Alternate Text

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Oost-Afrika compleet - Reis voor singles

Boek v.a.   € 2 799,-
GROEPSGROOTTE: 6-20 | 22 DAGEN

Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Kenia, Tanzania & Zanzibar

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Njoro (Lake Nakuru Nationaal Park)

Lake Baringo Nationaal Park

Naivasha (Nationaal Park)

Masai Mara Nationaal Park

Masai Mara Nationaal Park

Het Masai Mara Nationaal Park is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia.

Kisii

Musoma (Victoriameer)

Serengeti Nationaal Park

Serengeti Nationaal Park

De weidse vlakten van de Serengeti, die zich in alle richtingen uitstrekt tot aan de horizon, is het grootste beschermde wildernisgebied ter wereld.

Ngorongoro (Krater)

Ngorongoro (Krater)

De Ngorongoro Conservation Area strekt zich uit van de Karutu hooglanden tot de grasvlakten van de Serengeti.

Mto Wa Mbu (Lake Manyara Nationaal Park)

Moshi (Kilimanjaro)

Dar es Salaam

Stone Town (Zanzibar)

Nungwi (Zanzibar)

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vlucht
2 Truck Aankomst Nairobi - Njoro (Nakuru N.P.) Njoro (Nakuru N.P.)
3 Truck Njoro (optionele excursie Nakuru N.P.) Njoro (Nakuru N.P.)
4 Truck Njoro (Nakuru N.P.) - Baringomeer Baringomeer
5 Baringomeer Baringomeer
6 Truck Baringomeer - Naivasha Naivasha
7 Naivasha Naivasha
8 Truck Naivasha - Masai Mara N.P. Masai Mara N.P.
9 Truck Masai Mara N.P. Masai Mara N.P.
10 Truck Masai Mara N.P. - Kisii Kisii
11 Truck Kisii - Musoma (Victoriameer, Tanzania) Musoma (Victoriameer)
12 Truck Musoma (Victoriameer) - Serengeti Nationaal Park Serengeti Nationaal Park
13 Truck Serengeti Nationaal Park Serengeti Nationaal Park
14 Truck Serengeti Nationaal Park - Ngorongorokrater Ngorongorokrater
15 Truck Ngorongorokrater - Mto wa Mbu Mto wa Mbu
16 Truck Mto wa Mbu - Moshi Moshi
17 Truck Moshi - Dar es Salaam Dar es Salaam
18 Boot Dar es Salaam - Zanzibar Stone Town (Zanzibar)
19 Stone Town - Nungwi Beach (Zanzibar) Nungwi Beach (Zanzibar)
20 Nungwi Beach (Zanzibar) Nungwi Beach (Zanzibar)
21 Vliegtuig Vertrek Zanzibar Vliegtuig
22 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Je Kenia, Tanzania & Zanzibar rondreis begint met een vlucht van Amsterdam naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar je de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven van Nairobi staat de reisbegeleider je op te wachten.

Dag 2: Aankomst Nairobi - Njoro (Nakuru N.P.)

Vandaag volgt een rit (reistijd circa 4 uur/ 200 km) naar Nakuru, de derde stad van Kenia. Je overnacht op een campsite net buiten Nakuru, in Njoro. 

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vlakbij Nairobi bezoek je 's ochtends het ‘Giraffe Centre’, een opvangcentrum voor giraffes. Je kunt deze bijzondere beesten tot heel dichtbij benaderen en ze uit je hand laten eten. Op het centrum wordt verder aan Keniaanse kinderen informatie gegeven over de wilde dieren in hun eigen land.

In Nakuru (een plaats op de hoogvlakte, aan de rand van de Grote Slenk) is van alles te krijgen, op de markt ligt een veelheid aan artikelen uitgestald. Een kleurrijk geheel. Je overnacht in het nabijgelegen dorpje Njoro op een sfeervolle camping met een gezellige bar. De Kembu Campsite in Nakuru heeft een zogenaamd gemeenschapsproject, dat vrouwen steunt in het maken van wollen truien, mutsen, matten etc... die op de lokale markt verkocht worden.

