Menu
Alternate Text

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Oost-Afrika compleet

BOEK v.a. € 3.224,-
GROEPSGROOTTE: 8-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Totale beoordeling:
8,2
184 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,7
Prijs/kwaliteit: 7,4
Accommodatie: 7,0
Transport: 7,2
Vertrekdatum: 08/09/2019
Beoordeling: 8
Josien:
Super mooie reis gemaakt. Met veel mooie dieren gezien.
Vertrekdatum: 08/09/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was een geweldige reis! De big 5 gespot en nog heel veel andere wilde dieren! Hele mooie landschappen in de nationale natuurparken en veel geleerd over de cultuur. De reisleiding was top! Hij wist veel te vertellen over de dieren, natuur en cultuur! De kok heeft elke dag lekkere maaltijden gemaakt! Slapen in de tent was bijzonder met de dieren geluiden om je heen! Ik ben heel blij dat ik deze reis geboekt heb! Was een bijzondere ervaring!
Vertrekdatum: 08/09/2019
Beoordeling: 9
Jaimie:
Deze vakantie blijft ons altijd bijstaan. Het transportmiddel waar je tussen de kampen in wordt vervoerd is ruim voldoende. De parken en gebieden waar we zijn geweest waren schitterend. Ook het kamperen vindt ik een mooie ervaring i.p.v. in huisjes vertoeven. Dit geeft toch meer een safari gevoel en de samenhorigheid met je medereizigers. Vooral de plekken waar je tussen de wilde dieren kampeert geeft een spannend gevoel. Wij hebben zowat alle dieren die we wilde zien ook daadwerkelijk gezien. Onze reisbegeleider noemde ons zelfs de Catgroup. Dit kwam omdat we alle katachtige meerdere malen gezien hadden en ook zelfs in actie. Ik zou deze reis zeker aanbevelen voor de mensen die een safari willen maken en de dieren (zoals de Big 5) willen zien. Top geregeld allemaal en zeer verzorgd.
Vertrekdatum: 21/07/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Geweldige ervaring, waarbij we enorm veel gezien hebben. Alleen de reisleiding is lokaal waardoor niet altijd alles duidelijk is (pinbudget, reden wissel truck, handelen in kritieke situaties).
Vertrekdatum: 21/07/2019
Beoordeling: 8
Christiaan:
Prima reis en een leuke ervaring voor de back to basic reiziger/kampeerder! Ook leuk dat we niet/minder toeristische plekken bezocht hebben..Houd rekening met toch soms lange reisdagen maar de prachtige/geweldige natuur en cultuur maken dit het zeker waard!
Vertrekdatum: 21/07/2019
Beoordeling: 9
Gerard:
De reis was geweldig. We hebben heel veel wild gezien. Genoten van de cultuur en het landschap van Kenia en Tanzania. Houd je van de natuur en heb je geen moeite met vroeg opstaan, bijna iedere dag tent opbouwen en afbreken en een gezonde conditie, laat deze reis dan niet aan je voorbij gaan.
Vertrekdatum: 07/07/2019
Beoordeling: 8
Allan:
De rondreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is een geweldige ervaring. Je rijdt door prachtige landschappen en in de nationale parken komen de dieren zeer dicht bij de truck. De trek van de gnoes is schitterend om te zien! En hoe gaaf is het als je ook 's nachts vanuit je tent allerlei dierengeluiden te horen zijn van bijvoorbeeld hyena's, leeuwen of nijlpaarden. Op deze reis heb ik alle dieren van de big 5 (en de big 10) meerdere keren gezien. Eindigen op Zanzibar is ook heerlijk. Even een paar dagen relaxen aan het strand, slenteren door Stonetown, duiken of snorkelen. Wie wil dat nou niet?
Vertrekdatum: 07/07/2019
Beoordeling: 8
Jean Pierre:
De eerste twee weken regen de hoogtepunten aaneen. Zoveel beesten mogen spotten. De trek van gnoes mogen zien en vier mannelijke leeuwen langs de jeep in de krater liepen. Leeuwenwelpjes. Zoveel gezien. De laatste week hadden we net zo goed schriftelijk af kunnen doen.
