Menu
Alternate Text

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Kamperen tussen de nijlpaarden

BOEK v.a. € 2.206,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Totale beoordeling:
8,1
266 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 7,8
Prijs/kwaliteit: 7,8
Accommodatie: 7,5
Transport: 7,0
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 8
Arvid:
Deze prachtige reis neemt je in een zeer hoog tempo mee door vier landen in zuidelijk Afrika. Als je niet vies bent van vroeg opstaan, de handen uit de mouwen steken bij het opzetten en afbreken van je tent en het koken van de maaltijd, word je getrakteerd op prachtige vergezichten, mooie dieren en heerlijke avonden bij het kampvuur. De dagen in de Okavanga Delta zijn ook zeer bijzonder. Je laat al je bagage achter, pakt een klein tasje met het hoognodige en vaart met een mokoro door een geweldig natuurgebied. De afsluiting van de reis in Vactoria Falls was heerlijk. De gids was deskundig en gezellig, we hebben genoten! Pinnen gaat in bijna elke winkel, dus ook daarover hoef je je geen zorgen te maken. Wij hebben het met de aanbevolen hoeveelheid zakgeld makkelijk gered.
Vertrekdatum: 09/11/2018
Beoordeling: 8
Dennis:
Een prachtig gevarieerde reis waarbij je met de kampeertruck van het ene stukje paradijs naar het volgende reist: eerst de woestijnen, canyons en zandduinen in Namibië, daarna dieren spotten tijdens safari's in verschillende prachtige parken en ten slotte nog de indrukwekkende Victoria Falls!
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 8
Romona:
De Zuidelijk Afrika reis is een geweldige ervaring! 3 weken rondtouren door de mooiste plekken van Zuid-Afrika, Namibie, Botswana en Zimbabwe. Een lokale reisbegeleider en kok maken het plaatje compleet. Deze reis is niet echt om uit te rusten maar vooral om veel te zien. De lange reisdagen en het hoge tempo zorgen ervoor dat je heel veel te zien krijgt. De afwisseling in de reis maakt het zo bijzonder, van zandduinen, naar de delta, naar nationale parken, kamperen, bezoeken van valleiien etc etc. Onwijs genoten, het is een aanrader!
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 8
Melanie:
Mooie reis, met een hoog reistempo.
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Dit is een reis waar enige kampeer-ervaring wel vereist is. Tent opzetten, afbreken, zaklamp mee en dit soort praktische zaken is nodig om van deze reis een leuke ervaring te maken. Heel veel landschappen van Zuidelijk Afrika gezien, woestijnen, droge warme steppes en savannes. Game-drives in de nationale parken. Op sommige bestemmingen zijn bijzondere excursies te doen, die niet inbegrepen zijn in de reis. De reisgroep bestond uit ervaren reizigers, die vaak al andere verre reizen gemaakt hadden met een gemiddelde leeftijd van 35.
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Intense reis vol hoogtepunten! Deze reis is erg mooi en afwisselend. Van Kaapstad tot de woestijn en van natuurparken tot raften op de zambezi. Je brengt veel tijd hobbelend in de truck door en staat vaak heel vroeg op, maar het is wat mij betreft zeker de moeite waard! Slapen in de tent is mij enorm meegevallen en het sanitair op de campings was meestal goed. Tip m.b.t. geld: pin veel randen op het vliegveld/ in Kaapstad (8.000-10.000). Hier kun je het gros van je kosten mee gedurende de reis mee betalen. Voordeel van rand is dat ze het bijna overal accepteren. Zorg voor een creditcard voor excursies en je bar rekening in Botswana (heb je een betere rate dan bij betalen met dollars) en zorg voor +/- 300 dollar voor je dagen in Zimbabwe. Tip m.b.t. reis: de dagen na Vic Falls voegen wat mij betreft vrij weinig toe. Je zit 3 dagen in de truck en er zijn niet echt noemenswaardige dingen te doen/zien. Kijk of je het landarrangement kan boeken en vlieg terug vanaf Vic Falls.
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Joop:
Shoestring heeft wederom aan onze verwachtingen voldaan. Veel gezien en excursies gedaan onderweg. We hebben het erg getroffen met de groep, de reisleider en zeker ook de kok. Ik zou deze reis zeker aan vrienden aanbevelen. Het is totaal een flinke reis, we hebben meer als 6500 km gereden maar toch is dit niet tegen gevallen in verband met de stops en het afwisselende landschap. De truck waarmee we de reis hebben gemaakt was goed en voorzien van gemakken zoals oplaadpunten en een vriezer voor de goede (water)drankjes. We waren met 7 mensen in de truck dus ruimte genoeg. Ik moet er niet aan denken als dit het maximale aantal van 24 mensen had geweest. Deze les hebben we wel geleerd bij een eventuele volgende reis. Je bent wel iets meer kwijt als het aanbevolen zakgeld. Hier en daar viel een kampplaats tegen of een excursie maar dit is erg persoonlijk. Bereid je voor op een natuurreis. Buiten een bezoek aan de Himba's en de verhalen van de reisleider, ontbreekt het over het algemeen aan aan cultuur.
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Leo:
Heerlijke reis! Een gezonde dosis avontuur. Tenten en sanitair vallen reuzemee. Eten was er in overvloed. De bus is wat schokkend en kabaal voor de vele kms. Gezien het reistempo is 10-15 personen ideaal aantal. Wat je gaat beleven is echt onbeschrijfelijk, zoveel verschillende landschappen, indrukken, activiteiten, natuur, dieren, Afrikaanse cultuur indrukken en nog wat stad. Echt een paradijselijke droom met een down to earth reismethode. Gewoon doen!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Frank:
Mooie reis waar heel veel wildlife is te zien onderweg en in de parken. Wel veel kilometers in de overlandtruck maar ook dat is een deel van de trip. Het is geen reis, het is een avontuur
Vertrekdatum: 28/09/2018
Beoordeling: 9
Hendricus:
Mooie reis. Door het tempo zie je veel in korte tijd. Een hele bijzondere ervaring!!
Vertrekdatum: 28/09/2018
Beoordeling: 8
Liesbeth:
De reis is een echte aanrader, als je veel wilt zien in korte tijd en van natuur en spotten van beesten houdt. Onze reisbegeleiding was uitmuntend en de maaltijden die wij kregen (gekookt door de reisbegeleider) waren zeer goed. Het is wel een pittige reis, vroeg omstaan, lange afstanden afleggen en bijna elke dag tentje op en afbreken. Daarentegen, hoe primitieve de kampeer plekken, hoe mooier de omgeving! Wij hebben echt op superplekken geslapen.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een fantastische formule en een top reis om het ultieme Afrika gevoel te krijgen, als je niet vies bent van stof, zand, basic en lange reisdagen in de truck (mogelijkheid om tijdens het rijden via USB je apparatuur te laden). Enorm afwisselend landschap, heel veel dieren van dichtbij, excursies voor elk wat wils. Flexibele instelling is nodig want niet alles verloopt volgens plan. Het eten was prima geregeld. Elke avond je drankje bij t kampvuur onder de sterrenhemel met dierengeluiden op de achtergrond; this is Africa! Pin zoveel mogelijk Randen in Zuid Afrika (daar kun je ook in Namibië mee betalen) en vergeet niet om US dollars mee te. nemen voor Zimbabwe want daar komt er geen geld uit de automaat.
Vertrekdatum: 27/07/2018
Beoordeling: 8
Nienke:
Ik vond het een hele toffe reis! 4 van de big 5 gezien en vele andere dieren! Leuke medereizigers en een ervaren, gezellige reisbegeleider die ons veel informatie kon vertellen over dat wat we zagen. Een hele gave ervaring om 's ochtends vroeg je tentje weer af te breken en tijdens de lange ritten naar de volgende plek allerlei dieren en verandering van de natuur te zien. Als je deze reis wilt doen, zou ik als tip meegeven om een goede slaapzak mee te nemen. Controleer voor hoeveel graden de slaapzak is, 's nachts kan het echt koud zijn. Echte aanrader als je van kamperen houdt!
Vertrekdatum: 27/07/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
x
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 8
Niek:
Wat een fantastische reis en ervaring! Het was een waar avontuur dat we met z'n allen hebben meegemaakt. De reis biedt je de mogelijkheid om heel veel in beperkte tijd te zien en dat hebben we geweten. Zoveel verschillende landschappen en zoveel wildlife om je heen, iedere dag maak je weer wat nieuws mee - maar je moet je er wel op instellen want het zijn lange dagen in de truck over slechte wegen en dus korte nachten. Ik had er geen problemen mee maar voor reizigers die geen kampeerders zijn is het toch wel een uitdaging. Verder kun je afgezien van de natuurbeleving ook nog actieve excursies doen. Zeker doen! Wat mij betreft waren het skydiven en quadbiken in Namibië en het bungeejumpen in Zimbabwe ook hoogtepunten. Conclusie: ik ga zeker een keer terug naar Afrika! (al was het alleen maar om het luipaard op te zoeken want die heeft zich helaas niet laten zien...)
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 6
Jolanda:
Supermooie reis met prachtige landschappen, maar vergis je niet in het aantal reisuren. Je zit hele dagen in de truck waardoor er vaak niet veel tijd meer is om onderweg uit te stappen of om lang stil te staan bij de dingen die je wil zien.
Vertrekdatum: 09/03/2018
Beoordeling: 9
Peter:
Fantastische reis met vele hoogtepunten en volop gelegenheid om van eindeloze uitzichten te genieten. Reisgenoten, jullie zijn Top!
Vertrekdatum: 09/03/2018
Beoordeling: 9
Esther:
Wat een fantastische reis! Alhoewel ik het eerder een avontuur zou noemen. Ik vond het een aaneenschakeling van mooie momenten: prachtige natuur, mooie dieren, spannende activiteiten. Het is een vakantie vol belevenissen. Houd daarbij wel rekening met lange reisdagen en een vol programma.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 8
ronald:
Mooie reis. Je kan overal pinnen. Dollars kan je alleen maar in ZIMBABWE gebruiken. Excursies en eten in randen betalen of pinnen. De stads tours waren duur en oninteressant. Wel een reis om aan te raden.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 9
Angeline:
Prachtige reis die elke dag bijzonderder wordt. Pinnen gaat goed. Dollars kun je alleen in Zimbabwe gebruiken, en niet voor de eetpot! Dit staat wel op de website maar dus niet mogelijk. Prachtige campings op sprookjesachtige plekken. Als ik t nogmaals zou doen dan zou ik Kaapstad overslaan en in Windhoek starten vanaf Dune 45. Prachtige herinneringen gemaakt een dikke 9😀
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 7
Cisse:
zie 24
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 9
Marloes:
Fantastische reis waarbij je veel mooie landen bezoekt in een relatief korte tijd met veel hoogtepunten. De afwisseling maakt het geweldig. Het kamperen was erg gezellig. De reisbegeleider maakte de lekkerste gerechten en 's avonds zaten we gezellig met z'n allen met een drankje te genieten bij het kampvuur. De reisafstanden vielen me alles mee. En wat heb ik genoten van alle beestjes tijdens de gamedrives in Etosha, Okavango, Chobe en Motobo. Dit was echt fantastisch. Helemaal heb ik genoten van de wandeling met de witte neushoorns. Wat was dat een ervaring! Zeker een aanrader, die je echt moet doen! Wel is het handig om vanuit Nederland al Zuid Afrikaanse Rand mee te nemen. Hiermee betaal je in Zuid Afrika en Namibie. Met US dollars kun je in deze landen niet betalen. US Dollars heb je wel nodig in de andere landen. De reisbegeleider betaal je in Rand voor de boodschappen die hij doet voor het eten. Verder werkt Mastercard gewoon in deze landen.
Vertrekdatum: 10/11/2017
Beoordeling: 7
Daisy:
Mooie reis, prachtige landen en leuke excursies! De campsites waar je verblijft zijn van goede kwaliteit: mooi opgezet, goed sanitair en vaak een bar of zwembad aanwezig. Het eten was prima verzorgd door onze kok. Er wordt wel enige hulp verwacht met koken en afwassen, maar dat vond ik geen probleem. Het reizen in een groep is erg gezellig, menig avond tot laat bij het kampvuur gezeten :-) Bereid je wel voor op lange reisdagen in de bus. Verder liggen de prijzen van de excursies een fors stuk hoger dan Shoestring in de informatie vermeld! Soms wel het vijfvoudige. Dat was een tegenvaller omdat de reis uiteindelijk een stuk duurder uitviel dan verwacht.
Vertrekdatum: 10/11/2017
Beoordeling: 7
Hugo:
De duinen in Namibie zijn prachtig, skydiven is echt een aanrader, net als Devils pool in Zambia, waar je vanuit Zimbabwe met een extra visum heen kan. Dit visum haal je bij de grens van Zimbabwe. Etosha waar ik een leeuw een zebra zag verslinden was ook geweldig. Het zijn wel lange reisdagen, en in een tentje slapen 3 weken lang is ook afzien. Een tip: neem minimaal 300 dollar mee. Deze heb je nodig voor een aantal excursies die alleen met dollars kan worden betaald. Een andere tip is om al in Zuid-Afrika veel randen kan pinnen. Hiermee kan je ook in de andere landen mee betalen.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 9
P.:
Supermooie en afwisselende reis!
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 9
Nick:
De reis zelf was super. Geweldige groep, reisleidster en chauffeur. Het zou fijn zijn als de prijzen van excursies en excursies zelf beter zouden kloppen met de werkelijkheid dan in de reisbeschrijving. Aantal keer waren de kosten meer dan het dubbele en een aantal excursies zijn al 6 jaar niet meer mogelijk.
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 9
Nanda:
Een fantastische reis als je weg bent van het echte Afrika. De verschillende fasen in de reis van stedelijk (kaapstad) naar woestijn (namibië) en gamedrives in Ethosa en Chobe maken deze reis ook zeker de moeite waard. Ethosa en Chobe vond ik zeker de moeite waard! we hebben echt heel veel dieren gezien. Vooral als je gek bent van olifanten is een bezoek aan Chobe een droom. (doe zeker de bootsafari) De reis is best vermoeiend door veel uur in de truck en op de bestemming waar je uitkomt veel activiteiten mogelijk zijn die je vaak ook allemaal wilt doen. Deze reis is echt een ervaring die je moet hebben!
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Bob:
Een reis als een rollercoaster! Zeer veel verschillende plekken bezocht met elk hun eigen bijzonderheden. Daarbij horen lange reisdagen, waarbij je wel goed de overgangen in landschap meekrijgt. Wil je dus veel zien in een relatief korte tijd? Boek dan deze reis!
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Jeroen:
Wij hebben een waanzinnige reis gehad. De campsites, bezienswaardigheden en game drives waren zeer goed en mede door de reisbegeleider (Morrison) en kok (Stanley) is alles goed verlopen. De boottocht in Chobe en de Okavango Delta, het raften en de bezoeken aan Vic Falls en Fish River Canyon etc. waren geweldig. Waar wij minder tevreden over waren was de reisbeschrijving. De tijden en campsites etc. kloppen allemaal. Echter zijn sommige excursies (bezoek aan de Himba stam en entrees voor Chobe NP) tweemaal zo duur als beschreven. Tevens is het bezoek aan de Himba stam zeer commercieel en vielen de neushoorn safari in Bulawayo en de Soweto tour tegen (ook zeer prijzig). Het uurtje dat wij kregen in het Apartheid museum was lang niet genoeg. Verder is het belangrijk te weten dat de excursies van Chobe met US dollars betaald moeten worden en dat alles in Zimbabwe ook met US dollars betaald moet worden. Euro's worden vrijwel nergens geaccepteerd. ZA Randen kun je ook uitgeven in Namibie, dit kan gewoon opgenomen worden bij het vliegveld.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een fantastische reis waarbij ik enorm veel mooie dingen gezien heb en veel gave dingen gedaan heb als raften en skydiven wat enorme aanraders zijn. Ik had een heel gezellige groep en we hebben het geluk gehad de 'big five' compleet te maken. Zo bijzonder om deze prachtige dieren in het wild te zien. Het is een intensieve reis waarbij je in totaal een enorme afstand aflegd van 7800 km, maar dat is het allemaal waard! Prachtig om te zien dat het landschap zo veranderd. Juist omdat je zoveel kilometers maakt. Neem genoeg warme kleding mee, want de nachten kunnen behoorlijk koud worden.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 8
Roeland:
Een schitterende en afwisselde reis. Kaapstad, de duinen in Namibië, de Victoria watervallen. En niet te vergeten de enorme hoeveelheid wildlife die te zien is in Etosha, Okavango en Chobe. Deze parken zijn minder toeristisch dan de parken in Zuid Afrika, waardoor ik meer het safarigevoel kreeg. Het slapen in een tent was de eerste nacht wat onwennig, maar viel mij 100% mee. Het is bovendien hartstikke gezellig, vooral 's avonds bij het kampvuur op de camping. Tenslotte, houd rekening met lange reisdagen en vroeg opstaan. Achteraf is dat het meer dan waard, maar het is soms wel even doorbijten.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Het is een mooie maar vermoeiende reis. Je bent veel onderweg en je maakt lange dagen, aan de andere kant zie je wel heel veel in een korte tijd. Het is belangrijk om je flexibel op te stellen.
Vertrekdatum: 05/05/2017
Beoordeling: 8
Frank:
Dit is een fantastische toertocht door 4 landen in zuidelijk Afrika, met een veelheid aan prachtige bestemmingen en veel dieren van vlakbij te zien. Het is wel een pittige 6000+ km, dus je bent niet erg lang op de meeste plekken. Het vervoer met een overland truck gaat prima, de Engelstalige (en ook Afrikaans sprekende) reisleider is zeer kundig en vriendelijk. Het kamperen en eten is goed geregeld, er gaat de hele reis nl. een kok mee die erg goed kookt! Met onze vrij kleine groep van 9 hadden we onderling veel lol, dit pakte dus ook zeer goed uit. Al met al een hele mooie reis om met veel plezier op terug te kijken.
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 8
Lia:
-
Vertrekdatum: 10/02/2017
Beoordeling: 8
marieke:
Mooie reis met veel diversiteiten. Door het regenseizoen (waarbij we helaas aardig wat aanhoudende regen hebben gehad) is het wild wel meer verspreid in de natuur ipv bij de waterhole. Houdt rekening met de lange reisdagen en een redelijk hoog tempo (maar dat staat ook al zo op de site vermeld)! Het is een reis die zéker de moeite waard is!
Vertrekdatum: 10/02/2017
Beoordeling: 8
Hein:
Prachtige reis met prima locale reisbegeleiding. Leuke (optionele) activiteiten. Enige minpuntje zou de lange reis dagen kunnen zijn.
Vertrekdatum: 10/02/2017
Beoordeling: 9
Chantal:
Het was een ongelofelijk mooie reiservaring, mede door onze geweldige reisleiders. Een reis om nooit meer te vergeten!
Vertrekdatum: 11/11/2016
Beoordeling: 8
Joop:
Absoluut een aanrader !! Een enerverende, daardoor best wel vermoeiende reis. Maar met alleen maar hoogtepunten. Door de grote hoeveelheid ter plaatse te boeken activiteiten welke buiten het reguliere programma vallen, wordt alles nog indrukwekkender. Zakgeld wel daarop afstemmen. Al met al een onvergetelijke ervaring.
Vertrekdatum: 30/09/2016
Beoordeling: 8
Albert:
Mooie afwisselende reis. Een minpuntje, de laatste drie dagen voegen niet zo veel toe, deze tijd had beter verdeeld kunnen worden over de andere dagen om b.v. Meer Game Drives te kunnen maken. Het Raften bij de Victoria watervallen is geweldig.
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 9
Mirte:
Prachtige reis met iedere dag andere hoogtepunten, veel dieren en prachtige natuur gezien! Soms lange reisdagen maar daarnaast ook dagen dat we konden relaxen aan het zwembad of de bar (mede dankzij onze reisbegeleider). echt een aanrader!
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 9
Kim:
Fantastische reis! Veel gezien, gedaan en vooral beleefd! Prachtige landen doorkruist en veel dieren gespot, het was echt een avontuur (maar ook nog steeds een vakantie) en ik heb daar vol van genoten met de leuke groep en reisbegeleiding. Top!
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 9
Merel:
Een super gave reis met mooie afwisselende natuur. Je maakt een klein beetje cultuur mee maar niet veel. Veel wilde dieren gezien, helaas niet the big five kunnen spotten maar dat maakt deze reis niet minder mooi! Het was geweldig om te kamperen als je daar van houdt. Soms heel primitief maar dat had voor mij de charme.
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
laat je niet tegenhouden door de tent en/of de lange reisdagen want het is een hele gave reis! Behoorlijk intensief door met name de lange reisdagen maar 1 groot avontuur.
Vertrekdatum: 29/07/2016
Beoordeling: 9
Liselot:
Geweldige unieke diverse en avontuurlijke kans om zuidelijk Afrika te leren kennen! Vriendelijke mensen, lekker eten, diverse natuur en avontuurlijk programma.
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Erik:
Hele mooi reis waarin je langs veel hoogtepunten van zuidelijk Afrika gaat. Je bezoekt veel hele mooi wildparken en slaapt op unieke, soms avontuurlijke, locaties. Het reistempo ligt wel wat hoog, maar het zorgt er wel voor dat je niets gaat missen van wat dit gebied te bieden heeft.
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Erg gave reis met enorm veel hoogtepunten en indrukken! Gids en eten zijn goed voor elkaar. Reken op veel gestuiter, gerammel en stof onderweg, vooral in Namibië. Elke vroeg opstaan, veel rijden, maar ook enorm veel zien. Reisduur zou iets langer mogen voor deze route. Of vliegen van Vic Falls naar Johannesburg. Al was Tsipise ook nog wel even erg relaxt en had ik Pretoria-Johannesburg niet willen missen.
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Marco:
Leuke en interessante reis, waarop veel te zien is. De woestijnlandschappen van Namibië en de Victoria Falls zijn fantastisch. De reisafstanden zijn wel pittig, en bij onze reis was de gebruikte truck een oud, versleten geval dat regelmatig problemen had. Goede reisbegeleiding, en uitstekende kok mee op reis.
Vertrekdatum: 15/07/2016
Beoordeling: 8
Joeri:
Fantastische reis naar Zuidelijk Afrika gehad met Shoesting! Geweldige reisleider (Walt) en kok (Norman).. Hoogtepunten volgen elkaar in hoog tempo op. Van Cape Town tot Johannesburg; het was geweldig!!
Vertrekdatum: 17/06/2016
Beoordeling: 9
Corné:
Zoals onze driver zei. Deze reis is geen vakantie maar een avontuur. En een avontuur is het geworden. Één die mij me hele leven bij zal staan. De reis biedt zo veel. Een grootte diversiteit aan landschappen en dieren. Het eten was goed en met spelletjes waren zelfs de lange reisafstanden zo voorbij. Samen met de groep, de gids en de driver is het echt top geworden en overtrof het alle verwachtingen!!
Vertrekdatum: 11/03/2016
Beoordeling: 9
Elizabeth:
Dit was tot nu toe de reis van mijn leven en heb er al wel wat gemaakt! Ongelofelijk veel indrukken van de natuur, de prachtige mensen, de overgangen in kleuren, zonsopkomst en ondergang de meest fantastische wisselingen in de natuur gezien. Continue "Live TV" aan boord van de truck ... alle ramen ;) Wat een belevenis ook wat er mogelijk in deze reis fantastisch. Een duo sprong vanaf 3300 meter tot op een halve meter van Neushoorns zitten midden in de natuur met de meest fantastische gids IAN en alle andere dieren zoveel die we gezien hebben! Over de Victoria Falls gevlogen. De Fish river Canyon in kleuren de Okavango Delta, Botswana... nog zoveel meer. Echt een aanrader ik zou het zo weer doen.
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 8
Ivonne:
Mooie reis met veel variatie qua natuur en cultuur. Back to basic is een musthave voor deze reis. Voor wie van een uitdaging houd, go for it!
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 8
Daphne:
Absoluut een aanrader! Een prachtige reis door prachtige landen, veel afwisseling, goed verzorgd en leuke reisbegeleiding. In een korte periode maak je veel hoogtepunten mee. Ten opzichte van de Zuid Afrika reis via Swaziland denk ik dat je een breder en afwisselender beeld krijgt van Zuidelijk Afrika. Ik zou de reis zo nog een keer boeken, wees je er wel bewust van dat je veel ziet en daarvoor ook veel kilometers moet maken.
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige belevenis, zeker een aanrader. Je ziet gedurende de reis landschap, natuur en cultuur om je heen continu veranderen, maar op elke plek kan je genieten van een stukje van het "echte" Afrika. Door de grote afstanden zijn de reisdagen lang, maar dat is het zeker waard
Vertrekdatum: 23/10/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
De Zimbabwaanse reisleider heeft de reis heel goed begeleid en door zijn goede timing waren we steeds op tijd waar we wilden zijn. En hij bleek ook goed te kunnen koken! De landschappen zijn, met name in Zuid Afrika en Namibië erg mooi. In Namibië en Botswana waren de meeste dieren te zien. Houd wel rekening met de hobbelige Afrikaanse wegen ('African massage'). Tip: als je de tijd hebt, begin jouw reis minstens twee dagen eerder om Kaapstad en omgeving beter te kunnen zien.
Vertrekdatum: 23/10/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een schitterende reis gehad, bijzondere dingen gezien en gedaan. It's an adventure not a holiday.
Vertrekdatum: 02/10/2015
Beoordeling: 9
Corine:
Namibie, Botswana en Zimbabwe zijn nog relatief door toeristen onontdekte landen. Slapen met zicht op de sterren, de Big 5, prachtige natuur, vriendelijke mensen, veel variatie in landschappen waardoor je reist. De reis zuidelijk Afrika is fantastisch. De groep was geweldig, de reisleiding top en zelfs de Afrikaanse massage (soms hobbelige wegen) niet storend.
Vertrekdatum: 02/10/2015
Beoordeling: 9
Erik:
Deze reis is zó bijzonder, dit moet je een keer hebben meegemaakt! Je hebt veel lange reisdagen in de truck, waarbij je ook over onverharde wegen rijdt, maar dit hoort allemaal bij de Afrikaanse ervaring. Je ziet hierdoor echt veel van de omgeving. Vaak rond 5u / 6u je bed uit, maar wel voor de meest bijzondere ervaringen. Schitterend! Echt een aanrader deze reis... Tip 1: niet speciaal VISA nemen voor deze reis, Maestro en Mastercard kan ook vrijwel overal worden gebruikt! Tip 2: Neem voldoende US Dollars mee, niet alleen voor visum Zimbabwe maar ook voor een aantal excursies daarvóór al. Tip 3: Neem oude kleding mee die je kunt achterlaten voor de mensen daar!
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 6
Reiziger:
Prachtige reis, maar veelal beleeft uit de truck. Het is geen actieve vakantie en de truck wordt je beste maatje. Veel gezien, maar van veel ook weinig echt beleeft. Wees ervan bewust dat je veel onderweg bent en in de truck zit.
Vertrekdatum: 11/09/2015
Beoordeling: 8
Gebke Josien:
Erg mooie reis met veel variatie qua landschap, natuur en wildlife. Wel erg veel in de truck reizen. Ik had deze reis niet willen missen.