Dag 3: Njoro (optionele excursie Nakuru N.P.)

Na een vroeg ontbijt kun je op safari naar het Nakuru Nationaal Park (optionele excursie). Het Nakuru N.P. is gelegen om het Nakurumeer. Een deel van de oever van het meer is begroeid met bijzondere Euforbia-bomen. Het meer is zout en vormt een welhaast onuitputtelijke voedselbron voor de water(minnende) vogels die op het meer af komen: pelikanen, maraboes en aalscholvers. Dit vogelparadijs kent circa 400 vogelsoorten! Ook lopen er leeuwen, neushoorns, impala's en buffels door het park. Aan het einde van de dag reis je weer terug naar Njoro waar wordt overnacht.

Het entreegeld voor Nakuru N.P. is niet inbegrepen in de reissom, en bedraagt ongeveer 90 USD. 

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Njoro (Nakuru N.P.) - Baringomeer

Over slechte wegen (reistijd ongeveer 3 uur) reis je richting het Baringomeer, het eerste meer dat je in de Rift Vallei bezoekt. Het entreegeld voor Lake Baringo is inbegrepen in de reissom. Je verblijft de komende twee nachten op een camping aan de oevers van het meer. Op de camping even uitkijken dat je geen grazend nijlpaard tegen het lijf loopt! Hun gezichtsvermogen is dan wel slecht maar hun territoriumdrang is groot.
Het Baringomeer vormt het leefgebied van de Pokots en Kalenjins, beide Bantu-stammen die minder traditioneel leven dan de Nilotische stammen (zoals de Masai en Samburu). De Rift Vallei maakt onderdeel uit van de Grote Afrikaanse Slenk die loopt van het Midden-Oosten tot aan Malawi. In het centrale en westelijk gedeelte van Kenia doorsnijdt de Rift Vallei het land van noord naar zuid. De vallei is ontstaan door het breken van de aardkorst in Kenia en Ethiopië. De huidige steile rotswanden zijn gedurende de laatste 2 miljoen jaar ontstaan, gemiddeld is de Rift Vallei 50 km breed.

Dag 5: Baringomeer

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vandaag kun je in alle vroegte een optionele natuurwandeling maken onder begeleiding van een gids. Naast dat je meer te weten komt over degeschiedenis van de Rift Vallei en zijn soms kleine bewoners (schorpioenen, hagedissen), bezoek je ook een lokale school (voor kinderen tot en met 14 jaar). Je kunt schriftjes en pennen meenemen, want daar is altijd een groot tekort aan. Koop deze spullen lokaal!

De namiddag leent zich uitstekend voor het maken van een relaxte excursie op het Baringomeer. Vanaf een bootje kun je op je gemak nijlpaarden en krokodillen spotten. De 'vogelaars' komen zeker aan hun trekken, in en rondom het Baringomeer zijn 240 vogelsoorten geteld, waaronder ooievaars, ijsvogels en reigers. De indrukwekkendste is natuurlijk Afrika's trots: de zeearend. Probeer hun duikvlucht met je camera vast te leggen! Tegen een kleine vergoeding kun je in de middag een duik nemen in het zwembad van de naast de camping gelegen lodge.

Dag 6: Baringomeer - Naivasha

Vandaag reis je naar Naivasha waar je voor twee nachten de tent opzet aan de oevers van het Naivashameer. Reistijd ongeveer 4 uur.

Op het meer kun je een heerlijke (facultatieve) boottocht maken. Het is het grootste zoetwatermeer in het Keniaanse deel van de Rift Vallei en verandert voortdurend van afmeting (tegenwoordig ongeveer 110 km²). De omgeving wordt voor een groot gedeelte intensief voor landbouw gebruikt. Het staat vooral bekend om zijn snijbloemen (rozen), aardbeien en de enige drinkbare Keniaanse wijn. Het meer zelf is een prachtige plek voor vogelobservatie, meer dan 400 soorten zijn gesignaleerd.

