Menu
Alternate Text

Groepsreis Maya route

Tempels in het oerwoud

BOEK v.a. € 2.449,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 24 DAGEN

Groepsreis Maya route

Welkom

Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze rondreis Mayaroute zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een Mayaroute rondreis om nooit te vergeten!

Reisdocumenten

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Aanvullende informatie
Deze reis maakt soms gebruik van vluchten met een overstap in de VS. Voor reizen die via Amerika vliegen, moet via internet een ESTA toestemming aangevraagd worden. Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde Staten reizen. Deze aanvraag (kosten: 14 $) dien je online in en moet goedgekeurd zijn voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. Aanvragen kan via de officiële website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta (betaling kan alleen met creditcard!)


Vluchtinformatie

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de mijn.shoestring pagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema. Voor meer informatie en veelgestelde vragen betreffende vluchten, klik hier.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen.

Omdat de prijs van een landarrangement per vertrekdatum kan verschillen, is deze prijs op aanvraag. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met ons kantoor.

Bijkomende kosten en zakgeld

Bijkomende kosten: administratiekosten per persoon; bijdrage Calamiteitenfonds; vaccinaties (informeer bij je ziektekostenverzekeraar, want steeds vaker worden vaccinaties vergoed). Een reis- en ongevallenverzekering is noodzakelijk; een annuleringsverzekering zeker aan te raden.

Bij het passeren van de diverse grensovergangen moet vaak een bepaald bedrag (meestal tussen de 5 en 25 USD) aan grens/ visakosten betaald worden. Na het passeren van de grens in Chetumal (Mexico) dien je mogelijkerwijs 200 peso's te betalen bij een bank voor een nieuw verkregen visum (je krijgt bij het oversteken van de grens Guatemala-Mexico een doorreisvisum dat geldig zou moeten zijn bij het opnieuw binnengaan van Mexico, maar dat niettemin niet altijd wordt geaccepteerd bij het oversteken van de grens in Chetumal). Bij het verlaten van Belize dient in ieder geval 37,50 Belizeaanse dollar betaald te worden voor de exit-tax en conservation-fee. Fooien liggen rond de € 50 voor de hele reis. De genoemde prijzen zijn bij benadering en aan veranderingen onderhevig.

Het zakgeld bedraagt ca. € 275 - € 325 per persoon per week. Als je wilt duiken op Caye Caulker, dan moet je daar € 60 voor opzij leggen (snorkelen kan voor zo'n € 25).Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.
 

Accommodatie en transport

Vervoer
In Mexico wordt merendeels gebruik gemaakt van openbaar vervoer. Dit zijn goede lijnbussen met gereserveerde plaatsen. Je wordt geacht zelf je bagage in de bus te zetten. In Guatemala en Honduras, en voor een deel ook in Belize, heb je de beschikking over een goede eigen bus, waardoor gestopt kan worden op mooie plekjes in de natuur. Voor de bootreis over de Río Dulce worden boten afgehuurd en ook voor het traject van Belize City naar Caye Caulker maak je gebruik de boot. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen.

Houd er rekening met dat de infrastructuur in Midden-Amerika van mindere kwaliteit is dan we in Nederland en België gewend zijn. Het comfort van de bussen in Mexico, Guatemala & Belize kan ter plaatse verschillen.

Reisafstanden
Luchthaven Cancún naar het hotel: 20 km / ½ à 1 uur
Cancún via Chichén Itzá naar Mérida: 320 km / 4½ à 5 uur
Merida naar Palenque: 540 km / 7 à 8 uur
Palenque naar San Cristobal de las Casas: 451 km / 6 uur
San Cristobal de las Casas naar Panajachel: 415 km / 10½ uur
Panajachel via Chichicastenango naar Antigua: 160 km / 4½ uur
Antigua naar Copán: 289 km / 6 à 7 uur
Copán naar Rio Dulce: 250 km / 5 uur
Rio Dulce naar Flores: 220 km / 5 uur
Flores naar Caye Caulker: 220 km / 5 à 6 uur
Caye Caulker naar Playa del Carmen: 475 km / 11 uur
Playa del Carmen naar luchthaven Cancun: 60 km / 45 à 60 minuten
NB: De genoemde ‘kale’ reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, grensformaliteiten, politiecontroles en het weer. De genoemde tijd is uiteraard bij benadering en exclusief pauzes en stops onderweg. Er zijn aan deze tijden geen rechten te ontlenen.

