Reiszoeker

Groepsreis Zuidelijk Afrika In 3 Weken

Kamperen tussen de nijlpaarden

Boek v.a. € 2.883,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuidelijk Afrika In 3 Weken

Botswana: Kasane - Chobe N.P. boottocht

Door het Chobe Nationaal Park stroomt de Choberivier. Dat Chobe Nationaal Park bewoont wordt door grote aantallen dieren is vooral aan de rivier goed te merken. Hier komen de dieren drinken, zwemmen en oversteken. Een geweldige plek dus om dicht bij giraffen, kuddes olifanten, nijlpaarden en krokodillen te komen. Kijk vooral ook omhoog. In het Chobe Nationaal Park komen ongeveer 460 soorten vogels voor! Ga er dus lekker voor zitten, hou je camera in de aanslag en geniet ook vooral van de wonderen van het Chobe Nationaal Park!

Duur: ongeveer 3 uur
Inbegrepen: transfers van/ naar lodge, boottocht, gids
Niet inbegrepen:, entreegeld Chobe Nationaal Park, snacks en drankjes, fooi

Botswana: Kasane - Chobe N.P. game drive

Het Chobe Nationaal Park is in de jaren ’60 gesticht en is het oudste en meest diverse nationale park van Botswana. Nergens ter wereld is de concentratie van olifanten zo hoog als in Chobe, de kans is dus groot dat je deze enorme dieren tijdens je game drive zal spotten. Benieuwd hoeveel olifanten er in Chobe leven? Volgens de laatste tellingen zijn het er meer dan 120.000! Ook leeuwen worden vaak gezien en met wat geluk spot je ook de andere leden van de Big Five, hyena’s antilopen, zebra’s en meer! Liefhebbers van vogels komen in de maanden tussen augustus en april het beste tot hun recht. Misschien zie je de koritrap wel, met een gewicht tot 19 kg de zwaarste vliegende vogel ter wereld! Je maakt je game drive door het Chobe Nationaal Park in open jeeps en onder begeleiding van een ervaren gids/chauffeur.

Duur: ongeveer 3 uur
Inbegrepen: transfers van/ naar lodge, vervoer met 4x4 wagens in het park, gids
Niet inbegrepen: entreegeld Chobe Nationaal Park, snacks en drankjes, fooi

Namibië: Bagani - Boottocht

Deze excursie laat je op zeer ontspannen wijze kennis maken met het natuurschoon van de Caprivistrook. Met de boot vaar je over de Okavangorivier naar de Popa watervallen. De watervallen zijn een geliefde plek bij nijlpaarden en krokodillen. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 4. 

Duur: ongeveer 2 uur
Inbegrepen: vervoer met boot
Niet inbegrepen: snacks en drankjes, fooi

Namibië: Bagani - Game Drive

Niet ver van Bagani ligt het Mahango Nationaal Park. Dit kleine park ziet maar weinig toeristen, maar des te meer wild. Het park ligt op de migratieroute van onder andere olifanten die vanuit Angola naar het zuiden trekken. Naast olifanten kun je er onder andere buffels, luipaarden en leeuwen spotten, vier van de illustere Big Five dus. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 4. 

Duur: ongeveer 4 uur
Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: snacks en drankjes, fooi

Namibië: Kamanjab - Himba nederzetting

De Himba tellen slechts zo'n 50.000 leden. Iedere familie beschikt over verschillende hutten die gemaakt zijn van takken, modder en mest. Himba zijn semi-nomaden en ze trekken op zoek naar weidegrond met hun kuddes schapen, runderen en geiten over de woestijnsteppe. Opmerkelijk aan de Himba is de bruinrode kleur van hun huid, haar en kleding (vaak alleen een geitenleren rok). Deze rode kleur wordt verkregen doordat ze zich insmeren met een mengsel van rode aarde, kruiden, boomschors en vet ter bescherming tegen het woestijnklimaat. In de omgeving van Kamanjab bezoek je een Himba dorp waar je kennis maakt met het dagelijks leven van de laatste traditionele stam van Namibië. Je leert over de melkceremonie, het rookbad, het geloof van het heilige vuur, over voorouders en traditionele medicijnen. Sieraden en haarstijlen geven de status van elk lid van de stam aan en uiteraard krijg je ook hier uitleg over. De opbrengsten van het bezoek aan het dorp gaan naar een Trust waarmee weeskinderen en scholen in de omgeving van Kamanjab worden ondersteund met voedsel en dekens. Verder wordt het Trust gebruikt om voedsel, medische hulp wanneer traditionele medicijnen niet helpen en inentingen tegen westerse ziekten zoals de mazelen te betalen.

Duur: ongeveer 2 uur
Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: snacks en drankjes, souvenirs, fooi

Namibië: Sossusvlei - 4x4 Shuttle

De woestijn bij Deadvlei en Sossusvlei is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Namibië. Tijdens je reis brengt de truck je tot aan de parkeerplaats. Indien je niet wilt lopen kun je tegen betaling met 4x4 aangedreven voertuigen verder. De shuttle brengt je van de parkeerplaats naar Deadvlei, van Deadvlei naar Sossusvlei en van Sossusvlei weer naar de parkeerplaats. De shuttlebus rijdt ongeveer eens in de 15 minuten.

Duur: ongeveer 3 uur
Inbegrepen: 4x4 transfer van parkeerplaats naar Deadvlei en Sossusvlei

Namibië: Swakopmund - Dolfijnentocht

Nadat de gids veiligheidsinstructies heeft gegeven ga je met de boot op pad. Je vaart eerst langs de oesterkwekerijen en met wat geluk zie je hoe deze worden geoogst. Schrik niet als er tijdens het begin van de boottocht pelsrobben of pelikanen aan boord komen om gedag te zeggen. Dit zijn dieren die gered zijn en aan de nabijheid van mensen gewend zijn geraakt. Je vaart naar het Pelican Point schiereiland waar een gigantische kolonie pelsrobben het hele jaar door verblijft. Soms kun je ook jakhalzen zien lopen. De boot draait de open zee op en daar wordt het pas echt spannend wat je allemaal gaat zien: Tuimelaars, Havisidedolfijn, schildpadden, maanvissen en in het juiste seizoen zo maar een walvis? Wees je er wel van bewust dat je op zoek gaat naar wilde dieren. Er kan dus geen garantie worden gegeven over wat je tijdens de boottocht zal tegenkomen. Op de weg terug naar de haven kun je genieten van kleine hapjes, verse oesters en een kleine versnapering.

Duur: ongeveer 4,5 uur
Inbegrepen: Schipper, gids, welkomstdrankje, lichte lunch
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, overige drankjes en fooi

Namibië: Swakopmund - Sandboarden

De zandduinen van Namibië zijn een lust voor het oog, maar wil je meer, dan kun je ’s ochtends gaan sandboarden. Vanuit Swakopmund wordt je naar de zandduinen gebracht waar je een moeilijke keuze wacht. Ga je liggend sandboarden of staand? Kies je voor de liggende variant, dan heb je 6 verschillende hellingen om vanaf te glijden. De staande variant doet aan snowboarden denken, is ongeveer €6 duurder dan de liggende variant en heeft 2 hellingen om vanaf te glijden.

Duur: ongeveer 4 uur
Inbegrepen: vervoer, materiaal, lichte lunch
Niet inbegrepen: overige snacks en drankjes, fooi

Namibië: Swakopmund - Bezoek Township

Samen met een gids uit het Mondesa Township maak je een tocht door het township van Swakopmund. Op de markt ontmoet je de bewoners en zie je hoe de informele sector werkt. Je wandelt door het township en bezoekt het huis van een Herero dame en komt meer te weten over de Herero in Namibië. Je vervolgt de tour met een bezoek aan de DRC Informal Settlement, de sloppenwijk van het township waar je uitleg krijgt over het ontstaan van dit deel van het township, wie de bewoners zijn en het dagelijks leven. Je bezoekt het vrouwen handnijverheidscentrum en gaat daarna naar het Hafeni Restaurant om wat traditionele hapjes te proberen onder het genot van traditionele a capella muziek. Deze excursie wordt ’s ochtends en aan het eind van de middag aangeboden.

Duur: ongeveer 3 uur
Inbegrepen: gids, vervoer, traditionele maaltijd, drankje
Niet inbegrepen: overige snacks en drankjes, fooi

Zimbabwe: Bulawayo - Neushoornwandeling

De laatste wilde witte en zwarte neushoorns van Zimbabwe leven in de Matopos Hills. Samen met een ervaren gids ga je te voet op zoek naar deze prachtige dieren. Je volgt sporen, luistert naar de uitleg van de ranger en als het dan zover is, neem je rustig plaats en bewonder de neushoorns van een afstandje.

