Menu
Alternate Text

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Oost-Afrika compleet

BOEK v.a. € 3.224,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Welkom

Shoestring heeft een rondreis boordevol avontuur samengesteld door dat deel van de wereld met het meeste en grootste wild: Oost-Afrika. Groene hooglanden met uitzicht op de Kilimanjaro en uitgestrekte savannes waar het wemelt van de olifanten, giraffen en gnoes. Met wat geluk zie je de koning van dit alles: de leeuw. Je bezoekt beroemde nationale parken als Serengeti en Masai Mara. Op het tropische paradijs Zanzibar kun je alle indrukken laten bezinken op de heerlijke stranden. Tijdens deze Kenia, Tanzania & Zanzibar rondreis ontmoet je niet alleen vele soorten dieren, maar kom je ook in contact met een aantal traditioneel levende volkeren. Je reist rond per robuuste overlandtruck die volledig is uitgerust met kampeer- en kookspullen. De kampeerplaatsen bevinden zich temidden van de prachtigste landschappen. Laat je betoveren door Kenia, Tanzania en Zanzibar!

Reisdocumenten

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemmingen is een elektronisch visum benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Vluchtinformatie

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de mijn.shoestring pagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema. Voor meer informatie en veelgestelde vragen betreffende vluchten, klik hier.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen.

Omdat de prijs van een landarrangement per vertrekdatum kan verschillen, is deze prijs op aanvraag. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met ons kantoor.

Bijkomende kosten en zakgeld

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld van €300 per persoon per week is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Gezamenlijke uitgavenpot en maaltijden: Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Gedurende de reis, tot aan Moshi, gaat een kok mee met de reis die de maaltijden zal bereiden: ontbijt, lunch en diner. Het is de bedoeling dat er beurtelings een paar mensen helpen bij het snijden van groenten en de afwas. De reisbegeleider zal aan het begin van de reis een bedrag inzamelen voor het inkopen van de gezamenlijke maaltijden. Hiervan wordt een kasboek bij gehouden dat voor iedereen ter inzage is gedurende de gehele reis. Tevens zal 1 van de deelnemers aangewezen worden die na afloop van de reis samen met de reisbegeleider akkoord tekent voor het kasboek en de uitgaven. Het bedrag dat je kwijt zult zijn voor de gezamenlijke maaltijden is per groep verschillend maar zal rond de € 175 - € 225 per persoon zijn. Bij groepen van 9 deelnemers of minder is dit bedrag ongeveer 18 USD per persoon per dag. Voor groepen van 9 deelnemers en groter is dit bedrag ongeveer 15 USD per persoon per dag. Met dit bedrag is rekening gehouden in de hoogte van het aanbevolen zakgeld. De bijdrage voor de gezamenlijke uitgavenpot dient in lokale valuta betaalt worden (of in overleg met de reisbegeleider in euro's, maar je hebt dan wel te maken met koerswisselingen). In Dar es Salaam en Zanzibar ga je op eigen gelegenheid eten.

In Tanzania kun je een aantal optionele excursies het beste in contante US dollars betalen. We adviseren je dan ook een bedrag van 150-200 US dollar per persoon contant mee te nemen. Let op: de USD biljetten moeten geprint zijn ná 2009 en in goede staat zijn!
Tevens is het op Zanzibar niet altijd mogelijk om geld te pinnen. De automaten zijn soms buiten werking. We raden dan ook aan te pinnen voordat je naar Zanzibar vertrekt.

Accommodatie en transport

Vervoer
Tijdens deze reis reis je in een speciaal voor de groep afgehuurde overlandtruck met comfortabele stoelen en/of banken. Er zijn bergplaatsen voor de bagage en het voedsel. Je zit hoog en hebt een fantastisch uitzicht, wat met name in de wildparken een groot voordeel is. Alle trucks zijn voorzien van eenvoudige krukjes, verlichting , kook- en eetgerei. De Ngorongoro krater wordt bezocht met landcruisers; 4-wheel drive auto's die plaats bieden aan 5 à 6 deelnemers. Vanuit Dar es Salaam nemen we de ferry naar Zanzibar. De truck en de chauffeur zullen in Dar es Salaam afscheid nemen van de groep. De transfers op Zanzibar worden uitgevoerd met mini-busjes. De reisbegeleider gaat wel mee naar Zanzibar.