Accommodatie
Tijdens de rondreis overnacht je in hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. De meeste hotels hebben een tuin, soms een eigen restaurant en een aantal heeft een zwembad. In Río Dulce betreft het een eenvoudig onderkomen met gedeeld sanitair, verder slaap je in sfeervolle middenklassenhotels. Je verblijf tijdens deze reis is op basis van logies.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor je alleen willen dan kan dat in principe, je betaalt dan een eenpersoonskamertoeslag.

Op het tabblad ‘Accommodaties’ vind je een foto impressie van de hotels die we (onder voorbehoud van wijzigingen) op deze reis gebruiken.

Festivals

Semana Santa in Antigua
In Antigua, Guatemala, is de Semana Santa (de heilige week voor Pasen) een kleurrijke bedoening en wordt het uitbundig gevierd. Tijdens deze heilige week herdenken de inwoners van Antigua en duizenden geïnteresseerden de lijdensweg, de kruisiging en het herrijzen van Jezus Christus, eindigend met een grote viering op paasdag.

De viering van de Semana Santa stamt af van de komst van de Spaanse missionarissen uit Sevilla die het christendom introduceerden. Palmzondag (of Palmpasen) is de laatste zondag van de vastenperiode en wijdt de heilige week in. Men viert de intocht van Jezus Christus in Jeruzalem. Op deze dag worden in Antigua de beelden van Jezus en Maria uit de kerken gehaald en door de straten gedragen, gevolgd door groepen mensen die in paarse jurken gekleed gaan. Dit herhaalt zich gedurende de week.

Op Goede Vrijdag (maar vaak al in de dagen ervoor) worden de ‘alfombras’ te voorschijn gehaald die door de inwoners van Antigua zijn gemaakt. Deze tapijten van bloemen, fruit en ander groen, kleuren de straten en verspreiden een aangename geur. Vaak worden er Romaanse -, Maya - of koloniale motieven in verwerkt. Heel vroeg in de ochtend bereidt men zich voor op de veroordeling van Christus door zich te verkleden als Pontius Pilates (degene die Jezus liet kruisigen), Romaanse soldaten of toeschouwers. Een beeld van Christus met het kruis op zijn rug wordt tegen zonsopkomst door de straten gedragen. In de vroege middag verwisselt men dit beeld voor die van de gestorven Jezus Christus.

Op Pasen eindigt de stille rouw van Antigua en werpt iedereen zich in het feestgedruis. Vuurwerk siert de hemel boven Antigua en door de straten klinkt muziek.

Día de los Muertos in San Cristóbal de las Casas
Día de los Muertos, dag van de doden, wordt door de Mexicanen op Allerheiligen en Allerzielen gevierd. Ook in andere plaatsen in Latijns-Amerika, de VS en de Filippijnen viert men deze dag, maar geen land kan tippen aan het uitgebreide eerbetoon aan de doden zoals dat in Mexico gebeurt. Kinderzielen (“los angelitos” de engeltjes, of “los inocentes” de onschuldigen) keren op 1 november terug op aarde. Op 2 november keren ook de overleden volwassenen terug. Deze dagen worden gedurende het hele jaar zorgvuldig voorbereid.

Families en vrienden bezoeken de graven van hun geliefden en versieren ze met felgekleurde verf, foto’s, kaarsjes, schedels van suiker en goudsbloemen. Het wordt voor de zielen van de gestorvenen zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt om terug te keren naar aarde. Zo kunnen de geesten bijvoorbeeld hun nabestaanden herinneringen aan hen horen ophalen. Of "calaveras", korte gedichten, horen voordragen die vaak leiden tot grote hilariteit. In huizen van de nabestaanden worden lekkernijen als "pan de muerto" klaargezet, om de doden te verwelkomen. Vaak wordt al het eten en de drank na het geofferd te hebben gewoon opgegeten, omdat men gelooft dat de geesten alleen de essentie van het voedsel tot zich nemen. Het voedsel heeft daarom ook geen voedingswaarde meer.

Día de los Muertos wordt niet overal op dezelfde manier gevierd. Op sommige plaatsen wordt veel gedanst in kleurrijke kostuums en op andere plaatsen bellen de kinderen aan en vragen om wat lekkers of geld. Een symbool dat eigenlijk overal terugkomt, is "La Calavera de la Catrina". Dit is een elegant vrouwelijk skelet in een mooie jurk, de “Lady of the Dead”. Dit herinnert mensen eraan dat zowel arm als rijk niet kan ontsnappen aan de dood. Veel mensen beschilderen hun gezicht als dat van een skelet.

De reisroute tijdens festivalreizen kan eventueel worden aangepast.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Ons advies voor deze fooi verschilt per land, kijk voor een indicatie in de landeninformatie van je reisbestemming.