Dag 7: Naivasha

Je kunt vandaag kiezen voor een prachtige (facultatieve) wandel- of fietstocht tussen het wild van het Hell's Gate Nationaal Park, een van de weinige parken in Afrika waar je te voet in mag. Je kunt ook alleen of samen met (een deel van) de groep een bijzondere fietstocht maken!

Je loopt of fietst door een indrukwekkende, steeds nauwer wordende vallei, waar vroeger het water van het Naivashameer door wegliep. Je komt vlaktes tegen vol kleine en grotere hoefdieren, zoals gazellen, zebra's en wrattenzwijntjes. Tegen de steile kloofwanden nestelt ook de grootste gier van Afrika, de lammergier. Aan de ingang van de Njorowakloof staat een bonkige 25 meter hoge rots, genaamd Fischer's Tower, waar een grote kolonie klipdassen leeft. Aan het eind van je tocht loop je door een nauwe kloof, met prachtig gekleurde rotsformaties en bontgekleurde vogels.

Een andere optionele excursie brengt je met een boot naar Crescent Island, in het Naivashameer. Dit kleine eiland wordt bewoond door o.a. giraffes, gazelles,  buffels en zebra's. Onder leiding van een gids ga je te voet dit kleine eiland verkennen waar je oog in oog komt te staan met de wilde dieren.

Dag 8: Naivasha - Masai Mara N.P.

Je maakt een lange rit, over een slechte weg, door de Rift Valley naar het Masai Mara wildreservaat, waar je aan het einde van de dag aankomt. Reistijd vandaag circa 7 uur/ 250 km. Het entreegeld voor Masai Mara en de safari op dag 9 zijn inbegrepen in de reissom. Je overnacht twee nachten aan de rand van het park.

De Masai Mara bevindt zich op de weidegronden van de Masai. Er zijn diverse Masai-manyatta's (dorpjes) in de omgeving. Aan het eind van de middag bezoek je een van die dorpjes, waar je door de Masai bewoners onthaald wordt op zang, dans en een bezoek aan hun huizen.

Dag 9: Masai Mara N.P.

De hele dag maak je een safari met de truck. In het Masai Mara N.P. wentelen nijlpaarden en krokodillen zich in de Mara-rivier. Al 'game-drivend' verken je het gebied, op zoek naar leden van de 'Big Five': leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant. In de lucht zweven enkele honderden soorten vogels, van gieren tot valken, van neushoorn- tot honingvogels. Zebra's, topi’s, luipaarden, antilopen, gnoes, leeuwen en giraffen lopen over de uitgestrekte, golvende savannegrasvlakten met de verspreid staande acaciabomen.

Ook de avonden op het kampement zijn bijzonder door de geluiden van wilde dieren op de achtergrond, variërend van hyena's tot leeuwen. Je slaapt in een omheind gebied. Een bijzondere ervaring!

Dag 10: Masai Mara N.P. - Kisii

Je rijdt westwaarts door Kericho, het gebied waar theeplantages het uitzicht domineren. Reistijd vandaag circa 8 uur/ 320 km.

Dit gedeelte van Kenia is het land van de Luo's, Kenia's derde etnische groep qua grootte. Ook wonen hier de Luyha, Gusii en de Kalenjin. Je bevindt je in de agrarische achtertuin van Kenia waar traditionele gewassen als maïs, aardappelen, bonen, bananen en andere groenten op de traditionele manier worden verbouwd. De armoede in dit deel van Kenia is groot door landversnippering, die veroorzaakt wordt door bevolkingsgroei. In Kisii gebeurt niet veel, zelfs de eigen bewoners noemen het 'a remote place'.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Kisii - Musoma (Victoriameer, Tanzania)