Let op: het kan soms voorkomen dat we aan de grens van Tanzania van truck wisselen. Indien dit het geval is bij jouw reis, dan word je daar ter plaatse op de hoogte van gebracht door de reisbegeleider. Hou er wel rekening mee dat de trucks in Tanzania over het algemeen van lagere kwaliteit zijn dan de trucks in Kenia. 

Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. Als overstromingen of onbegaanbare wegen een reisroute onmogelijk maken zal de reisbegeleiding een alternatief regelen. Pech onderweg is soms onvermijdelijk, aangezien de kwaliteit van de wegen in Oost-Afrika soms slecht is. Met name de weg naar de Masai Mara en de weg vanuit de Serengeti naar de Ngorongoro krater zijn vaak in een slechte conditie.

Reizen door Oost-Afrika is een groot avontuur en vraagt veel van je geduld en flexibiliteit. Soms lopen de dingen niet zoals we in de Westerse wereld gewend zijn. "Pole pole" oftewel Swahili voor "doe het rustig aan" zul je regelmatig horen. De beloning is fantastisch en laat je trakteren op mooie en afwisselende landschappen en de natuur. Ben je benieuwd naar de vervoersmiddelen tijdens deze reis? Kijk dan onder het tabje 'inspiratie'.

Reisafstanden
Nairobi - Njoro - Nakuru: 200 km / 4 uur
Nakuru - Lake Baringo: 150 km / 4,5 uur
Lake Baringo - Naivasha: 220 km / 4 uur 
Naivasha - Masai Mara: 250 km / 6 uur
Masai Mara - Kisii: 250 km / 6 uur
Kisii - Musoma: 240 km / 5 uur
Musoma - Serengeti: 250 km / 6 uur
Serengeti - Ngorongoro Crater: 170 km / 8 uur
Ngorongoro - Mto Wa Mbu: 65 km / 1 uur
Mto Wa Mbu - Moshi: 230 km / 4 uur
Moshi - Dar es Salaam: 580 km / 12 uur

NB: De genoemde reisduur per dag ('kale' reistijd) is uiteraard bij benadering, exclusief de stops onderweg. 
Er zijn aan deze tijden geen rechten te ontlenen. 

Accommodatie
Tijdens deze rondreis overnachten we in degelijke tweepersoonstenten op basis van logies. In Dar es Salaam en Zanzibar slaap je in een eenvoudig hotel op basis van logies met ontbijt. Reizigers die alleen boeken, delen een tent of kamer met iemand van het eigen geslacht. Het boeken van een eenpersoonstent is niet mogelijk. Je zou in dat geval wel een eigen tentje kunnen meebrengen. Een eenpersoonskamer is wel mogelijk in Dar es Salaam en Zanzibar. Je dient dit bij boeking op te geven. 

Je overnacht op officiële campings die beschikken over gedeelde sanitaire faciliteiten. Soms zijn de toiletten voorzien van een stortbak, soms bestaan ze uit niets meer dan een hokje met een groot diep gat. Een zogenaamde 'long-drop toilet'. Het kan regelmatig voorkomen dat er in de douches geen warm water beschikbaar is.

Op sommige campings is het mogelijk om te upgraden naar een huisje / kamer met bed. Dit is altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en kan in Kissi, Musoma, Mto Wa Mbu en Moshi. Hou er wel rekening mee dat het altijd kan zijn dat een camping gewijzigd wordt en dat upgraden dan niet mogelijk is. 

