Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Kamperen tussen de nijlpaarden - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 099,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 23 DAGEN

Groepsreis Zuidelijk Afrika in 3 weken

Een avontuurlijke Zuid-Afrika kampeerreis van superlatieven; van de immense watervallen van de Victoria Watervallen tot de hoogste zandduinen ter wereld aan de ruige kust van Namibië. Je bezoekt beroemde wildparken als Chobe met haar tienduizenden olifanten en Etosha met haar enorme diversiteit aan groot en klein wild. Daarnaast wandel je langs een spectaculaire rivierkloof in een verlaten maanlandschap: de Fish River Canyon. In Kaapstad kun je een bezoek brengen aan de plek waar Nelson Mandela jarenlang heeft vastgezeten: Robbeneiland. Of beklim de imposante Tafelberg. Kortom: een avontuur dat je eenmaal in je leven beleefd moet hebben!

Reisdocumenten


Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze Zuid-Afrika groepsreis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst.

Let op: in verband met het verkrijgen de benodigde stempels aan de grens voor Namibië is het verplicht minimaal 2 lege bladzijden in je paspoort te hebben!

Het Kaza visum wat aan de grens voorheen te verkrijgen was ( combi visum voor Zimbabwe en Zambia) is niet meer verkrijgbaar.  
Het visum voor Zimbabwe koop je aan de grens, dit kost USD 30 voor een single entry visum. Indien je de Vic Falls vanuit de Zambiaanse kant wil bekijken, dien je bij binnenkomst in Zimbabwe al een double entry visum te kopen. Dit kost op dit moment USD 50 en daarnaast nog een visum voor Zambia van 50 USD. 
De genoemde prijzen voor de visa zijn onderhevig aan wijzigingen!

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen

  •          Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
  •          Belgische deelnemers bezoeken shoestring.visumloket.be

   Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.


BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA VANAF 1 JUNI 2015
Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt.

Ouders dienen bij vertrek vanuit NL of BE in het bezit te zijn van een origineel geboortecertificaat  van hun kind, in het Engels, waarop de gegevens van beide ouders vermeld zijn. Het betreft niet het gemeentelijk uittreksel, maar de officiële geboorteakte. Ouders moeten ook in het bezit zijn van een internationaal uittreksel van dit document. 
Ouders die met kinderen tot 18 jaar oud reizen, moeten een internationaal uittreksel van het geboortecertificaat aanvragen. Dat dient te gebeuren in de gemeente waar de kinderen geboren zijn. 
Gescheiden ouders die met hun kind willen reizen moeten schriftelijke toestemming meenemen van de andere ouder, tenzij de voogdij slechts bij één ouder ligt. Ook dat moet officieel worden aangetoond. Opa’s en oma’s die met de kleinkinderen op reis gaan moeten van beide ouders toestemming meenemen, plus kopieën van de paspoorten van de ouders en contactgegevens.

Voor meer informatie verwijzen we naar onderstaande website. Via de tweede link kun je de officiële samenvatting van de regelgeving lezen.

http://mijnzuidafrika.nl/article/nieuws/geboorteakte-kinderen-mee-naar-zuid-afrika

Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt.

Meereizen kind met ouder met andere achternaam
Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden.

Vluchtinformatie

Vertrekdatum:

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op mijn.shoestring.nl je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'.

Bijkomende kosten en zakgeld

Zakgeld: € 300 p.w.Eenpersoonstent: niet mogelijkLet op als je duurdere excursies gaat maken, heb je meer zakgeld nodig!

Accommodatie en transport

Vervoer
Gedurende de rondreis reis je met een goede eigen truck, waarmee je ook op safari gaat. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Groepen die met minder dan 9 deelnemers doorgaan zullen per minibus reizen (Toyota Quantum of gelijkwaardig) Vanaf 9 deelnemers reizen we met een overlandtruck. In de truck zijn lockers aanwezig waar de bagage in opgeborgen wordt (afmetingen circa 35x35x79cm). Deze lockers zijn NIET geschikt voor koffers met een harde buitenkant zoals bijv. een Samsonite koffer. Het is aan te raden om een weekendtas of koffer met zachte buitenkant mee te nemen. 
Gedurende de reis zullen er 2 crew leden meegaan: een chauffeur en Engelstalige reisbegeleider die samen zorg dragen voor het bereiden van de maaltijden. Alle benodigdheden voor het koken zijn aanwezig in de truck. De reisbegeleider zal aan het begin van de reis een groepspot maken voor de gezamenlijke boodschappen en uitgaven. Tevens zal er een administratie worden bijgehouden van de aankopen hiervoor. Het geadviseerde geld voor de groepspot bedraagt ongeveer € 150 per persoon. Dit is uiteraard afhankelijk van de groepsgrootte, bij kleine groepen kan het voorkomen dat dit bedrag hoger uitvalt.

Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. Als overstromingen of onbegaanbare wegen een reisroute onmogelijk maken zal de reisbegeleiding een alternatief regelen. Reizen in Zuidelijk Afrika vergt flexibiliteit daar er met name in Namibië relatief lange afstanden worden afgelegd en de wasbordwegen het rijden vermoeiend maken. Daarentegen hebben we hier ook rustdagen ingebouwd om deze lange rijdagen te onderbreken.

Accommodatie

Tijdens de rondreis overnacht je op goede campings, een paar keer met zwembad. In Kaapstad, Swakopmund en Pretoria slaap je in eenvoudige hostels waarbij het meestal om 6-8 persoonskamers gaat met gedeeld sanitair (er wordt niet gekeken naar sekse). Ze zijn bijna zonder uitzondering voorzien van goede sanitaire voorzieningen. Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies. Het is niet mogelijk een éénpersoonstent te reserveren. Wil je toch alleen in een tent, neem er dan zelf een mee. Kampeermateriaal is eveneens standaard aanwezig op de truck. Het enige dat je zelf mee moet brengen is een slaapzak, een lakenzak en een handdoek.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Enkele geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. De geplande accommodaties in Orange River, Fish River Canyon, Sesriem, Swakopmund, Kamanjab, Etosha NP, Okavango Delta, Kasane, Balawo en Thsipise beschikken over geen wifi.

We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel heel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uigebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water.

Reisafstanden:
Kaapstad - Oranjerivier: 700 km, 9 - 10 uur
Oranjerivier - Fish River Canyon: 250 km, 4 uur
Fish River Canyon - Sesriem: 550 km , 8 uur
Sesriem - Swakopmund: 400 km, 6 uur
Swakopmund - Kamanjab: 580 km, 9 uur
Kamanjab - Etosha N.P: 280 km, 4 uur
Etosha N.P - Bagani: 560 km, 8 - 9 uur
Bagani - Okavangodelta: 140 km, 5,5 uur
Okavangodelta - Katima Mulilo: 500 km, 10 - 11 uur
Katima Mulilo - Kasane: 200 km, 3 - 4 uur
Kasane - Vic Falls: 100 km, 2 uur
Vic Falls - Bulawayo: 500 km, 8 uur
Bulawayo - Tshipise: 400 km, 7 uur
Tshipise - Pretoria: 480 km, 8,5 uur
Pretoria - Johannesburg: 50 km, 1 uur
NB: De genoemde reisduur per dag is uiteraard bij benadering!

Geldzaken:
Euro's kunnen ter plaatse omgewisseld worden. Op de meeste plaatsen in Zuid-Afrika kun je gebruik maken van een Visa Card of Maestro card. (LET OP niet met een Master Card, vaak is het niet mogelijk om met een Master Card geld te verkrijgen.) Dit is ook de makkelijkste manier om aan geld te komen, pinautomaten zijn overal aanwezig en 24 uur per dag open, zelfs in de kleine plaatsjes. Toch raden wij aan ook een gedeelte van je geld in contanten mee te nemen. Wij adviseren zoveel cash mee te nemen, dat je je er nog vertrouwt mee voelt. Het kan namelijk gebeuren dat een geldautomaat niet werkt of dat er een andere reden is dat het pinnen niet wil lukken. Creditcards, vooral Visa Card wordt over het algemeen geaccepteerd. Je kunt voornamelijk alleen in de grotere steden met je creditcard terecht. Het kan handig zijn om een creditcard mee te nemen, bijvoorbeeld voor een bijzondere uitgave of om in geval van nood extra geld te kunnen opnemen. Wissel nooit geld op de zwarte markt aangezien de kans dan groot is dat je vals geld in handen krijgt gedrukt. Probeer kleine coupures te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen. Omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.Het is aan te raden geld en cheques te dragen in een geldriem of zgn. money belt. Deze belt onder de kleding dragen! Neem geen kostbaarheden mee.

