Reiszoeker

Reizen naar Zimbabwe

Bagage en kleding Zimbabwe

Aangezien je een rondreis maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een (zachte) reistas of een rugzak te gebruiken. Geen hardschalige koffer, gezien deze niet op te bergen is in de truck. We raden je aan om maximaal 12 kilo bagage mee te nemen.Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen. Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig. 

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen: een slaapzak, luchtige  kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (in verband met muskieten), minimaal twee - drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), dikke trui en/of fleece voor tijdens de rijdagen in de truck en voor de koude nachten, winddicht regenjack en regenkleding, zwemkleding. 

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet bijv. een pet mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. 

We vragen je in je kleding respect te tonen voor de lokale cultuur/religie. Het wordt gewaardeerd als de schouders en knieëen bedekt zijn met name in de kleinere dorpen. In de grotere steden zijn ze soepeler en meer gewend aan de Westerse kleding en korte broeken, shirts en rokken. 

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige soepele ingelopen wandelschoenen (goed profiel), makkelijke en lichte loopschoenen of (Teva-) sandalen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, eventueel opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, extra batterijen voor je camera, toiletartikelen, zwemkleding, zonne- en/of reservebril; het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof. (vergeet de contactlensvloeistof niet!), pet of hoofddoek, handdoek, een linnen tas om je kleding schoon te houden en evt. een zakmes. 

Het meebrengen van een muskietennet is niet noodzakelijk, mits de tent goed gesloten blijft, functioneert deze ook als muskietennet. Waterzuiveringsmiddelen zijn niet nodig, overal kan je goed water in flessen kopen.