Menu
Alternate Text

Groepsreis Maya route

Tempels in het oerwoud

BOEK v.a. € 2.524,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Maya route

Totale beoordeling:
8,3
329 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,5
Transport: 7,6
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 9
Tom:
Super leuke reis! Wel lange busreizen, maar dat weet je van tevoren. Gelukkig hadden we een hartstikke leuke groep dus had ik er geen problemen mee. De combinatie van natuur, cultuur, sportieve activiteiten en op het laatst bijkomen aan het strand was top!
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 9
Kevin:
Het was een super gave fantastische ervaring. De geschiedenis van de Maya’s in combinatie met de flora en fauna is een fantastische afwisseling van de excursies
Vertrekdatum: 27/10/2019
Beoordeling: 8
Sabine:
Geweldige reis! De perfecte mix tussen cultuur, natuur en sport. Onze reisleider was heel aardig en de hotels prima tot luxe. Houd er wel rekening mee dat je 4 landen bezoekt in 23 dagen en het reistempo dus ook heel hoog is (lange busdagen, vroeg opstaan). Hoogtepunten: het beklimmen van de vulkaan, Dia de los Muertos (festivalreis), snorkelen op Belize, warmwaterbronnen en natuurlijk alle Mayaruïnes. En na al die drukte gelukkig 2 stranddagen om het af te sluiten. Een reis om nooit meer te vergeten!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Supertoffe reis gehad, mega veel mooie dingen gezien en gedaan, leuke activiteiten tussendoor ook (bv watervallen springen). Druk programma met op het einde meer vrije tijd mogelijkheden. Gids was een topper, maakte echt dat de reis veel beter werd. Lekker gegeten ook in allerlei lokale tentjes. Soms intensief met een groep alles doen, maar genoeg aansluiting met een aantal om veel lol te hebben.
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 9
Eva:
Hele mooie reis met een bijzondere mix van natuur, cultuur en sportieve activiteiten. Het reistempo is hoog, maar daardoor zie je ook veel en maak je veel mee. Ik had daarnaast het geluk een hele leuke groep te hebben en een hele goede gids waardoor de reis nog beter werd. Mooie herinneringen zijn gemaakt.
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 8
Anouk:
Wat een top reis! Isaac is een goede reisbegeleider. Hij is van alles op de hoogte (houdt de wegblokkades bijv. goed in de gaten, waardoor je niet urenlang op dezelfde plek stil staat zonder toilet / restaurant oid), maar verzint ook leuke alternatieve excursies / activiteiten die niet in het standaard shoestring programma zit. Houd er wel rekening mee dat het reistempo hoog ligt en dat je - mede door die wegblokkades / lange reisdagen - vroeg uit de veren moet. Maar het is het allemaal waard!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 8
Mark:
Zeer mooie route en erg veelzijdig! Hou er rekening mee dat de reisdagen erg lang zijn! Het is het wel meer dan waard!
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 8
Kees:
Een hele mooie reis, waarbij natuur, cultuur en steden worden afgewisseld. Lekker veel ruimte voor eigen invulling van de activiteiten. Afsluiting op het strand is ook heerlijk. De reisroute is lang, maar niet zwaar. Het vervoer met de bussen is prima. Geweldige reis gehad, met een hele leuke groep mensen.
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 7
Sjoerd:
Een ongeloofelijk afwisselende reis door 4 landen heen. Je komt ogen en oren tekort om alles mee te krijgen. Hou er rekening mee dat het tempo van de reis aardig hoog ligt met lange reisdagen. Maar wat je ervoor terug krijgt is het meer dan waard!
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 8
Emmy:
Deze rondreis is een mooie combinatie tussen cultuur, stadjes, prachtige stranden en avontuurlijke activiteiten. Geniet van tempels, koloniale dorpjes, watervallen en vulkanen. Geniet van de onderwaterwereld, voetjes in het zand, heerlijke cocktails en verfrissende horchata's (of het hibiscus drankje 'Jamaica')! En ook aan nighthlife geen gebrek :-) Het reistempo ligt wel vrij hoog en je brengt behoorlijk wat uurtjes in bussen door. Maar voor mij was het dat allemaal meer dan waard. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op deze reis!