Gebruik van de tent:

De eerste nacht dat je in de natuur kampeert zul je je misschien wat onzeker voelen in de nieuwe omgeving. We kunnen je echter verzekeren dat vrijwel alle dieren (behalve wat kleptomane apen) bang zijn voor, of niet geïnteresseerd zijn in mensen en zelden naderbij komen. Iedereen besluit aan het begin van de reis met wie hij/zij de tent wil delen. Tijdens de gehele reis ben je dan samen verantwoordelijk voor deze tent. De tent zet je zelf op, breek je zelf af en houd je zelf schoon. Het is niet nodig om tijdens deze reis je eigen matras of muskietennet mee te nemen. De tentflappen zijn voorzien van muskietengaas dus goed je tent dichthouden is voldoende en matrasjes van ongeveer 4 cm. dik worden door de agent geleverd. De praktijk leert dat beide afdoende zijn.

Hier volgen een aantal tips voor het opzetten en afbreken van de tent:
*Bij het opzetten van de tent moet je er rekening mee houden dat je een vlak stuk grond uitkiest en de tent niet in een dal plaatst. (Bij een heftige regenbui loopt je tent anders onder water). Verwijder scherpe stenen en doornen e.d. om beschadigingen aan het grondzeil en de binnentent te voorkomen.
*Plaats de tent zo min mogelijk onder de bomen, sommige bomen scheiden hars e.d. af. Dit is slecht voor het tentdoek.
*Houd de ritsen bij het opzetten altijd gesloten. Hiermee voorkom je dat deze onder te grote spanning komen te staan.
*Het beste is om met het hoofd bij de ingang te gaan slapen; hiermee voorkom je dat je met je voeten de rits kapot stoot.
*Zorg ervoor dat je 's nachts de rits van je tent sluit tegen ongedierte.

Wees zuinig op de tenten en het overige kampeermateriaal, want na jou komen er nog meer mensen die er gebruik van maken.

Natuur en milieu:

Ter bescherming van het milieu en jezelf verzoeken wij het volgende ter harte te nemen:
*De kampeerplaatsen waar je overnacht (ook in de wildparken) zijn omheind.
*Slaap niet met de tent open.
*Laat toiletpapier niet zomaar achter, neem het mee en gooi het in de vuilnis bak. Handig om mee te nemen voor dergelijke toiletstops onderweg zijn plastic zakjes waarin je het toiletpapier stopt.
*Wees voorzichtig met het sprokkelen van hout; in dood hout zitten wel eens schorpioenen. Een prik van een schorpioen is voor een volwassene over het algemeen geen probleem, maar kan wel pijnlijk zijn. Schop daarom eerst even tegen het hout.
*Natuurparken zijn er in de eerste plaats ter bescherming van de natuur. Verstoor nooit dieren b.v. omwille van een mooiere foto. Wees integendeel rustig en schreeuw niet, zodat de dieren vertrouwen in de mens krijgen.
*Houd rekening met je medereizigers als we dieren staan te observeren. Dat je bent uitgekeken hoeft niet voor een ander te gelden. Deelnemers met een videocamera met microfoon zullen het appreciëren als ze de geluiden van dieren op kunnen nemen.
*Vreemd genoeg ervaren de dieren het geluid van een rustig draaiende motor niet als storend. Een menselijk geluid daarentegen vaak wel.
*Muziekinstrumenten en radio's zijn verboden in de wildparken. Luister daarentegen naar de geluiden van de wildernis: het gekef van zebra's, het gehuil van hyena's en het machtige gebrul van de leeuw.
*Sommige deelnemers vragen ons naar slangen. Wees blij als je er één ziet, want ze zijn erg schuw en worden zelden gezien.
*Als je een gamedrive (een tocht door het wildpark) maakt mag je NOOIT uitstappen. Als het al moet dan altijd met toestemming van de reisbegeleider of gids.
*Gooi geen afval, papiertjes of peuken (brandgevaar!) uit de truck.
*Voer geen vogels, apen of andere dieren.