Vertrekdatum: 07/07/2019
Beoordeling: 9
Sabrina:
Wat een fantastische reis! Ik ben thuisgekomen met een rugzak vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen! Het gevoel om in de nationale parken de dieren van zo dichtbij te zien is onbeschrijfelijk. Tijdens de reis zijn we vergezeld door een lokale gids, chauffeur en kok. Wat een toegevoegde waarde om deze reis te maken met mensen die je met veel enthousiasme en trots alles kunnen vertellen over hun land. Voor de twijfelaars, omdat kamperen misschien niet echt je ding is, heel cliché... alles wat je er voor terugkrijgt is het inleveren van luxe dubbel en dwars waard!
Vertrekdatum: 11/11/2018
Beoordeling: 9
Raoul:
Prachtige Kenia/Tanzania/Zanzibar reis gemaakt. De (kleine) groep was gezellig en onze lokale reisbegeleider Jackson ... (achternaam verwijderd, Shoestring) had echt een enorme toegevoegde waarde met zijn kennis, ervaring en oprechte interesse. De big five en nog veel meer wild gezien en genoten van de prachtige natuur. Het kamperen kan een uitdaging zijn (tweede deel wat kleine tentjes en minder goede matrassen), maar dat maakt het ook avontuurlijk, bijvoorbeeld als er op een paar meter van je tent ineens een paar olifanten staan te grazen. Kortom: een prachtige ervaring!
Vertrekdatum: 11/11/2018
Beoordeling: 10
Lisette:
Een geweldige en onvergetelijke reis! Prachtige natuur (heel afwisselend) en geweldig om alle dieren te zien. Deze reis zorgt ervoor dat je ontzettend veel ziet en is heel divers. Naast de natuur en de dieren ook erg mooi om door het landschap en dorpjes te rijden met de truck. Natuurlijk de big 10 meerdere malen gezien, maar nog zo veel meer mooie en bijzondere dieren. Ook het kamperen in de parken was heel bijzonder, om de hyena's zo dichtbij te zien en te horen, 's nachts hoor je de leeuwen en ook liep er een olifant langs de camping. Door de zeer kundige begeleiding voel je je toch veilig en maakt dit een onvergetelijke ervaring. De campings en hotels zijn prima in orde. Er werd elke dag heerlijk ontbijt, lunch en diner gekookt door de kok! Dit was echt genieten. Ook de reisbegeleiding kon niet beter. Hij zorgde ervoor dat we het maximale uit onze reis haalden qua programma en kon erg veel vertellen over de natuur en dieren, maar ook over de geschiedenis, cultuur en politiek van de landen. Overigens kun je op het vliegveld of later gewoon Keniaanse shillings pinnen, dit scheelt je een hoop geld! Daarnaast kun je nog euro's meenemen om achter de hand te houden. Vooraf in NL dollars of lokale valuta pinnen is nergens voor nodig en zonde van het geld. Je kunt wel met alles betalen, dollars, euro's maar lokale valuta is wel het meest voordelig. Al met al een top reis die ik zo nog een keer zou doen!
Vertrekdatum: 09/09/2018
Beoordeling: 8
bas:
Een hele mooie reis, met pittige dagen. Vroeg opstaan en laat slapen en bijna elke dag je tent opzetten. Goede reisbegeleider gehad die op onze wensen in speelde en een kok die elke dag ons weer verraste met een heerlijke maaltijd.
Vertrekdatum: 09/09/2018
Beoordeling: 9
Ron:
De reis was alles wat we hadden verwacht. Soms wat zwaar maar door de reisbegeleider en het geweldige eten was de motivatie hoog. Uiteindelijk de big 10 gezien en een aantal zeldzame andere dieren. Een reis om nooit te vergeten
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Saskia:
Een onvergetelijke reis! Veel gezien (big 5 en meer....), veel geleerd over natuur en cultuur, veel beleefd en veel gelachen. En ja... ook veel in de truck / bus gezeten want het programma biedt veel, maar de afstanden zijn groot. Gelukkig is er door het raam ook steeds veel te zien waardoor het geen moment verveelde. De reisbegeleiding was optimaal!
