Menu

Eten en drinken Botswana

BOTSWANA & ZAMBIA:Zambia en Botswana hebben beiden geen beroemde nationale gerechten. De gerechten zijn een mengelmoes van de traditionele en de Engelse 'keuken'.. Er is ook veel fruit verkrijgbaar. In Botswana is dit niet het geval; doordat het land er te droog en zanderig is groeit er nauwelijks iets en wordt alles geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika. In de grote steden kun je goed internationaal eten. Zo zijn er goedkope pizzarestaurants en snackbars, maar ook hele dure exclusieve restaurants. Tevens zijn er Indiase restaurants en restaurantjes, waar je lekkernijen als struisvogel- en krokodillenvlees kunt eten.
Het kraanwater in Botswana is te drinken, toch raden we je aan hier voorzichtig mee te zijn. In Botswana is de alcoholproductie slechts beperkt tot bier: Castle, Lion en Black Label. Alle sterke dranken en wijn worden geimporteerd.
Het kraanwater in Zambia kun je niet overal drinken, vraag de reisleider per plaats om advies hierover. Over het algemeen zijn alle bekende dranken te krijgen en men heeft een grote verscheidenheid aan biermerken.