Duur: ongeveer 3 uur
Inbegrepen: gids
Niet inbegrepen: transfers van/ naar camping, entree, fooi

Zimbabwe: Bulawayo - Rotstekeningen

Het Matobo Nationaal Park herbergt een van de grootste schatten uit de beginjaren van de mensheid. Nergens ter wereld tref je zo veel rotstekeningen als hier! De enorme keien en grotten in de Matobo Hills zijn al sinds de vroege steentijd een veilig onderkomen voor mensen geweest en de rotstekeningen die je er vindt gaan tot meer dan 13.000 jaar terug in de tijd. De bijzondere rotsen zijn sinds de vroege mensheid ook als heilige plekken gezien. Voor volgers van het Mwari geloof, een geloof dat al sinds de ijzertijd bestaat, zijn de rotsen van de Matobo Hills de zetels van de goden en van de geesten van de voorouders. Met zo veel historische, culturele en natuurlijke rijkdom zal het geen verrassing zijn dat Matobo Nationaal Park UNESCO Werelderfgoed is. Tijdens deze excursie bezoek je verschillende plekken in het park en kun je de belangrijkste ontwikkelingen in de rotstekeningen zien.

Duur: ongeveer 3 uur
Inbegrepen: vervoer met 4x4, gids
Niet inbegrepen: entree Matobo Nationaal Park, snacks en drankjes, souvenirs, fooi

Zimbabwe: Victoria Falls - Bungee jump

Niet de hoogste, maar wel een van de meest spectaculaire bungyjumps ter wereld vind je in Victoria Falls. Je staat hoog op de Victoria Falls Bridge en de kolkende Zambezirivier stroomt diep onder je terwijl je op de achtergrond het bulderen de Victoriawatervallen hoort. Je springt en maakt in 4 seconden een val van 111 meter! Ben je op zoek naar een kick, dan zal de adrenaline bij deze excursie zeker door je lichaam gieren.

Duur: ongeveer 1 uur
Inbegrepen: veiligheidsintructie, materiaal
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, maaltijden, drinken en fooi

Zimbabwe: Victoria Falls - Sunset Cruise

Een mooie manier om een dag bij de Victoria Watervallen af te sluiten, is door het maken van een boottocht tijdens zonsondergang. Tijdens je tocht heb je kans verschillende vogelsoorten, nijlpaarden, krokodillen en ander wild langs de waterlijn te zien.

Duur: ongeveer 1 uur en 30 minuten
Inbegrepen: boottocht
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, maaltijden, drinken en fooi

Zimbabwe: Victoria Falls - White Water Raften

Hou je van water, ben je op zoek naar adrenaline en kun je tegen een stootje? Dan is raften over de Zambezi bij Victoria Falls iets voor jou. Met een zwemjack, een helm en een peddel stap je aan boord van je raft. Samen met je teamgenoten volgt een onvergetelijk spannende tocht langs rapids met alleszeggende namen als The Terminator, The Washing Machine en Judgement Day. Aan het eind van de tocht wacht je een lunch om samen met je mede avonturiers alle indrukken nog eens door te nemen. Tijdens de laagwatermaanden duurt je raftingtocht langer. Dit komt omdat in de periode van hoogwater de eerste 11 rapids te gevaarlijk zijn.

Nb. De maanden januari tm maart, juli en augustus zijn doorgaans hoogwater maanden. De maanden augustus tot januari zijn laagwatermaanden. De Zambezi wordt gevoed door regenwater waardoor er geen exacte data zijn voor hoog- laagwaterseizoenen.

Duur: Bij laagwater ongeveer 7 uur, bij hoogwater ongeveer 5 uur en 30 minuten
Inbegrepen: transfers van/ naar hotel, materiaal, veiligheidsinstructie, lunch en drankje na afloop,
Niet inbegrepen: fooi