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een fantastische reis! Wat een prachtige natuur en wat een vriendelijke mensen. We hebben bijzonder veel mooie dieren gezien, waaronder de hele big 5! Je dient vooraf wel rekening te houden met een vrij zware reis, lange dagen in de bus en slapen in een tentje op (zeer) simpele campings. Gelukkig vonden wij dit dubbel en dwars waard. Een aanrader voor wie graag op een avontuurlijke vakantie, met veel natuur, gaat.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 03/06/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ontzettend leuke reis! Vol programma, maar een goede route met mooie nationale parken en een grote kans om de big 5 te spotten. Kundige lokale reisbegeleiding die alles in de juiste banen leidt. En na alle fantastische indrukken nog even lekker op Zanzibar ontspannen.
Vertrekdatum: 03/06/2018
Beoordeling: 8
Rianne:
Great Guide, Driver and Chef!
Vertrekdatum: 08/10/2017
Beoordeling: 8
Gert-Jan:
Mooie reis met prachtige ervaringen. Verwacht geen "uitslaap vakantie", want dan kom je bedrogen uit. Wij hebben de hele Big five gezien (hoewel de neushoorn wat op afstand was. En heel veel andere dieren, als kers op de slagroom hebben we ook nog wilde honden gezien. Iets wat onze begeleider al 5 jaar niet meer gelukt was. Dus die was ook erg blij met de sighting.
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 9
Rick:
Nakuru National Park, Masai Mara, Serengeti... Wat een geweldige natuur en dieren! We hebben onze ogen uitgekeken. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was al en met al een fantastisch mooie reis! Enorm veel gezien en gedaan in een korte tijd. Kenia en Tanzania zijn beide mooie landen, mooie parken en culturen. We hebben de 'big 10' gezien en nog zoveel meer. Wat ons tegenviel was het dunne matje in de tent en het vele reizen in de truck. Ook moet je er rekening mee houden dat je gemiddeld 6.00 uur uit je tent moet zijn elke dag. Zanzibar is een mooie afsluiting om nog even te relaxen.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Gerard:
Deze Shoestring reis door Kenia en Zanzibar is echt een ervaring om nooit te vergeten. De variatie in wildlife, natuur en cultuur is overweldigend. Door de super begeleiding van Maina en zijn team hebben we niet alleen heel veel wildlife gezien en met de locale cultuur kennis gemaakt maar zijn we ook ontzettend goed verzorgd. Bijna onvoorstelbaar hoe ze met minimale middelen elke dag 3 heerlijke en gevarieerde maaltijden hebben verzorgd.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Edwin:
Geweldige safarireis. Alle leden van de big 10 enige malen gezien. Van de extra excursies zou ik Cresent Island (daar zijn we volgens mij nooit geweest) en Prison Island (is nooit een prison geweest; is nu een kinderboerderij voor schildpadden geworden en het overgrote deel van het eiland is nu een hotel en niet toegankelijk) overslaan, maar de rest was ok of erg goed.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Linda:
Een prachtige reis waarbij je in een truck rondreist en veel wildlife ziet! Het kamperen in de natuur is een hele bijzondere ervaring, helemaal als er olifanten vlak bij je tent staan. Zanzibar is een heerlijke afsluiter :-)
Vertrekdatum: 09/07/2017
Beoordeling: 7
Edwin:
