Geld Zuid-Afrika

De munteenheid in Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) die weer is onderverdeeld in 100 cents. Er zijn briefjes van 10, 20, 50, 100 en 200 rand in omloop. Daarnaast bestaan er munten van 1, 2, 5 rand en van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cents. Voor de actuele wisselkoers kijk op www.wisselkoers.nl
De munteenheid is echter nog steeds niet stabiel. Het beste kun je een financiële krant raadplegen een week voor vertrek. Op internet kun je kijken bij www.oanda.com. 

Euro's kunnen ter plaatse omgewisseld worden. Op de meeste plaatsen in Zuid-Afrika kun je gebruik maken van een Visa Card of Maestro card. (LET OP  vaak is het niet mogelijk om met een Master Card geld te verkrijgen). Dit is ook de makkelijkste manier om aan geld te komen, pinautomaten zijn overal aanwezig en 24 uur per dag open, zelfs in de kleine plaatsjes. Toch raden wij aan ook een gedeelte van je geld in contanten mee te nemen. Wij adviseren zoveel cash mee te nemen, dat je je er nog vertrouwt mee voelt. Het kan namelijk gebeuren dat een geldautomaat niet werkt of dat er een andere reden is dat het pinnen niet wil lukken. Creditcards, vooral Visa Card wordt over het algemeen geaccepteerd. Je kunt voornamelijk alleen in de grotere steden met je creditcard terecht. Het kan handig zijn om een creditcard mee te nemen, bijvoorbeeld voor een bijzondere uitgave of om in geval van nood extra geld te kunnen opnemen. Wissel nooit geld op de zwarte markt aangezien de kans dan groot is dat je vals geld in handen krijgt gedrukt. Probeer kleine coupures te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen. Omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.Het is aan te raden geld en cheques te dragen in een geldriem of zgn. money belt. Deze belt onder de kleding dragen! Neem geen kostbaarheden mee.

 

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.