Vertrekdatum: 12/07/2019
Beoordeling: 8
Hans:
Een prachtige reis met een mooie mix tussen cultuur en natuur. Ronduit spectaculaire elementen zijn een bezoek aan een actieve vulkaan met stromende lava en zwemmen met haaien in Belize.
Vertrekdatum: 10/05/2019
Beoordeling: 9
Dennis:
Geweldige reis! Erg divers en geen dag verveeld. Aanrader!
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Simone:
Nee geen opmerkingen.
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Esther:
Wát een heerlijke reis! Je ziet ontzettend veel in 23 dagen, met veel afwisseling in locaties en activiteiten. Het reistempo ligt hoog, maar dat was te verwachten gezien de route. De lokale gids maakte het compleet voor mij.
Vertrekdatum: 16/11/2018
Beoordeling: 9
René:
De reis was heel erg fijn. De reisbegeleider was heel goed geïnformeerd. De reis was, mede door het gevariëerde excursie aanbod, heel afwisselend. Een echte aanrader voor wie dit deel van de wereld wilt leren kennen.
Vertrekdatum: 16/11/2018
Beoordeling: 10
Micheline:
Als je een prachtige reis wil beleven met een mix van top Maya sites, adembenemende landschappen ( vulkanen, canyons, mangroven, riffen ... ), contacten met lokale kleurrijke Indianen, Garifuna's ea ... snorkelen tussen de haaien, manatees, zeeschildpadden of eens in een cenote dobberen ... lekker eten ... dan is dit DE reis die je eens moet gedaan hebben !
Vertrekdatum: 16/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 16/11/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie gevarieerde reis, veel gezien aan cultuur & natuur. Wel lange busreisdagen.
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 8
Christian:
De Mayaroute was voor mij persoonlijk een fantastische ervaring met leuke medereizigers en een enthousiaste plaatselijke reisbegeleider. Het vele buszitten gaat zelfs wennen door de vele afwisselende momenten/indrukken die je via deze reis krijgt. Honduras voegt voor mij verder niet veel toe dan een stempel in mijn paspoort, maar Guatemala en Belize hebben me positief verrast. Via deze weg wil ik dan ook iedereen (de reisbegeleider, de medereizigers en Shoestring) bedanken voor deze ervaring!
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 8
Paul:
Reisleider dikke 10! De busreizen zijn soms wat lang maar ook daar kan lol maken als daar de groep naar is. De combinatie van natuur / cultuur / activiteiten (duiken van rotsen / ziplinen / snorkelen / vulkaan bezoeken) en de mogelijkheid om te stappen maakt wat mij betreft deze reis ideaal. Zelf had ik een super leuke groep waardoor de reis nog een betere ervaring / beleving is. Alleen had ik wel verwacht dat er soms een ontbijt inclusief was en een activiteit. Dit was helaas niet het geval
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 10
Dirk:
We hebben deze reis als een schitterende reis ervaren! We hebben genoten van de diversiteit tijdens de reis. (van tempels en cultuur tot aan natuur, sportiviteit en ook zeker het festival Dias de les Muertos was fantastisch. Ook het marshmallows klaarmaken op lava van een vulkaan was bijvoorbeeld een fantastische ervaring. Wat de reis voor ons compleet maakte was de geweldige en enthousiaste reisleider Isaac. Hij ging overal een extra stap om het voor ons optimaal te maken. Doordat hij onderweg bijna iedereen kent weet hij elke excursie net dat beetje extra te geven. Wanneer hij niet zelf een excursie kon geven kende hij wel de juiste lokale tourguide, die net zo enthousiast was als hijzelf. Hij wist telkens zeer goede lokale eetgelegenheden te adviseren waardoor we alle lokale specialiteiten op de juiste plek hebben geproefd. Tevens kende hij de goede gezellige barretjes en kroegjes waardoor we het ook iedere avond/nacht erg gezellig hebben gehad. Doordat hij vloeiend Engels spreekt heeft hij ons enorm veel kunnen vertellen over de cultuur in de verschillende landen, los van de aangeboden excursies.