Oost-Afrika is een absolute aanrader. Wij hadden maar een klein groepje van 6 reizigers. Dit maakte de reis tot een soort privéreis. Leuke en bekwame reisbegeleiding die alles doet om het je naar de zin te maken. Goed eten en meestal goede campings. Het verblijf in Serengeti en Ngorongoro tussen de wilde dieren is fantastisch. De grote trek en oversteek in Masia Mara is uniek . Bovendien is Shoestring zowat de enige organisatie die zowel Masai Mara als Serengeti en Ngorongoro in één reis aanbiedt en dat is echt de moeite waard. De kans dat je de BIG 5 en de BIG7 gaat zien is dan ook erg groot. Plus alle andere dieren en vogels. In vergelijking daarmee valt Zanzibar een beetje tegen. Stonetown is niet zo speciaal en de accomodatie in Nungwi (Paradise Beach) was beneden peil. Al dat moois komt echter niet gratis: excursies zijn vaak best duur: bvb. in Mto Wa Mbu kan je een fietstochtje maken naar Lake Manyara om vogels te kijken : 40 USD p.p. voor 2 uur. Wandeling door Stonetown: 30 USD p.p. Ook het eten tijdens het kampeergedeelte was aanzienlijk duurder dan aangegeven: 18 euro per dag per persoon oftewel 288 euro p.p. (18x16) plus nog 60 euro fooienpot voor onderweg (3 euro x20). De andere prijs die je betaalt zijn erg lange reisdagen. De truck haalt vaak slechts een gemiddelde snelheid van 30 km/u en reisdagen van 10 tot 11 uur zijn geen utzondering. Tussen Masai Mara en Serengeti ben je drie dagen onderweg en tussen Ngorongoro en Zanzibar ook drie dagen. Van de eerste 17 dagen Kenia en Tanzania zijn er 10 reisdagen (inclusief dag 1 vliegreis). Tenslotte: neem vooral USD me en pin lokale valuta (Kenia en Tanzania shilling). Euros kan je enkel gebruiken om de maaltijden en de fooienpot te betalen aan het begin van de reis. In ons geval 348 euro p.p.. Je kan de euro's wel omruilen tegen lokale munt of USD. Neem ook een warme slaapzak mee en een trui en een jas. Het eerste deel van de reis is in het Keniaanse hoogland en het kan er best fris zijn. Wij reisden in juli en de eerste week hadden we ook elke nacht regen. Maar als je dat er voor over hebt, is het zeker een prachtige en onvergetelijke reis met fantastisch wildlife en birdlife (vooral Baringo en Naivasha) en geweldige (weidse) landschappen.
Vertrekdatum: 04/09/2016
Beoordeling: 8
Veerle:
Een absolute aanrader. Wij hadden maar een klein groepje van 5 reizigers, maar ondanks dat ging de reis toch door. Dit maakte de reis tot een super privéreis om nooit meer te vergeten. Leuke en bekwame reisbegeleiding en de route van de reis is absoluut de moeite waard. Het blijven dieren, maar de kans dat je veel mooie dieren (BIG5) gaat zien is erg groot. Op de site word geadviseerd om euro's mee te nemen. Deze zijn in Afrika niet handig, je kunt ze niet overal om wisselen, en ook wij konden de maaltijd voor de pot niet met euro's betalen. Het advies is dan ook om meer dollars mee te nemen.
Vertrekdatum: 17/07/2016
Beoordeling: 7
Silvia:
Geweldige ervaring, mooie reis! Shoestring vermeldt verkeerde prijzen wat betreft de excursies, deze worden soms 2 x zo duur!! Reisleiding erg goed. Accommodaties ver onder de maat.
Reactie:
Fijn dat je genoten hebt van de reis. Excursieprijzen zijn afhankelijk van groepsgrootte maar moeten wel juist zijn. Gaan we naar kijken en contact over opnemen met onze lokale agent ter plaatse. Je opmerking over de kampeerplaatsen kunnen we niet helemaal plaatsen omdat we daar al jaren gebruik van maken en weinig opmerkingen over ontvangen. 
Vertrekdatum: 05/06/2016
Beoordeling: 9
Robert:
Ik dacht dat het hoogtepunt van de reis bereikt was toen we 's nachts op de camp site in de Serengeti - met het hart in onze keel - een leeuw langs de tenten zagen lopen. Wist ik veel dat ik nog een zebra op een tiental meters afstand in een hinderlaag zou zien lopen en een boze olifant ons tentenkant in de Ngorongoro zou aanvallen.