Zuid-Afrika: Kaapstad - Kaapse Schiereiland en Pinguïnkolonie

Wil je zoveel mogelijk van Kaapstad en omgeving zien, dan is dit de excursie waarmee dat kan. Je bezoekt het beroemde witte strand van Clifton en Camps Bay voordat je naar Hout Bay reist. Dit vissersdorpje aan de rand van Kaapstad is bekend om de visrestaurants en de souvenirmarkt. Liefhebbers kunnen optioneel vanuit Hout Bay een boottochtje naar Seal Island maken om de kolonie pelsrobben van dichtbij te zien. De boottocht dient ter plaatse te worden betaald. Je vervolgt je excursie met een rit over Chapman’s Drive, een prachtige 9 km lange weg tussen Hout Bay en Noordhoek waarbij de weg langs rotsen en zee slingert. Onderweg heb je kans dolfijnen te zien zwemmen. Je bestemming is Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste deel van het Kaapse Schiereiland. Niet alleen is Kaap de Goede Hoop legendarisch vanwege de scheepvaart, je kunt er ook zebra’s, antilopen en veel verschillende soorten vogels spotten. Een bezoek aan de Kaap is niet compleet zonder de vuurtoren van Cape Point te hebben gezien. In Boulder’s Beach, vlakbij het koloniale stadje Simon’s Town, leven meer dan 3000 zwartvoetpinguïns op het strand. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie waarschijnlijk samen met andere (internationale) reizigers maken.

Duur: ongeveer 9 uur
Inbegrepen: Pick-up en drop-off bij het hotel, vervoer tijdens excursie, entreegeld Cape Point Nature Reserve, gids
Niet inbegrepen: entreegeld pinguïnkolonie, entreegeld Seal Island, lunch, drinken, souvenirs en fooi

Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland

Als sinds de tijd van de VOC is Robbeneiland, een eilandje voor de kust van Kaapstad, een beduchte plek die wisselend gebruikt is als gevangenis en leprakolonie. De grootste bekendheid dankt het eiland aan Nelson Mandela, die er maar liefst 18 jaar onder zware omstandigheden doorbracht. Je excursie begint in de Victoria & Alfred Waterfront vanwaar je de ferry naar Robbeneiland neemt. Bij aankomst op het eiland staat er een bus en lokale gids klaar die je langs de bezienswaardigheden van het eiland voeren. Je bezoekt onder meer de begraafplaats voor leprapatiënten, het huis van Robert Sobukwe, de steengroeve en de maximaal beveiligde gevangenis waar Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijders werden opgesloten. Je eindigt je rondleiding op Robbeneiland met een bezoek aan de cel van Nelson Mandela. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie waarschijnlijk samen met andere (internationale) reizigers maken.
Let op: je dient deze excursie zelf rechtstreeks te boeken op de website van Robbeneiland.
Ga hiervoor naar https://www.robben-island.org.za/tours

Duur: ongeveer 4 uur
Inbegrepen: ferry, entreegeld, gids
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, drinken, souvenirs en fooi

Zuid-Afrika: Kaapstad - Wijntour

Liefhebbers van wijn weten dat er in Zuid-Afrika heel wat goede wijn en bekende wijnhuizen te vinden zijn. Al in de 17de eeuw werden de eerste wijngaarden gesticht rond Kaapstad en dan vooral rond Stellenbosch, in het district Wynland. Je bezoekt vandaag drie verschillende wijngaarden om drie heel verschillende proeverijen mee te maken. Zo zal een van de proeverijen gecombineerd worden met een rondleiding door de wijnkelder, bij een andere wijngaard proef je zowel wijn als kaas en bij de laatste wijngaard wijn en chocolade. Je bezoekt het oude stadje Franschhoek, dat zijn naam dankt aan de voornamelijk Franse Hugenoten die zich er aan het einde van de 17de eeuw vestigden. Dit is een join-in excursie. Je zal de excursie waarschijnlijk samen met andere (internationale) reizigers maken.

Duur: ongeveer 8 uur
Inbegrepen: vervoer vanaf startpunt in Kaapstad naar wijngaarden en vice versa, wijnproeverij en wijnkeldertour, wijn- en kaasproeverij, wijn- en chocoladeproeverij, bezoek aan Franschhoek
Niet inbegrepen: transfers van/ naar hotel, drinken, souvenirs en fooi

Zuid-Afrika: Mapesu - Nachtsafari

Veel dieren zijn 's nachts actief. Ga mee op een spannende game drive in het donker, op zoek naar wilde dieren.

Duur: 2 uur

Zuid-Afrika: Oranje rivier - Kanoën

De Oranjerivier ligt in een prachtig groen landschap met bergen op de achtergrond. In de vroege ochtend kun je een leuke kanotocht op de Oranjerivier maken, waarbij je lekker kunt zwemmen en de kleine stroomversnellingen kunt trotseren. Tijdens het peddelen kun je verschillende vogelsoorten, varanen en meer zien en de gids zal hier graag uitleg over geven. Kanoën is mogelijk afhankelijk van het seizoen!

Duur: ongeveer 2 uur
Inbegrepen: vervoer
Niet inbegrepen: snacks en drankjes, souvenirs, fooi