Je rijdt door een glooiend landschap en langs kleine bedrijvige dorpjes. Je blijft zwaaien naar de kinderen die zo'n grote truck met blanken erin maar een eigenaardig verschijnsel vinden. Bij Isebania passeer je de Tanzaniaanse grens. Welkom in Tanzania! Het landschap wordt wat ruiger. In de middag arriveer je in Musoma, waar je kampeert op een eenvoudige camping. Musoma ligt aan het Victoriameer, het grootste zoetwater binnenmeer van Afrika, dat bijna drie keer zo groot is als Nederland. In het meer komen verschillende soorten vis voor, die je misschien eens op je bord uit kunt proberen.

Dag 12: Musoma (Victoriameer) - Serengeti Nationaal Park

Een van de hoogtepunten van je Kenia, Tanzania & Zanzibar safari reis is het bezoek aan het wereldvermaarde Nationale Park Serengeti. In Masai betekent dit 'eindeloze vlakte'. En dat is het ook! Je verblijft op een primitieve camping midden in het park. Het entreegeld voor het Serengeti N.P. is in de reissom inbegrepen. In het oudste Nationale Park van Tanzania bevindt zich een duizelingwekkend aantal rondtrekkende dieren waaronder 1.500.000 gnoes, 400.000 zebra's en 200.000 Thomson gazellen. De enorme grasvlakte met hier en daar een eenzame acacia wordt afgegraasd door deze immense kuddes herbivoren, met in hun kielzog leeuwen, hyena's, jakhalzen, cheeta's en luipaarden. Met een beetje geluk ben je getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes. Enorme kuddes trekken aan je voorbij in wellicht het laatste grote migratiegebied ter wereld. Het kan gebeuren dat leeuwen zich in de nabijheid van de camping ophouden. 's Avonds vullen de geluiden van jakhalzen de duisternis.

Dag 13: Serengeti Nationaal Park

Na het ontbijt rijd je al ‘gamedrivend’ door de Serengeti. Je maakt vandaag twee safari’s: een in de vroege ochtend en een in de middag, zodat je de meeste kans hebt op het spotten van wild. De Serengeti is één van de grote ecosystemen in Afrika, waar een (substantiële) leeuwenpopulatie voorkomt (circa 1500 leeuwen). Realiseer je dat het spotten van wild altijd een kwestie is van geluk, afgedwongen door een goed observatievermogen én geduld!

Er loopt een rivier door het park waar je snuivende nijlpaarden tussen de papyrus ziet opduiken. Het water trekt niet alleen veel wild, maar ook verschillende vogelsoorten aan, variërend van de kleinste honingeter tot adelaars, kraanvogels en struisvogels. Het park is beroemd om de her en der verspreid liggende 'kopjes'. Deze granieten rotsformaties liggen als eilanden in het steppeachtige terrein en zijn de uitvalsbases van de roofdieren die hier voorkomen. Een luipaard die vanaf zo'n kopje of een horizontale acaciatak zijn jachtgebied overziet is een onvergetelijk gezicht.

Dag 14: Serengeti Nationaal Park - Ngorongorokrater

Vandaag rijd je een volgend nationaal park in: de Ngorongoro Conservation Area. De entree voor 24 uur verblijf is inbegrepen in de reissom. De camping is eenvoudig. Omdat het hoog gelegen is koelt het hier 's avonds flink af. Vanaf onze camping op de kraterrand heb je een weids uitzicht over de bijna 20 kilometer in doorsnee metende krater.

Onderweg zie je het landschap niet alleen groener en ruiger worden, ook is de kans groot dat je de ‘morans’ tegenkomt, de Masai-krijgers die hun vee naar steeds schaarsere weidegronden leiden. De Masai wonen vooral in het noordoosten van Tanzania. Tegenwoordig bevolken zij nog maar een klein deel van hun oorspronkelijk gebied, wat voornamelijk ligt in de Serengeti. De krijgers, met hun strak gevlochten haardos en fraai beschilderd met oker, dragen altijd een speer en een ‘rungu’ (werpknots) en zijn verantwoordelijk voor het vee. De meisjes gaan gekleed in bonte omslagdoeken en dragen kralenkettingen die ze laten rammelen bij het dansen. 

