Reiszoeker

Groepsreis Maya route

Tempels in het oerwoud

Boek v.a. € 2.549,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 24 DAGEN

Groepsreis Maya route

Algemeen – Entreegelden Maya-opgravingen

Entreegelden voor de archeologische Maya-opgravingen tussen de € 20 en € 30 p/p per opgraving.

Antigua – Beklimming Pacaya

De top van de actieve vulkaan Pacaya is 2600 meter hoog. De wandeling is in totaal 3,5 km en de echte klim naar de top zo'n 700 meter. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan word je looproute bepaald, en hoe hoog je kunt gaan. Een redelijke conditie is vereist, sommige delen gaan over gravel en dit maakt het lopen zwaar. Uiteraard gaat er een lokale gids mee.

Duur: halve dag (vertrek vroeg in de ochtend en tegen 13.00 terug in Antigua)
Inclusief: vervoer van en naar de Pacaya, lokale gids (toegang nationaal park is exclusief). Met meer deelnemers wordt de excursie goedkoper en andersom.

Cancún – Isla Mujeres

Isla Mujeres betekent letterlijk 'vrouweneiland' vanwege de vele vrouwenbeelden die door de Spanjaarden zijn gevonden. Oorspronkelijk was dit eiland gewijd aan godin Ixchel en was het een heilige plek voor de Maya's. Isla Mujeres wordt gezien als een van de meest fotogenieke eilanden. Het eiland is ongeveer 7 kilometer lang en nog geen kilometer breed. Met een golfkarretje of de fiets kun je dit eiland lekker gaan verkennen. In het Noordelijke gedeeld van het eiland vind je de meest prachtige hagelwitte zandstanden.

Duur: hele dag
Inclusief: Ticket voor openbare veerboot

Caye Caulker – Snorkelen

Je kunt een halve dag gaan snorkelen of een hele dag. De prijs voor een halve dag is ongeveer 53 euro, voor een hele dag ongeveer 109 euro. 
Verken het op twee na grootste koraalrif ter wereld! Tijdens het snorkelen zie je roggen, verpleegsterhaaien, barracudas, en nog veel meer. Als je de hele dag gaat snorkelen bezoek je ook nog de wateren rond het eiland San Pedro, waar je met wat geluk schildpadden en dolfijnen kunt spotten.

Inclusief: entreegeld, materiaal, water, fruit, lunch (als je de hele dag gaat).

Copán – Bezoek warmwaterbronnen

Lekker ontspannen in de stomende hitte van de handgemaakte poelen bij Copán, die gedecoreerd is met Maya taferelen. Er zijn verschillende poelen met water in diverse temperaturen. Je kunt jezelf ook trakteren op een weldadig modderbad!

Duur: 3-4 uur.
Inclusief: entree, transport.

Panajachel – Boottocht meer van Atitlan

Met de boot kun je het meer oversteken naar de dorpjes San Pedro, aan de voet van de gelijknamige vulkaan, Santa Clara en Santiago de Atitlán, waar je de kerk en de markt kunt bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om een wandeling te maken over een koffieplantage.

Duur: hele dag.
Inclusief: vervoer en bezoek aan 2 dorpjes.
Minimum aantal deelnemers: 4. Prijs geldig bij 6 deelnemers. 

Palenque – Palenque, Agua Azul en Misol Ha

In de ochtend breng je een bezoek aan de in de jungle gelegen Maya-opgraving Palenque. 's Middags ga je naar Agua Azul, een aaneenschakeling van trapsgewijze watervallen waar je kunt zwemmen en genieten van de prachtig turkoois gekleurde poelen en de omringende jungle. Ook de waterval Misol Ha staat op het programma. Hier klettert het water vanaf dertig meter steil naar beneden. Loop achter de waterval langs of neem een duik in het meer eronder.

Duur: Circa 10 uur
Inclusief: Vervoer, Engelstalige gids, entreegelden Palenque, Agua Azul en Misol Ha
Exclusief: Eten, drinken, fooi

Playa del Carmen – Cozumel

Een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep) naar het tegenover Playa del Carmen gelegen eilandje Cozumel. Een documentaire van de bekende onderwater filmer Jacques Cousteau maakte Cozumel op slag beroemd. Hier kun je kennismaken met een van de grootste koraalriffen ter wereld. Je maakt een boottocht en kunt snorkelen boven het Colombia rif (circa 45 minuten). Neem wat drankjes in de ‘open bar’ en geniet in de Beachclub van een lekkere maaltijd. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten bij de Beachclub, waaronder ligstoelen, hangmatten, strandmatrassen, kajaks, stand up paddle en een volleybalveld.

Duur: Circa 7 uur
Inclusief: Transfers tussen hotel en haven, ferry Playa del Carmen naar Cozumel v.v., Engelstalige gids, catamarantocht, drankjes van de open bar (bier, frisdrank en mineraalwater), gebruik van snorkelspullen, (buffet) maaltijd, gebruik van faciliteiten Beachclub
Exclusief: ‘Marine tax’ van 3 USD (ter plekke te betalen in het ticket office), overige drankjes, fooi

Playa del Carmen – Isla Mujeres Catamaran

Je wordt naar de jachthaven in Cancun gebracht waar je aan boord gaat van een catamaran. Geniet van de zon, muziek, wind en het Caribische kristalheldere water van de baai. Het is 45 minuten varen naar Isla Mujeres. Tijdens de oversteek wordt er ook een stop gemaakt, hier heb je tijd om in het water te springen en de verbazingwekkende onderwaterwereld vol met zeeleven en veelkleurige tropische vissen te bezoeken. We gaan weer aan boord van de catamaran om te genieten van een heerlijk lunchbuffet. Na de lunch bezoeken we het centrum van Isla Mujeres om te winkelen en foto's te maken. Om 16.00 uur zullen we weer aan boord van onze catamaran gaan en terugvaren naar Cancun.

