Menu
Alternate Text

Groepsreis Maya route

Tempels in het oerwoud

BOEK v.a. € 2.524,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Maya route

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.

€ 25,-

Entreegelden Maya-opgravingen

Entreegelden voor de archeologische Maya-opgravingen tussen de € 20 en € 30 p/p per opgraving.

€ 42,-

Antigua - beklimming Pacaya

De top van de actieve vulkaan Pacaya is 2600 meter hoog. De wandeling is in totaal 3,5 km en de echte klim naar de top zo'n 700 meter. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan word je looproute bepaald, en hoe hoog je kunt gaan. Een redelijke conditie is vereist, sommige delen gaan over gravel en dit maakt het lopen zwaar. Uiteraard gaat er een lokale gids mee.

Duur: halve dag (vertrek vroeg in de ochtend en tegen 13.00 terug in Antigua) 
Inclusief: vervoer van en naar de Pacaya, lokale gids (toegang nationaal park is exclusief). Met meer deelnemers wordt de excursie goedkoper en andersom. Prijs geldig bij 6 deelnemers. 

€ 0,-

Cancún - Isla Mujeres

Isla Mujeres betekent letterlijk 'vrouweneiland' vanwege de vele vrouwenbeelden die door de Spanjaarden zijn gevonden. Oorspronkelijk was dit eiland gewijd aan godin Ixchel en was het een heilige plek voor de Maya's. Isla Mujeres wordt gezien als een van de meest fotogenieke eilanden. Het eiland is ongeveer 7 kilometer lang en nog geen kilometer breed. Met een golfkarretje of de fiets kun je dit eiland lekker gaan verkennen. In het Noordelijke gedeeld van het eiland vind je de meest prachtige hagelwitte zandstanden.

Duur: hele dag
Inclusief: Ticket voor openbare veerboot
€ 45,-

Caye Caulker - snorkelen

Je kunt een halve dag gaan snorkelen of een hele dag. De prijs voor een halve dag is ongeveer 30 euro, voor een hele dag ongeveer 60 euro. 
Verken het tweenagrootste koraalrif ter wereld! Tijdens het snorkelen zie je roggen, verpleegsterhaaien, barracudas, en nog veel meer. Als je de hele dag gaat snorkelen bezoek je ook nog de wateren rond het eiland San Pedro, waar je met wat geluk schildpadden en dolfijnen kunt spotten.

Inclusief: entreegeld, materiaal, water, fruit, lunch (als je de hele dag gaat).

€ 27,-

Copán - bezoek aan warmwaterbronnen

Lekker ontspannen in de stomende hitte van de handgemaakte poelen bij Copán, die gedecoreerd is met Maya taferelen. Er zijn verschillende poelen met water in diverse temperaturen. Je kunt jezelf ook trakteren op een weldadig modderbad!

Duur: 3-4 uur
Inclusief: entree, transport.
Prijzen geldig vanaf 4 deelnemers.

€ 20,-

Copán - paardrijden

Te paard verken je de rond Copán liggende jungle. Een lokale gids zal je naar een klein dorpje brengen waar je het plattelandsleven écht kunt proeven. Je hoeft geen ervaring met paardrijden te hebben.

Duur: 2 uur.
Inclusief: vervoer te paard, lokale gids.
Prijzen geldig vanaf 4 deelnemers.

€ 28,-

Palenque - bezoek ruïnes, Misol Ha & Agua Azul

In de ochtend bezoek aan de in de jungle gelegen Maya-opgraving Palenque. 's Middags bezoek aan de watervallen Misol Ha en Agua Azul, waar je kunt zwemmen en genieten van de prachtig turkoois gekleurde poelen en de omringende jungle.

Duur: hele dag.
Inclusief: transport.
Exclusief: entreegeld watervallen (US$ 2 per waterval) en entree + gids bij de opgraving van Palenque.
Entreegeld Palenque is US$ 30 p.p.

€ 20,-

Panajachel - boottocht meer van Atitlan

Met de boot kun je het meer oversteken naar de dorpjes San Pedro, aan de voet van de gelijknamige vulkaan, Santa Clara en Santiago de Atitlán, waar je de kerk en de markt kunt bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om een wandeling te maken over een koffieplantage.

Duur: hele dag.
Inclusief: vervoer en bezoek aan 2 dorpjes.
Minimum aantal deelnemers: 4. Prijs geldig bij 6 deelnemers. 

€ 35,-

Río Dulce - excursie Livingston

Boottocht over de Río Dulce, richting de Caribische kust. Onderweg navigeert de boot tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Tussen de luchtwortels van de mangrove die de oevers bedekt, zie je her en der hutten op palen van de Kekchi-Indianen, die leven van visvangst en vogeljacht. Bij de monding wordt gestopt in Livingston, een Creools vissersplaatsje. Geniet hier van tapado, een heerlijke vissoep!

Duur: halve dag.
Inclusief: vervoer, entree nationaal park Río Dulce.
Minimum aantal deelnemers 4, prijs geldig bij 6 personen.

€ 25,-

San Cristobal de las Casas - bezoek dorpjes San Juan Chamula en Zinacantan

San Juan Chamula is een klein dorpje met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Binnen is de grond bezaaid met dennenaalden en vinden allerlei rituelen plaats onder leiding van lokale sjamanen. Een unieke ervaring om mee te maken!
In het dorpje Zinacantan onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht tijdens feestdagen: rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. Vrouwen gaan het hele jaar door in prachtige blauwe klederdracht door het leven.

Duur: halve dag.
Inclusief: transport naar en tussen de dorpjes, Engelstalige lokale gids.
 

€ 30,-

San Cristobal de las Casas - excursie Cañon del Sumidero

Per bus in 1,5 uur naar Chiapa de Corzo, waarvandaan de boottocht begint. Je vaart ongeveer 2 uur over de Rio Grijalva, langs watervallen en steile rotswanden, die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je aan de waterkant krokodillen in de zon bakken. Ondertussen slingeren de apen door het erboven liggende oerwoud.

Duur: halve dag.
Inclusief: transport van en naar Chiapa de Corzo, boot in de Sumidero kloof.