Spaans leren

Leer een woordje Spaans

Wat kun je doen voordat je op reis gaat?

Download de app Duolingo
Ik blijf mij erover verbazen dat deze app gratis is. Duolingo is een hele fijne tool om kennis te maken met de Spaanse taal, omdat het niveau langzaam omhoog gaat en ook blijft herhalen. Het maakt niet uit of je al een tijdje bezig bent of dat je pas net begint, het is de perfecte manier om de taal vers in je geheugen te houden. De dagelijkse herinneringen en doelen (die je zelf in kunt stellen) helpen bij het behalen van je doelen.

Luister naar Spaanse muziek en probeer te begrijpen waar het over gaat
Spaanse muziek is geweldig als je het mij vraagt! Zelfs al begrijp ik zeker niet alles, vind ik het altijd zulke vrolijke muziek. Maar het maakt het natuurlijk nog veel leuker als je de tekst ook begrijpt. Mijn tip is om iedere dag een songtekst op te zoeken van een Spaans liedje en alle woorden die je niet kent op te zoeken. Zo begrijp je de songtekst de volgende keren dat je het liedje hoort al een stuk beter!

Kijk je favoriete films en Netflix in het Spaans
Je kunt de films of series zowel in het Spaans met Nederlandse of Engelse ondertiteling kijken zodat je je luister skills verbetert of kijk series in het Engels met Spaanse ondertiteling. Beiden manieren helpen je om de koppeling vanuit je eigen taal naar het Spaans te maken. Heb je bijvoorbeeld Casa de Papel al gezien? Sinds kort staat seizoen 3 ook op Netflix en ook deze is weer mega spannend! Een echte aanrader en goed om je Spaans te oefenen. 

Wat kun je in het land zelf doen om je Spaans te verbeteren?

Praat zoveel mogelijk met locals
Zelfs al weet je niet alle woorden uit de zin die je gaat vormen, vinden locals het geweldig als je het evengoed probeert. Ze helpen je dan ook graag bij het leren van je taal. Het helpt al helemaal als je er af en toe eens alleen op uittrekt. Loop bijvoorbeeld eens in je eentje een rondje door de stad om het een en ander te kopen. Zodra je iets niet kunt vinden of wilt weten of ze iets verkopen, ben je toch afhankelijk van jezelf en dan moet je wel.

Volg Spaanse lessen tijdens je reis
Een van de leukste en beste manieren om Spaans te leren is om lessen te nemen in het land zelf. Dus heb je de tijd om iets eerder heen te gaan of juist wat langer te blijven dan de groep, dan raad ik je dit zeker aan. Zelf heb ik lessen genomen in San Carlos, een klein dorpje met alleen maar locals middenin in de natuur. Dit ligt op slechts 4 uur rijden van Medellin. Ik volgde hier lessen bij Spanish Adventure en ik heb hier zo’n gave tijd gehad. Iedere ochtend had ik 3 uur lang les en in de middag nam de school ons mee op avontuur. Vaak gingen we dan naar een van de vele rivieren in de buurt om hier te gaan zwemmen en van rotsen af te springen. Deze combinatie was perfect en ik heb mijn Spaans echt enorm verbeterd hier!

Heb jij de andere blogs van Paulien al gelezen?

In april was het ein-de-lijk zo ver: de reis door Zuid-Amerika waar Paulien al zó lang van droomde, ging van start! Heb jij al haar blogs al gelezen, waarin zij al haar reistips, verborgen juweeltjes, en andere leuke verhalen met je deelt? Je vindt ze hieronder:

↬ Deel 1: Peru

↬ Deel 2: Bolivia

↬ Deel 3: Ecuador

↬ Deel 4: Colombia