Gebruik van de tent:
Op onze reizen door Oost-Afrika maak je gebruik van een A-frame of koepeltent.  Alle tenten hebben horrengaas, dus een klamboe hoef je niet mee te nemen. Wel dien je zelf te zorgen voor een slaapzak.
De eerste nacht dat je in de natuur kampeert zul je je misschien wat onzeker voelen in de nieuwe omgeving.

Iedereen besluit aan het begin van de reis met wie hij/zij de tent wil delen. Tijdens de gehele reis ben je dan samen verantwoordelijk voor deze tent. De tent zet je zelf op, breek je zelf af en houd je zelf schoon. Hier volgen een aantal tips voor het opzetten en afbreken van de tent:
* Bij het opzetten van de tent moet je er rekening mee houden dat je een vlak stuk grond uitkiest en de tent niet in een dal plaatst. (Bij een heftige regenbui loopt je tent anders onder water). Verwijder scherpe stenen en doornen e.d. om beschadigingen aan het grondzeil en de binnentent te voorkomen.
* Plaats de tent zo min mogelijk onder de bomen, sommige bomen scheiden hars e.d. af. Dit is slecht voor het tentdoek.
* Houd de ritsen bij het opzetten altijd gesloten. Hiermee voorkom je dat deze onder te grote spanning komen te staan.
* Plaats geen voorwerpen tegen de tentwand. Door schuren en druk kunnen gemakkelijk lekkages en beschadigingen van het tentdoek ontstaan.
* Het beste is om met het hoofd bij de ingang te gaan slapen; hiermee voorkom je dat je met je voeten de rits kapot stoot.
* Zorg ervoor dat je 's nachts de rits van je tent sluit tegen ongedierte.
Wees zuinig op de tenten en het overige kampeermateriaal, want na jou komen er nog meer mensen die er gebruik van maken.

We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel heel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uigebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water, wat goed is voor het milieu.

Maaltijden:
Maaltijden zijn niet in begrepen in de reissom. In Dar es Salaam en Zanzibar kun je zelf uit eten gaan. Tijdens de rest van de reis eet je samen bij de truck. De reisbegeleider zal geld inzamelen bij de deelnemers om de maaltijden in te kopen. Het is dan wel de bedoeling dat er beurtelings een paar mensen helpen bij het snijden van groenten, dekken van de tafel en de afwas. Het bedrag dat je kwijt zult zijn voor de gezamenlijke maaltijden is per groep verschillend maar zal rond de € 175 - € 225 per persoon zijn. Bij groepen van 9 deelnemers of minder is dit bedrag ong. 18 USD per persoon per dag. Voor groepen van 10 deelnemers en groter is dit bedrag ong. 15 USD per persoon per dag. Met dit bedrag is rekening gehouden in de hoogte van het aanbevolen zakgeld. De bijdrage voor de gezamenlijke uitgavenpot moet in lokale valuta (Keniaanse Chillings) betaald worden.
Op sommige plaatsen is beperkt tot geen water, zodat je aangewezen bent op de eigen voorraad. Op deze plaatsen moet zuinig worden omgesprongen met water.

Safari-spelregels
Al onze deelnemers aan overlandreizen door Oost- en Zuidelijk-Afrika keren gezond en enthousiast terug van hun safari door de vele Nationale Parken. Omdat we reizen en overnachten in gebieden waar het wild ons de 'baas' is, maken we je graag attent op een aantal 'do's en don'ts'. Lees onderstaande punten aandachtig door zodat je weet wat je wel en absoluut niet mag doen in wildparken. Draag je eigen steentje bij aan het behoud van kwetsbare eco-systemen en denk om de veiligheid van jezelf en anderen.
- Stap nooit in een nationaal wildpark uit de truck/jeep;
- Als je gaat staan in een truck/jeep, doe het voorzichtig als wild zich nabij bevindt. Ze kunnen schrikken van een onverwachte beweging;
- De chauffeur zal het wild altijd voorrang verlenen en zo min mogelijk achtervolgen;
- De chauffeur zal altijd voldoende afstand behouden tot het wild;
- Het is verboden dieren te voeren. Zie je afval, neem het dan mee;
- Voor een goede sfeer in de groep: geef anderen ook de ruimte om te fotograferen/filmen;
- Zet je tent nooit op langs de waterkant noch op of aan een hippo-trail;
- Slaap nooit in de open lucht en slaap met de tent dicht;
- Neem geen etenswaar je tent in;
- Voordat je 's avonds de tent verlaat, check de omgeving met je zaklamp;
- Blijf dichtbij de tent als je wilt plassen;
- Maak geen lawaai.
- In de meeste wildparken is wel water aanwezig op de campings. Houd er echter altijd rekening mee dat dit water zeer schaars is. Een uitgebreide douche nemen zit er niet in tijdens de safari's. Ook het doen van je was kun je beter uitstellen tot je weer op een camping in de bewoonde wereld bent. Hou er wel rekening mee dat het water vaak koud is.