Duur: Gehele dag.
Inclusief: Lokale drankjes (non-alcohol) en lunch, transfer
Exclusief: Fooi

Playa del Carmen – Tulum Express (join in)

Een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). Tulum, de enige Maya-stad aan de kust van het schiereiland Yucatan, werd gebruikt als handelshaven en ligt 50 km ten zuiden van Playa del Carmen. In Tulum krijg je een rondleiding door de archeologische vindplaats. Ook is er vrije tijd om op eigen gelegenheid verder te kijken en mooie foto’s te maken. Na het bezoek aan Tulum keer je terug naar het hotel

Duur: Circa 5 uur
Inclusief: Hotel pickup & drop-off, transport, Engelstalige gids, entreegeld Tulum
Exclusief: Eten, drinken, fooi

Playa del Carmen – Tulum (privé)

Tulum, de enige Maya-stad aan de kust van het schiereiland Yucatan, werd gebruikt als handelshaven en ligt 50 km ten zuiden van Playa del Carmen. In Tulum krijg je een rondleiding door de archeologische vindplaats. Ook is er vrije tijd om op eigen gelegenheid verder te kijken en mooie foto’s te maken. Na het bezoek aan Tulum keer je terug naar het hotel

Duur: Circa 5 uur
Inclusief: Transport, Engelstalige gids, entreegeld Tulum
Exclusief: Eten, drinken, fooi

Río Dulce – Excursie Livingston

Boottocht over de Río Dulce, richting de Caribische kust. Onderweg navigeert de boot tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Tussen de luchtwortels van de mangrove die de oevers bedekt, zie je her en der hutten op palen van de Kekchi-Indianen, die leven van visvangst en vogeljacht. Bij de monding wordt gestopt in Livingston, een Creools vissersplaatsje. Geniet hier van tapado, een heerlijke vissoep!

Duur: halve dag.
Inclusief: vervoer, entree nationaal park Río Dulce.
Minimum aantal deelnemers 4, prijs geldig bij 6 personen.

San Cristóbal de las Casas – Cañon del Sumidero (join in)

Een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). Per bus rijd je in 1½ uur naar Chiapa de Corzo, waarvandaan de boottocht begint. Je vaart ongeveer 2 uur over de Rio Grijalva, langs watervallen en steile rotswanden, die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je aan de waterkant krokodillen in de zon bakken. Ondertussen slingeren de apen door het erboven liggende oerwoud.

Duur: Circa 6 uur
Inclusief: Hotel pickup & drop-off, transport, Engelstalige gids, boottrip
Exclusief: Eten, drinken, fooi

San Cristóbal de las Casas – Cañon del Sumidero (privé)

Per bus rijd je in 1½ uur naar Chiapa de Corzo, waarvandaan de boottocht begint. Je vaart ongeveer 2 uur over de Rio Grijalva, langs watervallen en steile rotswanden, die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je aan de waterkant krokodillen in de zon bakken. Ondertussen slingeren de apen door het erboven liggende oerwoud.

Duur: Circa 6 uur
Inclusief: Hotel pickup & drop-off, transport, Engelstalige gids, boottrip
Exclusief: Eten, drinken, fooi

San Cristóbal de las Casas – San Juan Chamula en Zinacantán (join in)

Een ‘join in’ excursie (er kunnen ook andere reizigers deelnemen buiten je eigen Shoestring groep). San Juan Chamula is een klein dorp met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Binnen is de grond bezaaid met dennennaalden en vinden regelmatig rituelen plaats onder leiding van lokale sjamanen. In het dorpje Zinacantán onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht tijdens feestdagen: rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. Vrouwen gaan het hele jaar door in prachtige blauwe klederdracht door het leven. Zinacantán is befaamd door zijn borduurwerk.
Let op: het is in beide dorpen op de meeste plaatsen verboden om foto's te maken. Je gids kan je hierin adviseren.

Duur: Circa 6 uur
Inclusief: Hotel pickup & drop-off, transport, Engelstalige gids, entreegelden San Juan Chamula en Zinacantán
Exclusief: Eten, drinken, fooi

San Cristóbal de las Casas – San Juan Chamula en Zinacantán (privé)

San Juan Chamula is een klein dorp met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Binnen is de grond bezaaid met dennennaalden en vinden regelmatig rituelen plaats onder leiding van lokale sjamanen. In het dorpje Zinacantán onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht tijdens feestdagen: rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. Vrouwen gaan het hele jaar door in prachtige blauwe klederdracht door het leven. Zinacantán is befaamd door zijn borduurwerk.
Let op: het is in beide dorpen op de meeste plaatsen verboden om foto's te maken. Je gids kan je hierin adviseren.

Duur: Circa 6 uur
Inclusief: Transport, Engelstalige gids, entreegelden San Juan Chamula en Zinacantán
Exclusief: Eten, drinken, fooi