Reiszoeker

Reizen naar Zuid-Korea

Communicatie Zuid-Korea

De mobiele telefoon is hét communicatiemiddel in Zuid-Korea. Een probleem voor Europeanen is echter dat ons GSM-toestel in Zuid-Korea niet werkt aangezien de Zuid-Koreanen een ander netwerk gebruiken (CDMA). UMTS-HDSPA toestellen doen het wel. Mocht je zo’n toestel hebben, informeer dan voor de zekerheid bij je Nederlandse provider of deze een roaming overeenkomst heeft met een provider in Zuid-Korea. Een overzicht van de beltarieven vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’).

Een eenvoudig alternatief is kopen of huren van een mobiele telefoon. Dat kan al bij aankomst op het vliegveld in Seoul. Voor de huur van een telefoon is een creditcard noodzakelijk. Andere mogelijkheid om naar huis te bellen is de internationale telefoonkaart (ongeveer € 7,50 per stuk), verkrijgbaar in de supermarktjes. Deze zijn te gebruiken in telefooncellen, nog her en der aanwezig op straat, of met de hoteltelefoon zonder de kosten explosief te laten oplopen. Het internationale nummer van Zuid-Korea is +82, van Nederland +1 31 en van Belgie +1 32.

Internet in Zuid-Korea
In een hightech-land als Zuid-Korea is communicatie met het thuisfront geen probleem. Zuid-Korea heeft de grootste internetdichtheid ter wereld. Op vrijwel elke straathoek is wel een internetcafé (PC bang) te vinden en de meeste hotels bieden gratis WiFi aan. Neem voor de zekerheid een netwerkkabel mee voor het geval het hotel geen goede WiFi heeft. Daarnaast vind je in de steden genoeg cafés of restaurants met gratis WiFi.