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 9
Kim:
Fantastische reis met veel afwisseling. Mayatempels, springen van watervallen, hiken op een vulkaan en snorkelen/relaxen op Belize. Is maar een kleine greep uit de activiteiten. Het tempo ligt hoog maar dat vond ik niet storend. En als je Isaac als reisbegeleider hebt heb je helemaal geluk. Hij weet alle leuke eettentjes en zorgt heel goed voor de groep.
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 9
Jasper:
Geweldige reis! Erg mooie route en goed georganiseerd. Heerlijk dat alles geregeld is, maar toch hou je de vrijheid om een gedeelte van de reis zelf in te delen. De excursies waren erg leuk en de reisbegeleider deed zijn werk goed.
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 8
Karin:
Leuke reis, Hoog reistempo, maar aan het eind van de reis ook tijd om bij te komen. Tikal was erg mooi! Maar zeker ook het lopen op de vulkaan, zwemmen bij de watervallen, snorkelen! etc. Genoeg variatie tijdens de reis. Een aanrader!
Vertrekdatum: 27/10/2018
Beoordeling: 9
Barry:
Het is een hele mooie reis maar wees wel voorbereid dat er meerdere lange busreizen (7 a 9 uur) noodzakelijk zijn om van A naar B te komen.
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
Geweldig leuke reis, leuke groep! Goede afwisseling van mayaruïnes, stadjes, vulkanen, feestjes. Gerardo is een super begeleider.
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 7
Martin:
Een geweldige reis waarbij het tempo vrij hoog was,maar verder goed te doen. Wij hadden een top local guide (Gerardo) die veel weet van de historie van de Maya's en van de locals. Overall was dit een reis om niet te vergeten en ik zal het iedereen aanraden om de reis te maken.
Vertrekdatum: 27/07/2018
Beoordeling: 9
Esmée:
Een hele bijzondere reis gemaakt! Heel veel toffe dingen gedaan en meegemaakt. De reisdagen waren lang, maar het was het allemaal waard. Een topreisleider (Isaac) en een ontzettend leuke groep.
Vertrekdatum: 27/07/2018
Beoordeling: 7
Debby:
prima reis! mooie route en veel te zien te beleven. Onze reisleider was een prima reisleider die ons veel kon vertellen en toegangelijk was. HIj sprak prima Engels. De reisdagen zijn lang.........maar zeker de moeite waard.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 7
Bregje:
Toffe reis en groep. Lange reisdagen en daardoor weinig momenten om bij te tanken. Jammer dat ontbijt en eigen bus niet tijdens de gehele route inbegrepen zijn. Tempo ligt hoog. Maar uiteindelijk veel gave plekken bezocht en onwijs genoten!
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 9
Jordy:
We hebben een geweldige tocht gehad door 4 fantastisch mooie landen. Ondanks dat er wel een paar pittige lange reisdagen tussen zitten (lokale vervoer in Mexico is echt van goede kwaliteit), kom je wel op hele bijzondere plekken met een mooie variatie aan activiteiten. En heerlijk dat de route afgesloten wordt aan het strand (Belize/Playa del Carmen) om toch nog een beetje bij te komen van alle indrukken.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 9
Erik:
Een hele mooie reis waar echt alles inzit. Mooie steden, mooie natuur, mooie historische plaatsen en monumenten. 's Avonds een drankje met degenen die zin hebben. Het reizen in de groep is ook heel gezellig en het is voor iedereen mogelijk om te doen wat hij wil.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 7
Luuk:
Een reis met een hoog reistempo wat van tevoren ook wordt aangegeven. Binnen de 3 weken zie je vele contrasten in omgeving maar ook de afwisseling van cultuur, natuur en historie is erg prettig. Shoestring kan nog wel e.e.a. verbeteren in de route. De laatste dagen in Playa del Carmen is echt een aderlating op de mooie route. Daarnaast zijn er wat onnodige reisbewegingen van meer dan 12 uur wat gewoon zonde tijd is. De prijs is ook aan de hoge kant daar je rekening moet houden met iedere dag 3 maaltijden voor eigen rekening en alle excursies! Dit is meer dan het aangegeven zakgeld per week.
