Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Kamperen tussen de nijlpaarden - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 999,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende, door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden, losse excursies. Deze excursies zijn facultatief en betaal je uit het zakgeld. Met de kosten van deze excursies is rekening gehouden bij ons adviesbedrag voor het zakgeld.

Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017.Deze bedragen zijn dus onder voorbehoud en zijn slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld). Ook lokale prijsstijgingen kunnen het gevolg zijn van een stijging in de genoemde prijzen.

€ 75

Bulawayo - neushoorn wandelsafari

Vanuit Bulawayo kun je een optionele safari maken, waarbij je lopend op zoek gaat naar de neushoorn. Als de neushoorns in een goede bui zijn, kun je tot op enkele meters afstand komen en ze rustig gade staan. Een ervaring om nooit te vergeten!

Duur: 2-3 uur
Inclusief: lokale gids, entree N.P.

€ 70

Etosha N.P. - nacht safari

In het Etosha N.P. groeit een voedzame vegetatie van grassen, vetplanten en acacia's, die de voedselbron zijn van duizenden antilopen, springbokken, zebra's, gnoes, giraffen, olifanten en gemsbokken. Al deze vegetariërs trekken natuurlijk ook de carnivoren aan: leeuwen, cheeta's en luipaarden. 's Avonds komen de meeste dieren bij elkaar, die je kunt observeren tijdens een nacht safari.

Duur: 3 uur, vertrek na zonsondergang.

€ 70

Kaapstad - dagexcursie Kaap de Goede Hoop

Je kunt een excursie maken naar de beruchte Kaap de Goede Hoop. De weg ernaartoe is hier en daar in de rotswand uitgehouwen en met name het traject bij Chapman's Drive is spectaculair. Onderweg bij Hout Bay bezoek je (optioneel!) een zeehondeneiland. Cape Point, bij Kaap de Goede Hoop, is een steile klif die als een wig de zee in steekt. Je kunt tot de vuurtoren omhoog klimmen. In de diepte zie je de schuimende golfslag van twee oceanen die hier vermengen. Op de terugweg bezoek je Boulders Beach, waar een aantal aandoenlijke Afrikaanse- en Jackass pinguïns leven. Ook een bezoek aan Kirstenbosch Botanical Gardens staat op het programma.

Duur: hele dag
Inclusief: transfers, gids, entreegeld (behalve voor Boulders Beach: € 4,- p/p).

€ 25

Kaapstad - excursie Robbeneiland

Voor een bezoek aan Robbeneiland (de plek waar naast Nelson Mandela vele anderen gevangen hebben gezeten) geldt dat deze excursie afgeblazen kan worden wegens slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om deze excursie vooraf door onze lokale agent te laten reserveren. Daarom ben je ter plaatse sterk afhankelijk van de plaatsbeschikbaarheid.

Inclusief: vervoer op het eiland, entree, bezoek museum, lokale gids.Je kunt online wel zelf een reservering maken:

http://www.robben-island.org.za  Houd er rekening mee dat indien de excursie niet doorgaat wegens weersomstandigheden, je zelf ter plekke bij het kantoor ( V&A Waterfront) je restitutie of omboeking naar een andere dag/tijdstip dient te regelen.

€ 25

Kaapstad - kabelbaan Tafelberg

Kaapstad is natuurlijk wereldberoemd vanwege de ligging aan de voet van de Tafelberg. Je krijgt de gelegenheid om er bovenop te staan: een korte rit met de kabelbaan brengt je naar de top, waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt over de baai en de stad.

NB: je moet er rekening mee houden dat het soms door weersomstandigheden niet mogelijk is om de Tafelberg te betreden. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat de kabelbaan buiten gebruik is.

Prijs is voor een retourticket met de kabelbaan per persoon.

Je kunt ter plekke een taxi nemen naar de Tafelberg of de Hop-on Hop-Off bus. Deze kosten zijn optioneel. Voor meer informatie m.b.t. de Hop-on Hop-Off bus willen we je verwijzen naar onderstaande website: http://www.citysightseeing.co.za/

€ 10

Kamanjab - himba nederzetting

In de omgeving van Kamanjab is het mogelijk om een himba nederzetting te bezoeken. De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. 
€ 50

Kasane - boottocht Chobe N.P.

In de namiddag kun je een boottocht maken. Op de rivier heb je alle gelegenheid een grote verscheidenheid aan wild te zien drinken. Kuddes olifanten, impala's, waterbokken, maar ook nijlpaarden, krokodillen, otters en buffels maken deze tocht tot een prachtige herinnering. Vanaf de boot zie je visarenden een duikvlucht maken.

Exclusief: entreegeld Chobe N.P. t.w.v. € 10,-
Tijdens de excursie kun je je eigen drankjes meenemen.

€ 50

Kasane - safari Chobe N.P.

Je kunt een safari maken in het Chobe N.P. Je wordt dan vervoerd in jeeps (open) onder deskundige begeleiding.