Dag 15: Ngorongorokrater - Mto wa Mbu

Je kunt deze ochtend per 4WD-jeep een optionele safari maken in de Ngorongoro-krater. Je dient bij boeking van je reis door te geven of je aan deze excursie wilt deelnemen. De kosten zijn € 75 per persoon (voor de huur van de landrovers met vergunning). Entreegeld voor de krater is inclusief in de reissom. 

Ga je mee op deze optionele excursie, dan moet je vroeg uit de veren, want als de zon net op is heb je de meeste kans om dieren te zien. Per jeep benader je de gnoes, zebra's en Thomsongazellen tot zeer dichtbij. Ook is de krater dé plek om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten. Daarnaast komen er olifanten voor, leeuwen, buffels, elandantilopen en gevlekte hyena's.

Even na het middaguur rijden de jeeps de krater uit. Met de truck reis je in een dik uur naar Mto wa Mbu, waar je de tent opslaat op de plaatselijke camping. Een heerlijk zwembad ligt op je te wachten!

Dag 16: Mto wa Mbu - Moshi

Over een goede asfaltweg rijd je langs Mount Meru, de tweede hoogste berg van Tanzania (4565 m), die je bij helder weer kunt zien. Via Arusha rijd je naar Moshi, in de omgeving van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg (5895 m). Hier verblijf je een nacht op de camping in de omgeving van Moshi.

Indien je hebt geboekt voor de beklimming van de Kilimanjaro, dan vangt morgen de eerste wandeldag aan. De reisbegeleiding zal je in contact brengen met onze contactpersoon in Moshi, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van deze beklimming. Onderaan dit dag-tot-dagprogramma vind je onder het kopje "verlengingen" meer informatie.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vroeg in de ochtend kun je met lokale gidsen mee voor een excursie door het dorp Mto wa Mbu. Je ziet hoe het lokale bananenbier wordt gebrouwen (en mag dit natuurlijk ook proeven!) en hoe het lokale houtsnij- en schilderwerk wordt gemaakt. Je hebt vooral de tijd om je met de kinderen te vermaken. Ze zijn nieuwsgierig en altijd in voor een partijtje voetbal. De opbrengsten van deze excursie komen ten goede aan de lokale gemeenschap.

Dag 17: Moshi - Dar es Salaam

In de vroege ochtend vervolg je je Kenia, Tanzania en Zanzibar rondreis naar Dar es Salaam. Je rijdt langs de Pare- en Usambarabergen, door eindeloze vlakten en langs sisalplantages. Deze laatste lange rit voert je door de warme en vochtige kustvlakte van Tanzania. De reis is lang, maar aan het eind van de dag wacht een comfortabel hotel waar je de komende nacht zult verblijven.

Dar es Salaam was eens de fraaie hoofdstad van Tanzania, maar jaren van verval hebben de binnenstad onaantrekkelijk gemaakt. Tegenwoordig is Dodoma de officiële hoofdstad, een kostbaar project dat nog niet echt wil slagen. Dar es Salaam is de grootste havenstad van Tanzania, oude houten ‘dhows’(traditionele zeilboten) liggen in de levendige haven broederlijk naast moderne containerschepen. De mensen zijn niet van fotograferen gediend om religieuze redenen, de politie niet vanwege 'het strategisch en economisch belang van de haven'.