Vertrekdatum: 31/07/2015
Beoordeling: 9
johan:
Geweldige reis waarin je iedere dag vroeg opstaat, je tentje afbreekt en opruimt, en na het ontbijt de truck in stapt op weg naar de volgende highlight. Het is veel reizen, maar er is elke dag ook wat moois en bijzonders te zien en je hebt genoeg tijd om uit te rusten /van het landschap te genieten/slapen / boekje lezen in de truck. Hoofdlampje en warme ( !!!!!!!) kleding en goede slaapzak zijn een must als je in onze zomer reist. We hebben genoten van safari's, Vic falls, raften, walk with lions, en veel meer. BELANGRIJK: neem zoveel mogelijk oude kleren en schoenen mee die je achter kunt laten voor de lokale bevolking of kunt ruilen voor souvenirs in Zimbabwe. Wij hebben in €1200 p.p uitgegeven.(incl. Dure excursies zoals raften, walk with lions, vlucht okavanga, quadbiken + sansboarden) Al met al een geweldige reis!
Vertrekdatum: 31/07/2015
Beoordeling: 9
Geert:
Deze reis is echt een aanrader. Als je houdt van een avontuurlijke reis met veel nieuwe en schitterende indrukken, dan is deze reis voor jou echt een must! Hou er rekening mee dat je veel moet reizen. Een positieve instelling en vooral humor zijn hiervoor natuurlijk wel van groot belang! Het eten is zeer goed verzorgt evenals de planning.
Vertrekdatum: 31/07/2015
Beoordeling: 9
Paul:
Intensieve reis met prachtige landschappen, veel game drives/walks, verschillende activiteiten en goede gekozen stops
Vertrekdatum: 31/07/2015
Beoordeling: 9
Yvonne:
Het was echt een SUPER REIS! FANTASTISCH!! We hadden een hele leuke groep! Veel variatie en mogelijkheden tot excursies! Echt geweldig! Wat hebben we ontzettend veel gezien en meegemaakt! Je moet wel rekening houden met lange afstanden afleggen, lang in de truck zitten, vroeg opstaan (5.00 of 6.00 uur), vaak in het donker je tent opzetten of afbreken etc. Een hoofdlampje heb je echt nodig! De reis was best intensief, maar door de vele hoogtepunten was dit het echt wel waard! Een aanrader dus!
Vertrekdatum: 19/06/2015
Beoordeling: 6
Erwin:
Mooie reis door geweldige landen. Echter reis is erg lang en daardoor ontzettend veel in de truck (en dagen die vrij lijken in programma veelal game drive dus weer gehele dag in truck). Daarmee een passieve reis. De reis is echter geweldig mooi maar weet dat je dus erg veel in truck zit, nog meer in uren dan op website staat aangegeven puur voor de reisdagen. Let op: erg koud s nachts (in onze zomer periode). Zorg voor hele goede slaapzak en thermo ondergoed.
Vertrekdatum: 19/06/2015
Beoordeling: 8
richard:
Leuke reis. Ook het kamperen is me 100% mee gevallen. De tenten zijn makkelijk op te zetten en prima geslapen. Zeer veelzijdig qua natuur en beesten. Iets meer tijd voor jezelf zou lekker geweest zijn. Echter je wil ook veel zien!
Vertrekdatum: 13/03/2015
Beoordeling: 9
Daphne:
Zuidelijk Afrika in 23 dagen is echt een geweldige reis! Je ziet in 3 weken tijd 4 verschillende landen. Je zit hierdoor soms wel lang in de truck, maar er worden genoeg stops gemaakt en onderweg zie je zo veel mooie dingen dat de lange reisdagen dit meer dan waard zijn. De excursies zijn zeer de moeite waard. Ze waren helaas wel duurder dan Shoestring aangaf (vaak bijna het dubbele), waardoor ik toch wat excursies heb laten gaan. De excursies die ik gedaan heb waren erg leuk. De laatste 3 dagen (dus na Victoria Falls) waren wat minder, omdat de reis dan echt aan zijn eind komt en hier niet zo veel meer te doen was, maar verder was het een heel goed programma. Ik kan deze reis van harte aanbevelen, en zou zo weer gaan!
Vertrekdatum: 13/03/2015
Beoordeling: 8
Marjon:
De lange 'truckreizen' vallen reuze mee. Je ziet veel in korte tijd. Je staat elke ochtend rond 6u op. Zoals onze gids zei:'it's not a holiday it's an adventure... dat klopt wel. De excursies zijn veel duurder dan aangegeven. Hiermee moet je rekening houden. Tip: neem niet teveel kleren mee er zijn genoeg mogelijkheden om je was te laten doen.
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 9
Marc:
We waren zeer tevreden van onze tweede groepsreis met Shoestring. We kozen wel weer voor een erg druk programma (4 landen en 8000 km op 3 weken) maar hebben ervan genoten.
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 9
Ronald:
Een geweldige reis met zowel veel wild als hele mooie landschappen. Erg veel optionele excursies, hoewel de prijzen die Shoestring aangeeft totaal niet kloppen. Wel een vrij intensieve reis, maar daardoor kan je erg veel zien/doen.
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mastercard wordt (gelukkig) beter geaccepteerd dan op de website werd vermeld, evenveel als VISA.
Vertrekdatum: 14/11/2014
Beoordeling: 8
Gerard:
Deze reis vormt voor mij een boekwerk met op elke bladzijde weer een compleet nieuwe, mooie of spannende ervaring, indruk of belevenis.