Duur: halve dag (ochtend of middag) - 3 uur.
Exclusief: entreegeld Chobe N.P. t.w.v. USD 10

€ 23

Oranje rivier - kanoën

De Oranjerivier ligt in een prachtig groen landschap met bergen op de achtergrond. In de vroege ochtend kun je een leuke kanotocht op de Oranjerivier maken, waarbij je lekker kunt zwemmen en de kleine stroomversnellingen kunt trotseren.

€ 48

Pretoria - Soweto tour

Pretoria wordt de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd en is een vriendelijke stad met veel publieke gebouwen en monumenten. Je kunt hiervandaan een excursie maken naar de townships van Soweto. Je bezoekt het huis van Nelson Mandela, het memorial van Hector Peterson, de Regina Mundi kerk, en maakt het echte leven in een township even mee.

Duur: ong. 5 uur, vertrek in de ochtend of de middag.
Inclusief: entreegeld, gids.

€ 60

Swakopmund - dolfijnentocht

Het oude havenstadje Swakopmund ligt ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan. De dolfijnen die hier voorkomen komen soms tot aan het strand gezwommen! Per boot kun je naar ze op zoek.

Duur: 4-5 uur
Inclusief: vervoer, drankjes, lichte lunch.

€ 55

Swakopmund - quadbike tour

Je maakt een tour van 38-55 kilometer op een quadbike onder leiding van een gids.

Duur: 2 uur. Je vertrekt in de ochtend.
Inclusief: drankjes, veiligheidsuitrusting en transfers.

€ 35

Swakopmund - sandboarden

Je kunt gaan sandboarden vanuit Swakopmund. Dit kun je liggend doen (voor genoemde prijs). Je kunt het ook staand doen! Dan zijn de kosten € 45,- p/p.

Duur: ochtend of middag, halve dag
Inclusief: transfers, lichte lunch en veiligheidsuitrusting.

€ 50

Swakopmund - townshipbezoek

Wie kennis wil maken met het leven in de township, komt hier ook aan z’n trekken. Onder begeleiding van een bewoner van de townships krijg je een indruk van de cultuur in deze zeer vriendelijke leefomgeving. Je bezoekt het Damara-, Herero- en Ovambo deel van de township.

Inclusief: transfers, traditionele lunch.
Duur: halve dag, ochtend of middag vertrek.

€ 160

Victoria Watervallen - bungee jump

Een van de meest spectaculaire natuurmonumenten ter wereld zijn de Victoria watervallen. De watervallen storten zich over een lengte van 1,7 kilometer in een diepe, smalle kloof en veroorzaken een dichte nevel. Grote waaghalzen kunnen hier één van de hoogste bungee jumps van de wereld maken (110m!). Een absolute adrenaline kick.

€ 48

Victoria Watervallen - cruise

Je gaat stroomafwaarts de Zambezi rivier af, richting de watervallen tot Palm Island. Daarna keer je om en ga je stroomopwaarts weer terug. 

De 'Sunset Cruise' vertrekt aan het eind van de middag voor een prachtige zonsondergang.

Duur: 2 uur
Inclusief: transfer, entreegeld, snacks.

€ 30

Victoria Watervallen - entreegeld

Entreegeld voor Zimbabwe. In Zambia is het entreegeld € 20,-.
€ 165

Victoria Watervallen - 'Flight of the Angels'

Een helicoptervlucht boven de beroemde Victoria Watervallen. 'The Flight of the Angels' verwijst naar de helicoptervluchten boven en rond de Victoria Watervallen en komt uit de geschriften van David Livingstone die de watervallen heeft 'ontdekt': “Scenes so lovely must have been gazed upon by Angels in Their Flight”.

Duur: 13 minuten
Inclusief: vlucht en entreegeld. 
Deze excursie kan geboekt worden via de lokale aanbieder: Shearwaters. 
LET OP: prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

€ 175

Victoria Watervallen - microlight flight (15 minuten)

Met een klein vliegtuigje of een microlight vliegtuigje vlieg je vlak over en langs de watervallen! Deze vlucht over de watervallen heet de 'Flight of the Angels' omdat David Livingstone na het zien van de watervallen in zijn dagboek schreef dat: 'engelen in hun vlucht langs de watervallen sprakeloos geweest moesten zijn bij het zien van zoveel schoonheid'.

Duur: 15 minuten
Inclusief: vlucht en entreegeld.

Deze excursie kan geboekt worden bij de lokale aanbieder Shearwaters. 
LET OP: prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

€ 120

Victoria Watervallen - raften

Per rubberboot kun je een deel van de Zambezi afgaan, het zogenaamde 'white water raften'. Na een uurtje oefenen kun je al met een groepje en een ervaren gids de wilde rivier afzakken waarbij je spectaculaire 'rapids' tegenkomt waarbij je je best moet doen niet uit de boot te vallen. Spectaculaire foto's voor de thuisblijvers!

Duur: halve dag, afhankelijk van hoogte water vertrek je vroeg of heel vroeg.
Inclusief: veiligheidsuitrusting, instructies.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden