Reiszoeker

Reizen naar Bolivia

Geld Bolivia

De munteenheid in Bolivia is de boliviano (ook wel peso genoemd) en is onderverdeeld in 100 centavos. Er zijn biljetten van 200, 100, 50, 20 en 10 boliviano in omloop. Munten zijn er van 5, 2 en 1 boliviano evenals van 50, 20 en 10 centavos. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

ATM in Bolivia: In steden en toeristische plaatsen zijn geldautomaten (ATM) waar je kunt pinnen met bankpassen met Maestro- of Cirruslogo. Houd er rekening mee dat een geldautomaat defect kan zijn en zorg dat je altijd voldoende cash geld achter de hand hebt.

Veilig pinnen in Bolivia: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Bolivia dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.

Betalen met dollars en creditcard: Het is raadzaam om dollarbiljetten in kleine coupures (geen 100 US$) mee te nemen. Zorg ervoor dat de dollarbiljetten puntgaaf zijn. Een klein scheurtje is vaak al reden om het biljet ongeldig te verklaren. Contante euro’s en Ameri­kaanse dollars kun je wisselen bij banken, bij casas de cambio (wisselkantoren) en bij hotels. Vraag bij het wisselen steeds om voldoende kleine coupu­res zodat je gepast kunt betalen. Marktkooplui en taxichauffeurs hebben vaak geen wissel­geld. Creditcards worden alleen in de duurdere winkels en hotels geaccepteerd.