Zwaarte van de reis

Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld:

Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.
Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.
Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.
Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.

De 23-daagse Mayaroute valt onder categorie B. Deze reis is voor ieder fit persoon te maken. De rondreis heeft wel een behoorlijk tempo en sommige reisdagen zijn lang: in korte tijd bezoeken we veel verschillende landen en plaatsen. Het wegennet in dit gebied is voor het grootste deel prima, evenals de vervoermiddelen en de meeste hotels, zodat ook de lange ritten niet al te vermoeiend zijn, maar houdt er rekening mee dat de reis door ontwikkelingslanden gaat, met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door weer of slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook even belangrijk als lichamelijke fitheid.

Bewust op reis

Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen houden we bij het organiseren van onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dat willen we ook nog tot ver in de toekomst!

We hechten veel belang aan het verminderen van de druk die toerisme uitoefent op de natuurlijke en sociale leefomgeving van onze reisbestemmingen. Onze missie is dan ook het steeds meer en beter verwerven van duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen. We streven naar een constante verbetering op het gebied van verantwoord reizen. Regelmatig nemen wij onze eigen producten onder de loep en werken wij mee aan projecten, op zoek naar duurzame oplossingen.

Wij hebben een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden gebundeld, onder de naam Feeling Responsible. Op dit platform kun je zien welke lokale projecten door onze klanten en ons (financieel) worden ondersteund en wat wij ondernemen om de CO2-uitstoot van onze reizen standaard te compenseren. Daarnaast staat het blog gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt doen om de reis groener te laten verlopen. Neem eens een kijkje! Voor meer informatie kijk je op: Feelingresponsible.org.

Local Impact Score

Voor elke reis streven we naar een minimale impact op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving. Om inzichtelijk te maken welk deel van onze uitgaven en de uitgaven van onze reizigers bij de lokale gemeenschap (accommodaties, restaurants en transport) terecht komt, hebben wij een Local Impact Score ontwikkeld.

De Local Impact Score bestaat uit twee elementen. Het eerste deel is opgebouwd uit een berekening van de vlucht, het landarrangement en het geschatte zakgeld. Het tweede deel is opgebouwd uit een waardensysteem van tien duurzaamheidscriteria waarvan wij vinden dat deze de lokale impact vergroten. Deze twee elementen samen vormen samen onze Local Impact score. Hoe hoger de score, hoe meer geld er in de lokale gemeenschap blijft. Lagere scores hebben uiteraard meer aandacht nodig in de toekomst. We doen er alles aan om een score waar mogelijk te verbeteren samen met onze lokale partners. We zullen de scores jaarlijks bijwerken en herzien.

De Local Impact Score van deze reis is: 85

Wil je meer lezen over de Local Impact Score of ben je benieuwe uit welke duurzaamheidscriteria de score is opgebouwd? Wij leggen je dit graag uit op FeelingResponsible.org.

 

Veilig op reis

Wij zijn aangesloten bij de SGR en de ANVR. Voor jou als reiziger is dit een veilig gevoel, omdat je bij eventuele problemen altijd kunt terugvallen op deze organisaties.

Ook ons lidmaatschap van het Calamiteitenfonds geeft je de zekerheid dat, bij erkende calamiteiten die niet verzekerd zijn door je reisverzekering, extra kosten vergoed worden.

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden.

Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen.

Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance.

Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval.

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie over kosten en dekking vind je hier.

Wat verder nog belangrijk is

We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken.

Voorafgaand aan de reis
Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens , zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan.

Prijsgarantie
Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast!

Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden.

Persoonsgegevens
Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein.

Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis
Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst.

Voor wie alleen geboekt heeft
Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag.

Verlenging van de reis
Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we € 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen!

Feedback
Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen.

Nieuwsbrief
Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link.

Adventure Specialists BV
Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring.

Tenslotte
Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen.

Veel plezier met de voorbereidingen van je reis!

Adres

BEZOEKADRES SHOESTRING
Entrada 223 1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

Email
[email protected]

Telefoon
020-6850203 (voor Nederland)
09-2341311 (voor België)

Fax
020-6850205

In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar
Tel: +31 (0)6-53313932

Openingstijden
Ons kantoor is geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Afspraak met een landenspecialist
Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

Landinformatie

Meer informatie over Honduras

Meer informatie over Belize

Meer informatie over Mexico

Meer informatie over Guatemala

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Honduras

Veelgestelde vragen over Belize

Veelgestelde vragen over Mexico

Veelgestelde vragen over Guatemala