Vertrekdatum: 05/06/2016
Beoordeling: 9
Yvonne:
Have to admit, we hebben erg veel geluk gehad.. :) maar wat een onvergetelijke reis! Van dichtbij gezien hoe een groep leeuwen een zebra aanvalt, de migratie van gnoes en zebra's in de Serengeti zover je kijken kan, freeze en langzaam achteruit lopen bij het wegrennen van vele zebra's at night om even later door reisgenoten gewaarschuwd te worden dat er een leeuw rondloopt en we in het toilet-/douchegebouw moeten blijven.., een olifant die tijdens de afwas de camping bij Ngorongoro kwam bezoeken en we beter even de truck in konden gaan.., de big 5, kampvuren and having fun, slapen in een tentje in the middle of nowhere en naar de geluiden van de natuur luisteren.. Slechts een aantal van de vele highlights met een superleuke groep en goede reisbegeleidster en chauffeur!
Vertrekdatum: 05/06/2016
Beoordeling: 9
Marieke:
Echt een geweldige reis. We hebben echt heel veel gezien en beleefd tijdens deze reis. We hebben de Big five gezien, de migratie van gnoes, de jacht van leeuwen op een zebra, de confrontatie met een olifant in ons kamp en nog te veel om op te noemen. Het is ook wel een beetje geluk hebben om veel qua wild te zien, maar het is zeker een reis die de moeite meer dan waard is. Wij hadden ook een hele leuke groep en gids wat de reis natuurlijk nog aangenamer maakt. Bij het zakgeld geven ze aan om ook een deel aan euro's mee te nemen. Je kunt alleen het geld wat in de gezamenlijke pot gaat in euro's betalen en ik zou het dan ook niet zo zeer aanraden om euro's mee te nemen.
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 8
Robbert:
Het was een reis met veel hoogtepunten! We hebben veel wild gezien mede dankzij onze goede chauffeur en reisleider.
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 9
Gerda:
Allereerst was het een geweldige reis die ik zo weer zou overdoen. Het was een kleine maar gezellige groep, een geweldige begeleiding ter plaatse van zowel gids als chauffeur!!!! Deze mensen hebben echt bijgedragen aan het slagen van onze reis.Meermaals de big five gezien, zelfs 6 luipaarden en 2 zwarte neushoorns, van dichtbij dan nog!!! Om nooit te vergeten! Shoestring mag wel zijn site even up daten, de info klopt NT helemaal, je kan niks met euro's ginder enkel dollars en het lokale geld worden overal geaccepteerd!!!! Kan voor vervelende situaties zorgen! Als je geen goede gids hebt! Tanzaniaans visum kan net zo goed daar gekochtworden, bespaart je hier een hoop tijd en geld!!! We hebben op 1 na alle optionele excursiesmeegedaan en hell's gate is geen 60dollar waard! De rest was OK! Voor mij was t een geweldige reis!!
Vertrekdatum: 01/11/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
Ontzettend mooie reis! Perfecte afwisseling van gamedrives, maar ook zelf te voet/fiets de natuur of dorpjes in. Houd er wel rekening mee dat er nog ca 300 euro betaald moet worden voor optionele excursies. Hierdoor lijkt de prijs laag, maar heb je wel ter plaatse veel bijkomende kosten. Ook nog 250 euro voor het eten. Let op! In de reisbeschrijving staat dat je 2/3 van je cash in euros mee moet nemen. Dit is niet waar. Dollars zijn het beste, ook om te wisselen naar Shillings. Verder absoluut een reis om nooit te vergeten! Met een heerlijke afsluiting op Zanzibar.
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 9
Mariska:
Het was een geweldige reis! We hebben echt heel veel gezien. Heb ze ook allemaal van The Big 5 gezien. De tenten zijn prima, reisbegeleider en chauffeur waren ook super, het eten was perfect. Ik zou zo weer terug gaan! Ik ben niet naar Zanzibar gegaan maar heb de Kilimanjaro beklommen. Hier was ook alles goed geregeld. Het enige minpuntje is dat mij werd verteld dat ik voor als na de beklimming in hetzelfde hotel zou overnachten en daar dus spullen kon achterlaten, dat was dus niet het geval. Ik heb toen de spullen die niet mee gingen aan die mensen moeten geven en die zouden het naar het andere hotel brengen. Het is allemaal goed gekomen, maar toch een beetje jammer.