Dag 18: Dar es Salaam - Zanzibar

In iets minder dan twee uur tijd vaar je over de Indische Oceaan naar Stonetown, de hoofdstad van Zanzibar. Onderweg passeer je koraaleilandjes en dhows’, te herkennen aan hun driehoek zeilen.
In de middag kun je deelnemen aan een kruidentour. De uitgebreide teelt van kruidnagels geeft de naam aan deze tour, die een halve dag duurt.
Stonetown ademt nog de sfeer uit van Arabische en koloniale overheersing. Liefhebbers kunnen gaan rondstruinen door de smalle, kronkelende straatjes van de oude stenen stad Stonetown en de Arabische architectuur bewonderen. Aan de boulevard langs de haven liggen de belangrijkste gebouwen zoals het oude Arabische fort (1784) waar tegenover een klein parkje ligt, ’Forodhani Gardens’. ’s Avonds is dit park het ontmoetingspunt voor de bevolking van Stonetown, vooral de nachtmarkt. Je kunt een geweldig diner samenstellen met bijvoorbeeld krab en kreeft of een Zanzibari Pizza. Sluit de avond af door je mee te laten voeren op de ritmes van de muziek in een lokale discotheek.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Stone Town - Nungwi Beach (Zanzibar)

Een andere excursie die je vandaag kunt maken is een dagtripje naar 'Prison Island', een eiland op 20 minuten varen vanaf Zanzibar Town. Vroeger was het berucht om zijn gevangenis voor opstandige slaven, tegenwoordig is het beroemd vanwege de populatie reuzenschildpadden die hier leeft.

Met een busje word je naar één van de ’bountystranden’ van Zanzibar gebracht, waar je verblijft in een gezellig hotel. Liggend onder een palmboom in het witte zand, terwijl je luistert naar het geruis van de Indische Oceaan kom je helemaal tot rust. Snorkelen is een belevenis rond het prachtige rif. Al ronddobberend komen de fonkelende koraalvissen om je heen zwemmen. Wie kan en wil heeft hier een fantastische mogelijkheid om te duiken.

Dag 20: Nungwi Beach (Zanzibar)

Een leuke excursie is de dolfijnentocht nabij de stranden van Kizimkazi, eens de hoofdstad van Unguja, op het meest zuidelijke tipje van het eiland. Naast een bezoek aan de restanten van een uit 1107 daterende moskee, trek je er per boot op uit. Zodra de dolfijnen eenmaal zijn gespot, duik je het water in om deze prachtige dieren ook onder water te bewonderen.

Dag 21: Vertrek Zanzibar

In de ochtend heb je nog de tijd om de laatste keer een duik te nemen in de zee of je laatste aankopen te doen. 
Met deze reis kan het zo zijn dat je vanuit Zanzibar of Dar es Salaam terugvliegt.
In de loop van de dag wordt je naar de luchthaven op Zanzibar gebracht, of de ferry terminal op Zanzibar, om de ferry naar Dar es Salaam te nemen.
Indien dit het geval is, verzorgen wij ook een transfer vanuit de ferry terminal naar de luchthaven.

Dag 22: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Hier komt helaas een einde aan deze fantastische Kenia, Tanzania & Zanzibar safari reis.

 

Hoe groen kun je gaan? TIP

In Kenia en Tanzania vindt ieder jaar de grote migratie van gnoes, zebra’s en gazellen plaats. Een indrukwekkend schouwspel. Ongeveer 1,5 miljoen dieren trekken over de vlaktes van de Serengeti. Zodra het hier erg droog wordt, trekken de dieren richting de Masai Mara in Kenia, op zoek naar voedsel. Voor de roofdieren, zoals de leeuw en het jachtluipaard, breken dan slechte tijden aan, want zij zijn territoriaal gebonden en trekken dus niet met het wild mee. 

In Kenia en Tanzania is het mogelijk de trek te zien, afhankelijk natuurlijk van de periode waarin je gaat. Van half november tot half april bevinden de gnoes en de zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vanaf mei/juni trekken ze noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti en tussen juli en oktober kruisen ze de Mara rivier en zijn dan in de Masai Mara in Kenia, van waaruit ze eind oktober weer naar Tanzania terugkeren. 