Vertrekdatum: 14/11/2014
Beoordeling: 9
Tessa:
Wauw wat was dit een gave reis!! Ik heb volop genoten!! Het is best een pittige reis, want je rijdt veel en lange stukken, je ziet heel veel en je doet ook heel veel. Ook zit er een hoog tempo in de reis. Maar ik vond het zeker waard! Het kamperen vond ik ook erg leuk. De tent was gemakkelijk op te zetten en de matjes lagen prima. In onze truck zaten lockers waar je backpack gemakkelijk in past. Deze kan ook op slot (met je eigen slotje van je flightbag) zodat je je paspoort veilig achter kan laten. Wij hadden een kok en reisbegeleider (en tevens chauffeur). De kok kookte goed. Niemand is ziek geworden. Meestal kreeg je ontbijt, lunch en diner. In Kaapstad, Swakopmund en Victoria Falls zijn we alleen uit eten geweest (diner) en dat kost ongeveer €10,-. De reisbegeleider sprak Afrikaans en Engels. Goed te volgen en wist heel veel. Het was leuk om van tevoren via het forum vast kennis te maken met de mede reisgenoten. Ik vond het jammer dat onze groep verspreid aan kwam. 12 mensen waren op vrijdagavond aangekomen en de andere 7 mensen kwamen zaterdagmiddag nog. Wij vlogen met KLM en dat was top! Tip 1: bekijk van tevoren de 3 op reis uitzending over Namibië. Een leuke manier om je voor te bereiden. Tip 2: In Swakopmund, Namibië, staat er in de excursies (in de reisbeschrijving) dat je kunt paragliden. Dit werd door onze gids afgeraden, omdat het vrij laag en kort is. Maar je kunt er daar ook voor kiezen om te skydiven. Dat heb ik gedaan. Onwijs gaaf! Voor €200,- word je opgehaald, heb je de vlucht, de sprong en foto's en filmpjes. 9 van de 19 mensen hebben dit uiteindelijk gedaan. Hiervoor ben je misschien niet voor verzekerd... Tip 3: Geld. Ik vond het net zo handig om bij aankomst in ieder land de valuta te pinnen. Ik rekende uit hoe veel ik ongeveer uit zou geven aan excursies in het land en pinde dat bedrag. Als je wat overhoud kun je dat geld in het land erna vaak nog wel uitgeven (rand in Namibië, Nam.dollar in Botswana, Pula in Zimbabwe). In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand. Je betaalt in Rand wat voor de etenspot. Wij hebben de kok in totaal €105,- gegeven voor 3 weken ontbijt, lunch en diner. Water verzorg je overigens zelf. 5 liter jerrycans zijn te koop voor zo'n €1,50. In Namibië betaal je met de Namibische dollar. In Botswana betaal je met de Pula. In Zimbabwe betaal je met de US dollar. De dollars kun je wel uit Nederland meenemen. Je kunt NERGENS met de euro betalen, dus NIET meenemen. Tip 4: zet je pinpas op werelddekking 'Afrika', anders kun je niet pinnen. Pinnen is in grote plaatsen of bij grote banken veilig. Al met al is dit een hele gave reis. Super veel te zien, te ervaren en te genieten!!
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige route, heel afwisselend programma, maar je moet wel tegen lange reisdagen (en korte nachtrust) kunnen. Als je een echte Afrika-ervaring wilt met slapen in een tentje, is deze reis zeker aan te raden!
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 8
Cornelis:
Een fantastische reis waarbij je in 3 weken 7500 km reis door veel verschillende landschappen en landen. De mix van cultuur en natuur is zeel mooi. Het vele reizen maakt deze reis wel behoorlijk zwaar, maar het is absoluut de moeite waard.
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 4
Tibor:
Lange reisdagen waardoor we laat op slaapplaatsen aankwamen en daar niet meer iets konden doen of zien. Wat we wel zagen hadden we vrij weinig tijd voor en moesten we snel even bekijken (was vaak het geval). Info op website niet helemaal correct betreffende het geld. In namibie kon je niet met dollars betalen, onderweg waren wel genoeg mogelijkheden om te pinnen dus het was niet nodig om zoveel geld mee te nemen. (en dan had ik ook niet onnodig veel geld verloren).
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Fantastische reis! Leuke groep! Lange dagen, vroeg opstaan en veel in de truck zitten, maar het is de moeite waard!
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Leuke rijs reis aanbod en werkelijke reis verschild nog al schijnt al een paar jaar zo te zijn des ondanks wel genoten!!!!!!!!
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 7
Jonas:
Fantastische reis door de ongerepte, uitgestrekte spectaculaire Afrikaanse natuur met vele hoogtepunten, waaronder: Victoria falls, Kaapstad, quadrijden in de woestijn, een kudde van 30+ olifanten bij de waterpoel, een leeuw die een zebra ligt te verorberen op amper een metertje van de truck! close encounter met een neushoorn! De vlucht boven de Okavango Delta is een echte aanrader (uitzichten over land, water en dieren in ware 'national geographic'-stijl)
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 8
Maarten:
Geweldige route ! Geweldige groep ! Soms een vrij hoog tempo, maar logisch gezien de afstanden. Je zit veel in de bus, maar de locaties waar je langs reist maken dat ruimschoots goed. Aanrader !
Vertrekdatum: 24/10/2014
Beoordeling: 8
Bert:
Prachtige landschappen, veel wilde dieren, lange reisdagen, afwisselende campings, leuke groep. Weinig luxe, maar heel veel indrukken. Dit alles maakte het voor ons een mooie, onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 03/10/2014
Beoordeling: 8
Johannes:
Super mooie maar zeker geen uitrust reis. Met deze reis kun je genieten van afrikaanse landschappen, flora, fauna en cultuur. Ik kan hem iedereen aanraden!