Vertrekdatum: 20/07/2018
Beoordeling: 6
John:
Een erg mooie reis met goede centraal gelegen hotels, vaak ook met zwembad. De reis bevat zeker in het begin een behoorlijk aantal lange reisdagen. Veel bezichtigingen van Maya-tempels, zijn ook zeker de moeite waard en ook de snorkelervaringen zijn fantastisch. Van mij mogen er wat meer wandelingen, of andere actievere activiteiten in de reis.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 8
Henk:
Fantastische afwisselende reis met een geweldige Mexicaanse reisleider. Zeker een aanrader. Houd er wel rekening mee dat pinautomaten in Guatemala het vaak niet doen!
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 8
Astrid:
De diversiteit, de enthousiaste lokale reisleider, de prachtige landen en mensen en (niet onbelangrijk) het heerlijke eten hebben dit tot een waanzinnig mooie reis gemaakt die ik iedereen kan aanraden.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 8
Wouter:
Een prachtige rondreis door vier landen langs indrukwekkende ruïnes, pittoreske stadjes, verfrissende rivieren en meren, actieve vulkanen en dan tot rust komen aan een azuurblauwe zee en witte stranden. De soms lange busritten neem je er dan graag bij. Dank aan de groep voor de toffe sfeer en Isaac voor de schitterende begeleiding!
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 8
Hanna:
Super leuke reis, leuke groep! Goede afwisseling van mayaruïnes, stadjes, vulkanen, feestjes. Isaac is een super begeleider!!
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 10
Reiziger:
Geweldig leuke reis waarbij alles klopte en zelfs boven verwachting was. De accommodatie was goed, de reisbegeleider (Isaac) was geweldig en alle mooie plekjes en de super leuke groep maakte het een reis om nooit te vergeten. Ik ben al weer aan het kijken waar mijn volgende reis met Shoestring naartoe zal gaan.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 9
Merlijn:
Super gave reis. Isaak is een onwijs leuke en goede reisleider. Weet een hoop te vertellen en doet ook graag een drankje mee met de groep. Het is een mooie afwisseling van cultuur, natuur en activiteit. Het zijn wel vaak lange reisdagen, variërend van 5 uur tot 12 uur, dit kan ook niet anders als je in 3 weken zoveel wil zien. De vulkaan tours beginnen vroeg maar is de moeite waard. De diverse Maya tempels zijn ook echt de moeite waard.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 10
pepijn:
De groep was gem 33 en ik ben wat ouder zelf maar was toch vaak de baby van het stel Ik denk dat ik nieuwe vrienden heb gemaakt. Beter kon je het niet treffen wat een lol hebbeb we samen gemaakt En onze Mexicaanse tourleider was ook echt fantastisch Hij deed met alles mee ook het stappen. Hij zal wel erg moe zijn nu. Hij hoorde er echt bij De Maya reis is erg afwisselend niet alleen oude stenen maar prachtige steden waar je soms denkt kon ik maar langer hier blijven Er zijn lange reis dagen maar die zijn zo voorbij met de lol die wij hadden in de bus Al met al zeker voor herhaling vatbaar . Aangezien dit mijn eerste groepreis was smaakt dit echt naar meer.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie volledige en toegankelijke reis met veel bezienswaardigheden. Een mooie ontspannende afsluiting aan het strand.