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 8
Tom:
Mooie reis. Er is continu van alles te zien: beesten, vogels, planten. Echt een unieke ervaring. Ook om eens in Afrika te zijn. Vond de truck heel bijzonder, je zit hoog en ziet dus van alles, maar hij is ook wel wat stug in de vering.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 8
adriaan willem:
Een prachtige reis waarbij we alles gezien hebben dat je van een safarireis kunt wensen: de big five, een jacht en een olifant die aan het klimmen is. Slapen tussen de wilde dieren (mangoesten, nijlpaarden of zebra's) was een feest. Er was genoeg en lekker te eten (niemand is ziek geworden!) en je kwam vaak genoeg langs een winkel voor extra (luxe-)inkopen. Het enige minpunt aan de reis was het verschil tussen de omschrijving van Zanzibar als een plek van Duizend-en-een-nacht en de realiteit van een very-low-budgethotel, terwijl er op Zanzibar veel betere hotels zijn.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 6
Reiziger:
Bereid je goed dag voor dag voor, wat je kan en gaat doen. De wandeling in het park is een afrader, het fietsen daar in tegen is een aanrader. Paradise Beach resort is erg minimaal en niet schoon. Als je de mogelijkheid hebt op upgraden, dan is dit zeker en aanrader. Bereid je voor op lange dagen in de truck.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 9
ben:
indrukwekkende reis met velen uren in de truck ,maar wel de moeite waard. kan het iedereen aanraden die van avontuur houd. oost africa moet je zien en ruiken.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
We hebben een heel goede reis gehad. Aangename reisbegeleider en truckchauffeur. Enkel moet je rekening dat de optionele excursies duurder zijn dan vermeld op de website. Zeker de moeite waard om Kenia en Tanzania te verkennen op deze manier!
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 10
Petra:
Ik heb echt heel erg genoten van deze mooie reis! We hebben veel dieren gespot, de complete Big 5 en ook The Great Migration. Wat was dat mooi om te zien! Ook de leuke en gezellige reisleidster en onze chauffeur waren een leuke toevoeging aan de groep. Ze vertelden ons veel en waren ook altijd wel in voor een grapje. Ik zal deze reis nooit vergeten!
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 9
sylvana:
Echt een top reis! Onvergetelijk! Het zijn zulke mooie landen, je blijft kijken! zeer leuke en goede reisbegeleidster/kok en chauffeur!! Houd er wel rekening mee dat de reisdagen erg lang zijn, je veel in de truck zit en wegen niet altijd even goed zijn. het is geen uitrustvakantie. Wil je een onvergetelijk reis maken dan zou ik deze reis aanbevelen!
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 9
Yvon:
Tip: neem Keniaanse- en indien mogelijk Tanzaniaanse Shillings mee vanuit NL want de Dollarkoers is vaak heel erg slecht en ze accepteren het niet overal. Daar waren wij als groep niet helemaal van op de hoogte en we hebben tijdens een aantal stops de hele tijd geld moeten wisselen( dit kost ook steeds weer geld). Houdt rekening met zware en lange reisdagen, dit vergt wel wat van je, mede door de bumpy roads:)Je zit vaak dagen achtereen in de truck maar het uitzicht maakt dat meer dan goed. Een slaapzak is absoluut geen overbodige luxe! Super goed eten en zeer hygiënisch bereid. Wij hadden 2 hele fijne reisbegeleiders, zij hebben de reis echt nog veel mooier gemaakt door zo goed voor ons te zorgen, erg betrokken! Wij hebben echt een topreis gehad en hebben de Big 5 en de great migration gezien. De reis is een absolute aanrader.
Vertrekdatum: 21/09/2014
Beoordeling: 8
Hubertus:
Een geweldige reis waarin we ontzettend veel gezien hebben. Een garantie om veel wild te zien volgens mij en de afsluiting op Zanzibar is heerlijk om bij te komen van de vele indrukken.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 9
Sander:
Prachtige reis gehad! Mooie gebieden die je doorkruist. Goede gids/kok en chauffeur. Veel kennis aanwezig. De aanwezige douchen op campings zijn zeer primitief en verre van optimaal, echter wel te gebruiken, verwacht dus geen luxe, ook niet in Zanzibar! Campings en faciliteiten zijn verder prima! Verder kun je akelig dichtbij de natuur (dieren enz) komen, ook 's nachts. Geduld en een beetje lef en gezond verstand zijn hierbij wel een must!
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
De perfecte reis om veel wildlife te zien. De reisbegeleiding was geweldig. We hebben tijdens het kamperen ook heerlijk gegeten. Nadeel is dat in Tanzania erg veel gereisd moet worden om in Zanzibar te komen, we hebben dit ervaren als 2 verloren dagen.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Everhardus:
We hebben de "big five" gezien, reis was goed geregeld, lekker en afwisselend gegeten. Veel van Kenia, Tanzania en Zanzibar kunnen zien, proeven en beleven. Comfort van sommige locaties en transport kan beter, neem wat extra warme kleding mee, het kan op sommige locaties zeer koud zijn !!!!!! Wees voorbereid op lange, intensieve en oncomfortabele reisdagen.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
heel veel moois gezien maar door de lange dagen was het geen vakantie maar een avontuur. maar dat is ook weer een hele ervaring.
Vertrekdatum: 07/09/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was een mooie reis. Serengeti en Masai Mara waren prachtig. De afsluiting op Zanzibar was heerlijk.
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Het is erg jammer dat de kosten voor de excursies niet goed waren door gegeven door shoestring. Alle gemaakte excursies kwamen duurder uit.
Reactie:
Bij de prijzen van de optionele excursies staat vermeld dat de prijzen  altijd onder voorbehoud zijn van wijzigingen en een richtbedrag zijn. Het komt soms voor dat er gedurende het jaar prijsstijgingen worden doorgevoerd zoals bijv. tijdens een bezoekje aan de Masaai stam.
1 x per jaar passen wij de prijzen aan op onze website.
Vertrekdatum: 03/08/2014
Beoordeling: 9
Ruth:
Fantastische reis. Zoveel wild gezien, echt overweldigend. Door te gaan kamperen beleef je Kenia en Tanzania op een manier wat niet mogelijk is als je voor hotels/lodges gaat. Wij hadden een erg leuke groep dus dat maakte de reis ook erg fijn. Wel veel en lange reisdagen, hou daar rekening mee als je deze reis boekt.
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 9
Roy:
De 22 daagse Kenia Tanzania Zanzibar reis kan ik iedereen aanraden. Je bezoekt de hoogtepunten van Kenia en Tanziania en na afloop kun je nog een paar dagen relaxen op de stranden van Zanzibar. Ik zou meteen weer boeken.
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 8
Rianne:
Het is een super reis waarbij je een goede kans krijgt om alle dieren te zien! Wij hadden de mazzel de migratie van de gnoes te zien. De chauffeur was heel erg goed, die stond altijd op het juiste moment op de juiste plaats. Verder is alles prima geregeld, het eten, tentjes etc. Het was alleen wel kouder dan we dachten van te voren, neem vooral een paar dikke vesten mee:) Wij waren er vanaf eind Juli.
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 8
Tim:
Als je een reis zoekt waarbij safari's centraal staan, dan is dit een prima keuze. Onvoorstelbaar hoeveel wild we hebben gezien! De campings hebben lang niet altijd warm water en vooral in de Serengeti en bij de Ngorongorokrater is het sanitair slecht. Maar zeg nou zelf: luxe past toch ook niet middenin een Afrikaans natuurgebied? Daar passen wel hyena's die 's avonds op de camping komen kijken of er nog wat restjes eten te halen zijn. En het mooie is: je voelt je geen moment onveilig!
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Het was een ontzettend gave en mooie reis!