Let op: de migratie is een natuurlijk proces, het is nooit precies te plannen wanneer exact de oversteek zal zijn!

Verleng je reis

 • Kilimanjaro verlenging

  Het is mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen, in plaats van een bezoek te brengen aan Zanzibar. Op dag 17 verlaat je dan de groep en begin je aan een 5- of 6 daagse Kilimanjaro beklimming. Voor meer informatie en een uitgebreide dag tot dag beschrijving: graag contact opnemen met kantoor.
   
  Reissom
  Prijs voor de 5-daagse Kilimanjarobeklimming: vanaf  € 1840 p.p. (toeslag 1 persoon € 100)
  Prijs voor de 6-daagse Kilimanjarobeklimming: vanaf  € 2015 p.p (toeslag 1 persoon € 100)
  De toeslag voor 1 persoon wordt aan je doorberekend als je alleen de Kilimanjaro beklimt. Indien er meer reizigers uit de groep waarop je hebt geboekt de Kilimanjaro beklimmen, dan vervalt deze toeslag.
  PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGINGEN EN OP AANVRAAG.
   
  Bij deze prijs zit inbegrepen:
  -1 overnachting Moshi na afloop van de beklimming. (hotel)
  - Marangu-trek: overnachtingen in hutten
  - Alle maaltijden tijdens programma
  - Entree Nationaal Park Kilimanjaro
  - Begeleiding lokale gids en dragers
  - Reddingsbijdragen
  - bus ticket naar Dar es Salaam
   
  Exclusief:
  - fooien voor dragers, gidsen
  - persoonlijke uitgaven.

  Vertrek: dagelijks.

  Voor meer informatie m.b.t. het dagprogramma kun je contact opnemen met [email protected]
   
  Bijkomende kosten
  De gebruikelijke € 50,- wijzigingskosten indien je de vlucht moet wijzigen doordat je de Kilimanjaro verlenging boekt berekenen we niet aan je door. Wel kun je te maken krijgen met extra kosten voor de vlucht door het gebruik van bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of duurdere boekingsklasse.Wij nemen na ontvangst van je boekingsformulier zo spoedig mogelijk contact met je op om de definitieve prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief.

   

 • Zanzibar verlenging

  Na afloop van de reis kun je ervoor kiezen om langer te blijven. Shoestring kan  extra nachten in het groepsverblijf aan het strand in Nungwi voor je organiseren. Wil je de reis met extra nachten in Nungwi Zanzibar verlengen, geef dit dan aan op het boekingsformulier. Je kunt hierdoor wel te maken krijgen met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht door bijvoorbeeld het gebruik van een andere luchtvaartmaatschappij of duurdere boekingsklasse. Wij nemen na ontvangst van je boekingsformulier zo spoedig mogelijk contact met je op om de opties en de definitieve prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan wordt je boeking definitief.

  Kosten extra overnachtingen 
  Nungwi Paradise Beach bungalows (of vergelijkbaar) : 2 persoonskamer op basis van logies en ontbijt € 90 per nacht
  Nungwi Paradise Beach bungalows (of vergelijkbaar): 1 persoonskamer op basis van logies en ontbijt € 80 per nacht
  Prijzen zijn onder voorbehoud van prijsstijgingen in het hoogseizoen!
   
  Transfer 
  Indien je kiest voor een verlenging aan het strand, in Nungwi, dien je er rekening mee te houden dat er nog een transfer gereserveerd moet worden vanuit Nungwi naar de luchthaven. Je kan ervoor kiezen om dit op eigen gelegenheid te organiseren maar je kan het ook door Shoestring laten verzorgen. De kosten bedragen dan € 35 p.p. (min. 2 personen).

  Indien je een verlenging hebt geboekt, maken wij je er op attent dat de reisbegeleiding niet meer aanwezig is gedurende de verlenging. 

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden