Reiszoeker

Reizen naar Zimbabwe

Reisdocumenten Zimbabwe

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Zimbabwe reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:

Voor deze reisbestemming hoef je voor vertrek geen visum te regelen. Aan de grens of op de luchthaven ontvang je een visum met een geldigheid van 30 dagen. Je betaalt de visumkosten (ongeveer 30 USD) bij aankomst in Zimbabwe.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Bewijs van intentingen gele koorts:
Een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts is verplicht wanneer je in de 7 dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land hebt gereisd waar gele koorts voorkomt. Houd hier rekening mee wanneer je verschillende Afrikaanse landen zou combineren.

Voor meer informatie over vaccinaties kunnen reizigers woonachtig in Nederland terecht bij www.thuisvaccinatie.nl, en reizigers woonachtig in België bij www.itg.be.