Vertrekdatum: 03/10/2014
Beoordeling: 8
Stefka Ivanova:
Heel mooie reis- diversiteit van de natuur, heel veel dieren gezien, leuke excursies en activiteiten. De tijd voor Kaapstad is onvoldoende (1 dag), gewoon het pakket boeken en zelf de vlucht regelen. De verzorging is op niveau, de accommodaties(hostels en tent) zijn simpel maar comfortable.
Vertrekdatum: 03/10/2014
Beoordeling: 8
Dineke:
Een onvergetelijke ervaring ondanks de lange reisdagen was het een top vakantie waar we met veel plezier op zullen terugkijken.
Vertrekdatum: 03/10/2014
Beoordeling: 8
Floortje:
Fantastische reis met veel hoogte punten. Zeker een aanrader! Houd wel rekening met veel reistijd.
Vertrekdatum: 03/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Prachtige reis! Veel verschillende landen met mooie landschappen. Natuur, cultuur en natuurlijk de vele dieren die we gezien hebben maken de reis compleet!
Vertrekdatum: 12/09/2014
Beoordeling: 6
Reiziger:
De reis biedt vele hoogtepunten in zuidelijk Afrika, maar de reistijden zijn heel lang. Een hele dag in de bus zitten en verder niets doen, komt voor.
Vertrekdatum: 12/09/2014
Beoordeling: 8
Ineke:
geen
Vertrekdatum: 01/08/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Veel reizen met de truck en vaak vroeg op staan voor een zonsopgang of om op tijd bij de volgende bestemming aan te komen. In augustus kan de temperatuur flink koud zijn. De excursies waren fantastisch! De groep was tof.
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 9
Roij:
Prachtige reis. Diversiteit in landschappen maakt lange reisdagen goed te doen. Grote mate van vrijheid om je eigen excursies/activiteiten te kiezen. Leuke reisbegeleider en kok. Eten erg smakelijk. Kok hield rekening met mijn intolerantie en kookte elke dag apart voor mij een maaltijd.
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 8
Marc:
Prachtige reis, met veel diversiteit in landschappen en mooie natuur. Je moet wel tegen veel reizen kunnen, want de reisafstanden zijn groot.
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Je reist 7561 km over een fascinerend continent. Gezien de lange reisdagen en het soms zeer vroege opstaan ben je zeer kort op de hoogtepunten. Deze zijn echter wel fantastisch!!! Bv onderaan de landkaart/wereld staan bij kaap de goede hoop, bovenop Sanddunne 45 in de vroege ochtend met de zonsopkomst en de Sossusvlei achter je! Tegenover het donderend geraas van de Vic Falls staan in al zijn pracht en praal hoort er ook bij, net als met een gids door de bosjes rennen om een olifant van dichtbij te spotten. Al het gehobbel moet je er voor over hebben en uiteindelijk vergeet je dit en blijven de hoogte punten over: iets om 'e'en keer gedaan te hebben!
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 8
Sandra:
De rondreis door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe is een schitterende reis waarbij je ontzettend veel indrukken op doet: het overweldigende van de woestijn met Dune 45, de enorme verscheidenheid aan wilde dieren die je soms tot op 5m kunt benaderen, de schoonheid van de Okavangu Delta, het imposante van de Vic Falls, de vele uren in de truck (onderschat dit niet) en voor de liefhebber een flinke dosis adrenaline. Dit alles maakt dit een rondreis om nooit te vergeten! Ik zou 'm zo weer doen!
Vertrekdatum: 25/07/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Ondanks de lange reisdagen een topvakantie gehad. Een super leuke groep, goede reisbegeleider, een topchef. Kan deze reis iedereen aanbevelen!
Vertrekdatum: 11/07/2014
Beoordeling: 5
Reiziger:
We hebben veel mooie dingen gezien. Het eten en de veiligheid waren goed. De crew was vriendelijk. De reisafstanden waren te groot. We hebben te veel en te lang in de truck gezeten waarvan de kwaliteit ondermaats was. Het reisschema is te optimistisch samen gesteld. Niet alle excursies konden geboekt worden omdat we dan in de knoop kwamen met het reisschema. Dit allemaal opgeteld was voor ons teleustellend.
Vertrekdatum: 20/06/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
It's not a holiday, it's an adventure!
Vertrekdatum: 20/06/2014
Beoordeling: 7
Ronald:
Reken met lange reistijden, gemiddeld 6 uur in de bus/ truck. Vroeg opstaan, ontbijt voor 6 uur is zeker geen uitzondering. Je slaapt (eigenlijk) nooit 2 dagen op dezelfde plek. De wegen zijn doorgaans niet comfortabel, vooral niet in Namibie en Zimbabwe) en je reist in een omgebouwde vrachtwagen met springveren zonder schokdempers. Probeer zelf je vliegreis met directe vlucht te boeken, wij vlogen (voor gelijke prijs) over Istanbul, dit is niet ideaal. De prijs is in vergelijking (ook door het kamperen) met andere aanbieders goedkoop. Je ziet veel van Zuidelijk Afrika in een betrekkelijk korte tijd.
Vertrekdatum: 20/06/2014
Beoordeling: 7
Femke:
Fantastische reis, alleen veel te weinig tijd om te beseffen wat je allemaal hebt gezien/gedaan. 's ochtends om 5 uur wegrijden van de camping om pas om 8/9 uur 's avonds op de bestemming aan te komen is geen uitzondering. Ik heb absoluut geen spijt, maar een lager reistempo had iedereen erg prettig gevonden.