Menu
Alternate Text

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Oost-Afrika compleet

BOEK v.a. € 3.224,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 2 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies in lokale munteenheid te betalen.

€ 15,-

Baringomeer - Natuurwandeling

Je maakt een mooie, ongeveer 2 uur durende natuurwandeling met gids, waarbij de nadruk ligt op de verschillende soorten vogels die samenkomen rond het Baringomeer. Tijdens je wandeling door de natuur bezoek je ook het dorpje Pokot. 
€ 20,-

Baringomeer - Boottocht

De namiddag leent zich uitstekend voor het maken van een relaxte excursie op het Baringomeer. Vanaf een bootje kun je op je gemak nijlpaarden en krokodillen spotten. De 'vogelaars' komen zeker aan hun trekken, in en rondom het Baringomeer zijn 240 vogelsoorten geteld, waaronder ooievaars, ijsvogels en reigers. De indrukwekkendste is natuurlijk Afrika's trots: de zeearend. Probeer hun duikvlucht met je camera vast te leggen! Tijdens het varen bezoek je ook een dorpje van Njempsstam en de warmwaterbron in het dorp. De Njemps brengen hun dagen voornamelijk door met vissen. In hun dorpje bevinden zich warmwaterbronnen

€ 20,-

Masai Mara N.P. - Bezoek Masai dorp

Als je wilt weten hoe de Maasai leven, san is een bezoek aan een Masai dorp een must. De Masaai zijn een nomadisch volk en hun tijdelijke dorpen zijn van takken en leem gemaakt. Tijdens je bezoek mag je een traditionele hut, een manyatta, betreden. De Masaai voeren daarnaast een culturele dans op en geven een introductie in rituelen zoals het maken van vuur.
€ 15,-

Mto wa Mbu - cultural village walk

Mto Wa Mbu betekent de 'Rivier van de muggen' en is de plek waar je een cultureel bezoek brengt aan een van de dorpen om een idee van het traditionele leven te krijgen. Je ziet hoe bananenbier wordt gebrouwen en rijst wordt verbouwd. Op de lokale markt zie je je fruit, groente en handnijverheid worden verhandeld. Vanuit Mto Wa Mbu is het mogeijk om tegen meerkosten ook nog per fiets of auto het Manyatameer te bezoeken. Deze meerkosten komen bovenop de prijs van de reguliere excursie.
€ 15,-

Musoma - Fietshuur

Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht door de omgeving! 

€ 50,-

Naivasha - Hell's Gate N.P. - Fietstocht of wandelen + gids

Je kunt ervoor kiezen om per fiets het Hell's Gate N.P. te verkennen. Daar er in het park geen groot wild (zoals leeuwen) voorkomt, is het veilig om te fietsen of te wandelen. Er komen wel zebra's, giraffes, klipdassen, gazelles en andere grazende dieren voor.
Je loopt of fietst door een indrukwekkende, steeds nauwer wordende vallei, waar vroeger het water van het Naivashameer door wegliep. Je komt vlaktes tegen vol kleine en grotere hoefdieren, zoals gazellen, zebra's en wrattenzwijntjes. Tegen de steile kloofwanden nestelt ook de grootste gier van Afrika, de lammergier. Aan de ingang van de Njorowakloof staat een bonkige 25 meter hoge rots, genaamd Fischer's Tower, waar een grote kolonie klipdassen leeft. Aan het eind van je tocht loop je door een nauwe kloof, met prachtig gekleurde rotsformaties en bontgekleurde vogels.

De kosten bedragen ong. 40 USD voor de entree van het park. De kosten voor het huren van de fiets bedragen ongeveer € 10-15 per persoon. Indien je onder leiding van een lokale gids deze tocht wil maken, zullen er nog € 5 per persoon bijkomen.

€ 70,-

Naivasha - Boottocht Naivashameer en wandeling Crescent Island

Je kan met een boot naar Crescent Island, in het Naivashameer. Dit kleine eiland wordt bewoond door o.a. giraffes, gazelles,  buffels en zebra's. Onder leiding van een gids ga je te voet dit kleine eiland verkennen waar je oog in oog komt te staan met de wilde dieren. Indien je alleen een boottocht wilt maken is dit ook mogelijk. De prijs van alleen de boottocht is afhankelijk van het aantal deelnemers.
€ 75,-

NgoroNgoro - Jeepexcursie Ngorongoro-krater (opgeven bij boeking!)

Ga je mee op deze optionele excursie, dan moet je vroeg uit de veren, want als de zon net op is heb je de meeste kans om dieren te zien. Haar status als één van de mooiste wildreservaten van Oost-Afrika ontleent de Ngorongoro-krater aan haar variatie in landschap en de dichtheid van het wild in een relatief klein gebied. Net zoals in de Serengeti zijn de meest voorkomende dieren wederom gnoes, zebra's en Thomsongazellen, die je per jeep van zeer dichtbij kunt benaderen. Daarnaast komen er grote bulls (mannetjesolifanten) voor, hyena's, buffels, hartebeesten, elandantilopen, gevlekte hyena's en meer dan 100 vogelsoorten, waaronder de flamingo en de wauw. Laat deze roofvogel de kaas niet van je brood eten als je nietsvermoedend aan het lunchen bent.

Deze excursie dient bij boeking opgegeven te worden. Het is niet mogelijk deze excursie ter plekke bij te boeken. Het minimum aantal benodigde deelnemers om de excursie door te laten gaan is vier. 

€ 35,-

Zanzibar - Prison Island boottour

Bezoek Prison Island, een eiland op 20 minuten varen vanaf Zanzibar Town. Vroeger was het berucht om zijn gevangenis voor opstandige slaven, tegenwoordig is het beroemd vanwege de populatie reuzenschildpadden die hier leeft
€ 80,-

Zanzibar - Duiken (prijs per duik)

De prijs is afhankelijk of je eerder gedoken hebt. Beginnersduik kost 115 euro, gevorderden duik kost 80 euro. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen!
€ 30,-

Zanzibar - Spice tour

Zanzibar wordt het specerijen eiland genoemd en voor liefhebbers van koken is het een leuke ervaring om te zien waar en hoe deze specerijen groeien. Tijdens deze excursies bezoek je boerderijen waar specerijen als vanille, peper, kaneel, nootmuskaat en gember groeien. De excursie wordt vanuit Stonetown uitgevoerd.