Kortom, gebruik je gezond verstand en luister aandachtig naar de lokale gidsen en/of de reisbegeleiding. Zij zullen je wijzen op de algemene gedragsregels bij game-drives. Als je beseft dat er met wild niet te spotten valt, beleef je veel plezier aan je safari. Ook na afloop!

Natuur en milieu:
Ter bescherming van het milieu en jezelf verzoeken wij het volgende ter harte te nemen:
* De kampeerplaatsen waar we overnachten (ook in de wildparken) zijn niet altijd omheind. Verlaat het kamp niet, want een geschrokken dier kan gevaarlijk zijn. Moet je er 's nachts toch uit, neem dan een goede zaklantaarn mee en maak d.m.v. rumoer duidelijk dat je er aan komt.
* Slaap niet met de tent open.
* Laat toiletpapier niet zomaar achter, neem de schep mee om het te begraven of gooi het in de prullenbak.
* Natuurparken zijn er in de eerste plaats ter bescherming van de natuur. Verstoor nooit dieren b.v. omwille van een mooiere foto. Wees integendeel rustig en schreeuw niet, zodat de dieren vertrouwen in de mens krijgen.
* Houd rekening met je medereizigers als we dieren staan te observeren. Dat je bent uitgekeken hoeft niet voor een ander te gelden. Deelnemers met een videocamera met microfoon zullen het appreciëren als ze de geluiden van dieren op kunnen nemen.
* Vreemd genoeg ervaren de dieren het geluid van een rustig draaiende motor niet als storend. Een menselijk geluid echter  wel.
* Muziekinstrumenten en radio's zijn verboden in de wildparken. Luister daarentegen naar de geluiden van de wildernis: het gekef van zebra's, het gehuil van hyena's en het machtige gebrul van de leeuw.
* Sommige deelnemers vragen ons naar slangen. Wees blij als je er één ziet, want ze zijn erg schuw en worden zelden gezien.
* Als we een gamedrive (een tocht door het wildpark) maken mag je NOOIT uitstappen. Als het al moet dan altijd met toestemming van de reisbegeleider of gids.
* Gooi geen afval, papiertjes of peuken (brandgevaar!) uit de truck.
* Voer geen vogels, apen of andere dieren.

Pluk nooit koralen uit zee. Helaas worden koralen en schelpen door souvenirverkopers verkocht; het toerisme schaadt hierdoor in toenemende mate het milieu, dus koop deze niet. Invoer in Nederland is overigens verboden. Dit geldt overigens ook voor ebbenhout (een zeer donkere houtsoort), dat veel in Tanzania wordt aangeboden in de vorm van beeldjes en houtsnijwerk.

