes meenemen.

€ 35,-

Kasane - safari Chobe N.P.

Je kunt een safari maken in het Chobe N.P. Je wordt dan vervoerd in jeeps (open) onder deskundige begeleiding.

Duur: halve dag (ochtend of middag) - 3-4 uur.
Exclusief: entreegeld Chobe N.P. t.w.v. 10 euro

€ 20,-

Oranje rivier - kanoën

De Oranjerivier ligt in een prachtig groen landschap met bergen op de achtergrond. In de vroege ochtend kun je een leuke kanotocht op de Oranjerivier maken, waarbij je lekker kunt zwemmen en de kleine stroomversnellingen kunt trotseren. Afhankelijk van het seizoen!
€ 55,-

Pretoria - Soweto tour

Pretoria wordt de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd en is een vriendelijke stad met veel publieke gebouwen en monumenten. Je kunt hiervandaan een excursie maken naar de townships van Soweto. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela, het memorial van Hector Peterson, de Regina Mundi kerk, en maakt het echte leven in een township even mee.

Duur: halve dag (ong. 4-5 uur), vertrek in de ochtend of de middag.
Inclusief: entreegeld, gids.

€ 60,-

Swakopmund - dolfijnentocht

Het oude havenstadje Swakopmund ligt ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan. De dolfijnen die hier voorkomen komen soms tot aan het strand gezwommen! Per boot kun je naar ze op zoek.

Duur: 4-5 uur
Inclusief: vervoer, drankjes, lichte lunch.

€ 50,-

Swakopmund - quadbike tour

Je maakt een tour op een quadbike onder leiding van een gids.

Duur: ong. 2 uur. Je vertrekt in de ochtend.
Inclusief: drankjes, veiligheidsuitrusting en transfers.

€ 38,-

Swakopmund - sandboarden

Je kunt gaan sandboarden vanuit Swakopmund. Dit kun je liggend doen (voor genoemde prijs). Je kunt het ook staand doen! Dan zijn de kosten € 45,- p/p.

Duur: ochtend of middag, halve dag
Inclusief: transfers, lichte lunch en veiligheidsuitrusting.

€ 80,-

Victoria Watervallen - bungee jump

Een van de meest spectaculaire natuurmonumenten ter wereld zijn de Victoria watervallen. De watervallen storten zich over een lengte van 1,7 kilometer in een diepe, smalle kloof en veroorzaken een dichte nevel. Grote waaghalzen kunnen hier één van de hoogste bungee jumps van de wereld maken (110m!). Een absolute adrenaline kick.

€ 50,-

Victoria Watervallen - cruise

Je gaat stroomafwaarts de Zambezi rivier af, richting de watervallen tot Palm Island. Daarna keer je om en ga je stroomopwaarts weer terug. 

De 'Sunset Cruise' vertrekt aan het eind van de middag voor een prachtige zonsondergang.

Duur: 2 uur
Inclusief: transfer, entreegeld, snacks.

€ 30,-

Victoria Watervallen - entreegeld

Het entreegeld voor de Vic Falls vanuit Zimbabwe is USD 30. In Zambia is het entreegeld op moment van schrijven hetzelfde.
€ 125,-

Victoria Watervallen - raften

Per rubberboot kun je een deel van de Zambezi afgaan, het zogenaamde 'white water raften'. Na een uurtje oefenen kun je al met een groepje en een ervaren gids de wilde rivier afzakken waarbij je spectaculaire 'rapids' tegenkomt waarbij je je best moet doen niet uit de boot te vallen. Spectaculaire foto's voor de thuisblijvers!

Duur: halve dag, afhankelijk van hoogte water vertrek je vroeg of heel vroeg.
Inclusief: veiligheidsuitrusting, instructies.