Pluk nooit koralen uit zee. Helaas worden koralen en schelpen door souvenirverkopers verkocht; het toerisme schaadt hierdoor in toenemende mate het milieu, dus koop deze niet. Invoer in Nederland is overigens verboden. 

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Moeilijkheidsgraad

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De rondreis door Zuidelijk Afrika valt in de categorie C. Deze reis is voor elk normaal fit persoon te maken. Er zijn wel behoorlijk wat dagen met lange reistijden, soms over niet al te beste wegen. Houdt er rekening mee dat de reizen door ontwikkelingslanden gaan, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door weer of slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid.

Bewust op reis

Op reis wil je zo veel mogelijk avonturen beleven. Nieuwe culturen ontdekken, genieten van de natuur en mensen ontmoeten. Om dit ook in de toekomst nog te kunnen, is het belangrijk nú bewust met de wereld om te gaan. Bij Shoestring doen we er alles aan om de negatieve effecten van toerisme te beperken. Dit maakt jouw reis niet minder, maar juist extra bijzonder! Wil je zien wat we doen? Neem dan eens een kijkje op: Feelingresponsible.org.

Groen in Zuid-Afrika:
Maak in Kaapstad gebruik van zogenaamde 'rikki’s', dit zijn gedeelde taxibusjes voor toeristen die je door heel Kaapstad kunnen vervoeren. Veel groener omdat je deelt!

Koraal
Pluk nooit koraal uit zee. Helaas worden koralen en schelpen door souvenirverkopers verkocht; het toerisme schaadt hierdoor in toenemende mate het milieu, dus koop deze niet. Invoer in Nederland is overigens verboden.

Watergebruik

We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel geheel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uitgebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water en kunnen medereizigers ook gebruik maken van een douche.

Safari-spelregels
Al onze deelnemers aan overlandreizen door Oost- en Zuidelijk-Afrika keren gezond en enthousiast terug van hun safari door de vele Nationale Parken. Omdat we reizen en overnachten in gebieden waar het wild ons de 'baas' is, maken we je graag attent op een aantal 'do's en don'ts'. Lees onderstaande punten aandachtig door over wat je wel en absoluut niet mag doen in wildparken. Draag je eigen steentje bij aan het behoud van kwetsbare eco-systemen en denk om de veiligheid van jezelf en anderen.

 • Stap nooit in een Nationaal Wildpark uit de truck/jeep. Als het al moet dan altijd met toestemming van de reisbegeleider of gids.
 • Als je gaat staan in een truck/jeep, doe het voorzichtig als wild zich in de nabijheid bevindt. Ze kunnen schrikken van een onverwachte beweging of geluid! Probeer zo stil mogelijk te zijn zodat je zo lang mogelijk van het wild kunt genieten.
 • De chauffeur zal het wild altijd voorrang verlenen en zo min mogelijk het wild achtervolgen;
 • De chauffeur zal altijd voldoende afstand behouden tot het wild;
 • Het is verboden dieren te voeren.
 • Laat geen afval (zeker geen peuken wegens brandgevaar!) achter. Ook geen fruitschillen of ander voedsel.
 • Voor een goede sfeer in de groep: geef anderen ook de ruimte om te fotograferen/filmen. Natuurparken zijn er in de eerste plaats ter bescherming van de natuur. Verstoor nooit dieren omwille van een mooiere foto. Wees integendeel rustig en schreeuw niet, zodat de dieren vertrouwen in de mens krijgen.
 • Vreemd genoeg ervaren de dieren het geluid van een rustig draaiende motor niet als storend. Een menselijk geluid daarentegen vaak wel.
 • De kampeerplaatsen waar je overnacht (ook in de wildparken) zijn omheind, maar slaap niet met de tent open.
 • Laat toiletpapier niet zomaar achter, neem het mee en gooi het in de vuilnis bak. Handig om mee te nemen voor dergelijke toiletstops onderweg zijn plastic zakjes waarin je het toiletpapier stopt.

 • Kortom, gebruik je gezond verstand en luister aandachtig naar de lokale gidsen en/of de reisbegeleiding. Zij zullen je wijzen op de algemene gedragsregels bij safari's. Als je beseft dat er met wild niet te spotten valt, beleef je veel plezier aan je safari. Ook na afloop!

  In samenwerking met onze lokale agenten steunt Shoestring een aantal projecten met een financiële bijdrage. Ook onze reizigers dragen een steentje bij: in 2015 hebben een aantal deelnemers hun vaste klantenkorting omgezet naar een donatie aan een van onze projecten. Shoestring verdeelt samen met zusterorganisaties Koning Aap en YourWay2GO € 12.500 over de volgende projecten: klik hier.

  Ngwavuma Mpontshini School (Zuid-Afrika)

  Waar zet dit project zich voor in?
  Pleegmoeder Hlengiwe Mthembu uit Ngwavuma in Zululand is een inspiratie voor velen. Ze is niet alleen pleegmoeder voor een groeiend aantal HIV/aids wezen, maar heeft daarnaast een (moes-) tuin aangelegd, voor de meer dan 400 leerlingen van de Ngwavuma Mpontshini School. De tuin biedt vaak de enige voedzame maaltijd van de dag voor een groot aantal leerlingen tussen de 6 en 12 jaar. Ze werkt in een zeer geïsoleerd gebied waar door HIV/aids veel wezen zijn. De school zelf zorgt niet alleen voor les aan de kinderen maar heeft ondertussen, naast de tuin, ook een speeltuin gebouwd.

  Waar gaan de donaties naartoe?
  Donaties worden onder andere gebruikt voor het onderhouden van de tuin en het eten voor de kinderen.

  Laatste update
  In 2016 zal onze donatie gebruikt worden voor het vervangen van voorzieningen voor schoon drinkwater. Het boorgat waarmee het water omhoog wordt gehaald lijkt niet langer meer goed te functioneren en is aan vervanging toe.
  Bezoek website

  Samenwerkingen

  Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

  Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

  Verzekeringen

  Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden.

  Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.

  Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance.

  Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval.

  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

  Meer informatie over kosten en dekking vind je hier.

  Links

  Goedkoop, snel en comfortabel parkeren op Schiphol
  Wil je gebruik maken van een parkeerservice op Schiphol? Reserveer je parkeerplek bij onze partner Schiphol Smart Parking. Schiphol 'Smart' Parkeren is de meest voordelige manier van parkeren op Schiphol.
  Reserveer je parkeerplek >>

  Online bij het GWK vreemde valuta bestellen
  GWK Travelex is dé specialist in vreemde valuta. Via hun is het mogelijk om vreemde valuta te bestellen. Met 51 locaties, voornamelijk op de grotere NS stations, Schiphol en Rotterdam Airport, kan je zelf kiezen waar het geld opgehaald wordt.
  Bestel je vreemde valuta >>

  Wat verder nog belangrijk is...

  We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

  Voorafgaand aan de reis
  Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens , zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan.

  Prijsgarantie
  Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast!

  Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

  Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden.

  Persoonsgegevens
  Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein.

  Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis
  Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst.

  Voor wie alleen geboekt heeft
  Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag.

  Verlenging van de reis
  Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we € 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen!

  Feedback
  Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen.

  Nieuwsbrief
  Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link.

  Adventure Specialists BV
  Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring.

  Tenslotte
  Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen.

  Veel plezier met de voorbereidingen van je reis!

  Adres

  BEZOEKADRES SHOESTRING
  Entrada 223 1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

  Email
  [email protected]

  Telefoon
  020-6850203 (voor Nederland)
  09-2341311 (voor België)

  Fax
  020-6850205

  In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
  Tel: +31 (0)6-53313932

  Openingstijden
  Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
  Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

  Afspraak met een landenspecialist
  Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

  Landinformatie

  Meer informatie over BOTSWANA

  Meer informatie over NAMIBIE

  Meer informatie over ZUID-AFRIKA

  Meer informatie over ZIMBABWE

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen over BOTSWANA

  Veelgestelde vragen over NAMIBIE

  Veelgestelde vragen over ZUID-AFRIKA

  Veelgestelde vragen over ZIMBABWE

  Foute ingave
  Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
  E-mail bestaat reeds
  Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
  Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
  Er is iets fout gelopen...

  Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
  De pagina herladen kan misschien helpen.

  Succes

  U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

  Aanmelden voor nieuwsbrief

  Aanmelden