Reiszoeker

Reizen naar Zuid-Korea

Eten en drinken Zuid-Korea

In Zuid-Korea bestaat een maaltijd uit rijst, soep, kimchi, een hoofdgerecht en enkele bijgerechten. De tafel staat dan ook al snel vol met bakjes en schaaltjes. Kimchi is te vergelijken met onze zuurkool, maar dan pittig op smaak gebracht met rode pepers. Beroemd is de Koreaanse barbecue waarbij gebruik wordt gemaakt met speciale tafels met een gat erin om het vlees te kunnen grillen. Uiteraard wordt er ook veel vis gegeten, gebakken, in de soep of rauw (sashimi).

Restaurants in Zuid-Korea
Aan restaurants is geen gebrek want Zuid-Koreanen eten graag en veel buiten de deur. De diversiteit in de Koreaanse keuken uit zich ook in de restaurants. Elke eetgelegenheid biedt zijn specialiteit, bijvoorbeeld vis, barbecue of hotpot. Naast de specialiteit is er dan meestal niet veel anders. Reken dus niet op een grote menukaart. Bij stalletjes op straat kun je goed en goedkoop eten. Bijvoorbeeld gestoomde en gevulde deegpakketjes (mandu) of pannenkoek met groenten en inktvis (pacheon).

Drinken
De meeste Zuid-Koreaanse restaurants serveren niet veel meer dan het lokale bier, soju (een Koreaanse likeur), cola en water. Daarnaast wordt er veel thee gedronken, met name groene thee. Maar ook bloesemthee en de zoetzure bessenthee (omija-cha) zijn populair.