Plastic is verboden in Kenia en Tanzania, zorg er dan ook voor dat je geen plastic tasjes in je tas hebt zitten.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Zwaarte van de reis

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De reis door Kenia, Tanzania & Zanzibar valt in categorie C. Houd er rekening mee dat je door ontwikkelingslanden gaat met een duidelijk lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Sommige reisdagen zijn lang. Verder is het mogelijk dat er door het weer of slecht wegonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Kamperen is in Oost-Afrika, met name in de wildparken, vrij populair. Het kan een spannende affaire zijn; 's nachts loopt regelmatig allerlei wild tussen de tenten door. Dit klinkt gevaarlijker dan het is. Het meeste last zul je waarschijnlijk hebben van opdringerige apen. Vooral in de wildparken zijn de voorzieningen op de kampeerplaatsen minimaal. Water en sanitaire voorzieningen zijn vaak niet of nauwelijks aanwezig. De wc is een gat in de grond, de zgn. 'pit-latrine'. Bovendien wordt enige hulp van je verwacht bij huishoudelijke taken zoals afwassen en het eten helpen bereiden. Deelnemers die zich inschrijven op deze reis moeten zich realiseren dat er het nodige van je gevraagd wordt. Een flexibele en positieve instelling is belangrijk alsmede algemene lichamelijke fitheid.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen houden we bij het organiseren van onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dat willen we ook nog tot ver in de toekomst!

We hechten veel belang aan het verminderen van de druk die toerisme uitoefent op de natuurlijke en sociale leefomgeving van onze reisbestemmingen. Onze missie is dan ook het steeds meer en beter verwerven van duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen. We streven naar een constante verbetering op het gebied van verantwoord reizen. Regelmatig nemen wij onze eigen producten onder de loep en werken wij mee aan projecten, op zoek naar duurzame oplossingen.

Wij hebben een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden gebundeld, onder de naam Feeling Responsible. Op dit platform kun je zien welke lokale projecten door onze klanten en ons (financieel) worden ondersteund en wat wij ondernemen om de CO2-uitstoot van onze reizen standaard te compenseren. Daarnaast staat het blog gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt doen om de reis groener te laten verlopen. Neem eens een kijkje! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org.

Local Impact Score

Voor elke reis streven we naar een minimale impact op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving. Om inzichtelijk te maken welk deel van onze uitgaven en de uitgaven van onze reizigers bij de lokale gemeenschap (accommodaties, restaurants en transport) terecht komt, hebben wij een Local Impact Score ontwikkeld.

De Local Impact Score bestaat uit twee elementen. Het eerste deel is opgebouwd uit een berekening van de vlucht, het landarrangement en het geschatte zakgeld. Het tweede deel is opgebouwd uit een waardensysteem van tien duurzaamheidscriteria waarvan wij vinden dat deze de lokale impact vergroten. Deze twee elementen samen vormen samen onze Local Impact score. Hoe hoger de score, hoe meer geld er in de lokale gemeenschap blijft. Lagere scores hebben uiteraard meer aandacht nodig in de toekomst. We doen er alles aan om een score waar mogelijk te verbeteren samen met onze lokale partners. We zullen de scores jaarlijks bijwerken en herzien.

De Local Impact Score van deze reis is: 99

Wil je meer lezen over de Local Impact Score of ben je benieuwe uit welke duurzaamheidscriteria de score is opgebouwd? Wij leggen je dit graag uit op FeelingResponsible.org.

 

Veilig op reis

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden.

Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.

Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance.

Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie over kosten en dekking vind je hier.

Wat verder nog belangrijk is

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Voorafgaand aan de reis
Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens , zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan.

Prijsgarantie
Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast!

Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden.

Persoonsgegevens
Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein.

Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis
Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst.

Voor wie alleen geboekt heeft
Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag.

Verlenging van de reis
Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we € 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen!

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen.

Nieuwsbrief
Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link.

Adventure Specialists BV
Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen.

Veel plezier met de voorbereidingen van je reis!

Adres

BEZOEKADRES SHOESTRING
Entrada 223 1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

Email
[email protected]

Telefoon
020-6850203 (voor Nederland)
09-2341311 (voor België)

Fax
020-6850205

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Afspraak met een landenspecialist
Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

Landinformatie

Meer informatie over Kenia

Meer informatie over Tanzania

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Kenia

Veelgestelde vragen over Tanzania