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 9
Vincent:
Absoluut een geweldige en uniek reiservaring. Je waant je midden in de natuur en wilde dieren! Voor het ontdekken van 'Afrika' zeker aan aanrader!
Vertrekdatum: 13/07/2014
Beoordeling: 8
Henrike:
Hele mooie reis waarin je veel van de landen Kenia en Tanzania ziet, omdat je grote afstanden door deze landen reist. De mensen zijn hartelijk en de kinderen zwaaien driftig naar die grote truck met toeristen erin. Prachtig om de Nationale Parken te bezoeken en daar ook in tenten te logeren. De dieren kunnen van zeer dichtbij worden bekeken en wij hebben ook heel veel verschillende dieren gezien. Wij hebben ons als groep goed vermaakt met onze begeleider en chauffeur. De maaltijden waren goed en afwisselend. De verschillende campings prima en op het einde de hotels heerlijk om weer eens uitgebreid te douchen. Zanzibar is fijn om nog even helemaal te relaxen na zoveel indrukken. Een mooie reis met onuitwisbare herinneringen!
Vertrekdatum: 13/07/2014
Beoordeling: 8
Douwe:
Gave reis waarin je veel ziet qua wildlife en landschappen. Accommodaties zijn basic, maar dat hoor er m.i. bij. Veel reisbewegingen en een vrij vol programma. Als het kan: boek extra bij op Zanzibar!
Vertrekdatum: 06/07/2014
Beoordeling: 9
Nico:
De reis was een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten. Het weer was niet optimaal, maar dat mocht de pret niet drukken. De begeleiding van Wilson en Patrick was top! Een aanrader voor de Afrika experience. Ik heb er van genoten.
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 9
Jelmer:
Geweldige reis. je ziet echt heel veel! Je hoeft je nooit te vervelen. We zijn in juni gegaan. Waar ik me op verkeken heb is de temperatuur en dan voornamelijk tijdens het reizen. het is koud in de bus! neem meer warme kleding mee dan 1 broek en trui!
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 7
caren:
de reis: geweldig! iedereen zou een keer naar Tanzania- kenia moeten gaan. Prachtige natuur, vriendelijke mensen, en de dieren!!!! wow! zo ontzettend gaaf!
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Super reis! Er is zoveel te zien onderweg dat je weinig merkt van de soms langere reisafstanden. Je zit eigenlijk de hele dag naar buiten te kijken, niet alleen als je de verschillende parken bezoekt. Het kamperen is goed te doen. Ik was daar zelf wat huiverig voor (dit werd de eerste keer), maar de tenten zijn heel gemakkelijk op te zetten. Deze reis is een echte aanrader voor diegenen die veel natuur en in mindere mate de cultuur in Afrika willen zien!
Vertrekdatum: 08/06/2014
Beoordeling: 9
Oscar:
Allereerst wil ik melden dat deze reis een échte aanrader is. Er zijn echter wel wat dingen die niet echt duidelijk in de reisomschrijving staan: 1. Een aantal mensen van onze groep heeft niet kunnen pinnen in Kenia terwijl hier best veel betaald moet worden (excursies en gehele maaltijdbedrag). In Tanzania is een pinpas ingeslikt. Ik raad aan het benodigde geld in één keer mee te nemen. Met 500 dollar (eten en excursies) en 500 euro (omwisselen naar lokale valuta) kom je een heel eind mits de Ngorogoro en Visa al betaald zijn. 2. 'De slaapzak is handig voor op de Serengeti' en 'De maanden juli t/m september kunnen koud zijn' staat op de site. De slaap moet écht mee, iedere nacht nodig gehad. Zelf gereisd in juni. 3. Van de 28 personen (2 groepen) hadden 3 mensen geen gele koorts inenting. 2 hadden hun medisch paspoort niet bij. Dit is echter VERPLICHT om Zanzibar in te gaan. 3 personen hebben zich laten inenten in Kenia maar dat doe je liever thuis. Dit zijn 3 tips uit eigen ervaring, maar wil nogmaals benadrukken dat deze reis héél mooi is.