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Mooie reis met veel afwisseling in cultuur en natuur en aan het eind de nodige tijd om bij te komen en te relaxen. Isaac als reisleider gehad en die is echt top! Weet veel van het land en de cultuur en neemt je mee naar de echte lokale plekjes! Ervaring om niet snel weer te vergeten!
Vertrekdatum: 09/02/2018
Beoordeling: 9
Hilbert:
Een schitterende reis met vele hoogtepunten! Een reis met een goede mix van cultuur en natuur. Om al dit moois in drie weken te kunnen bezoeken moet er uiteraard ook flink wat kilometers worden afgelegd, maar dit is zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 8
Pieter:
Dit is een reis vol lange busritten, maar het zien van de verschillende Maya sites ,op lange afstanden van elkaar ,was zeker de moeite waard. Het ritme van reizen is hoog, dus men moet zeker tegen weinig slaap kunnen of men moet gemakkelijk kunnen slapen in een bus. Na 2 drukke weken om alles te kunnen verwerken , krijgt men 1 volle week ontspanning en relax om de batterijen op te laden in 2 verschillende landen. Zowel in Playa Del Carmen als in Caye Caulker kan je zalig tot rust komen en zich terug voorbereiden op de terugkomst in Nederland.
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 8
Matthias:
Fantastische reis met veel mooie dingen om te zien en te doen. Veel dorpjes, redelijk wat natuur en tempels, een paar mooie snorkel-gelegenheden, niet veel intensieve activiteiten zoals lange (berg-)wandelingen. Redelijke slaapplekken met airco, douches af en toe een probleem. Vrij veel reistijd en vroeg op dus wat dat betreft wel een pittige reis.
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wat was het een fantastische reis met een hele leuke groep! De Maya route is een mooie en zeer afwisselende reis. Het is een goede combi tussen cultuur en natuur. Daarnaast is er voldoende ruimte voor gezelligheid in de avonduren. De vulkaan Pacaya beklimmen en het snorkelen in Caye Caulker zijn excursies die je echt niet wilt missen. Je bezoekt 4 landen in 3 weken waardoor er wel een aantal lange reisdagen tussen zitten. Neem een warme trui mee want in San Cristobal kan het fris zijn (in nov).
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 10
Reiziger:
Een prachtige reis langs 4 landen in Centraal-Amerika. Probeer Isaac als gids te krijgen. Hij weet met veel enthousiasme over de Maya cultuur en bezochte landen te vertellen en laat je veel extras zien.
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 8
Aldo:
Wat een top reis!
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 9
Marjelle:
Afwisselende reis, die je zeker moet maken als je houdt van het Latijns-Amerikaanse sfeertje! Koloniale steden, prachtige natuur, oude Maya steden, lokale restaurantjes en bars en spannende excursies wisselen elkaar in rap tempo af! Er zitten wat langere reisdagen tussen, maar door de prima kwaliteit van het transport is dat goed te doen. Aan het einde nog wat prachtige Caribische stranden om nog lekker na te genieten van al het moois... deze reis heeft het allemaal! Must do’s: zwemmen in de watervallen van Agua Azul, vulkaan Pacaya en snorkelen in Caye Caulker.
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 9
Sjors:
Geweldige reis! 1 grote afwisseling van Maya tempels, actieve vulkanen, prachtige meren, prachtige stranden en gezellige locals!
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 9
Dirk:
Volle reis met veel cultuur, leuke activiteiten en regelmatig de tijd om wat te zwemmen of te genieten van de zon. Wel waren er aardig wat reisdagen maar dat is logisch als je 4 landen in zo'n korte tijd aandoet, ik vond het niet te veel. Verder ben ik nu een fan van Midden Amerika!
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 9
Marie-Anne:
De reis heeft de juiste afwisseling qua tempels, natuur, steden en stranden. De hotels zijn van prima kwaliteit. Het reistempo ligt hoog, maar ik kan niet anders concluderen dan dat het 3 weken genieten was.
Vertrekdatum: 17/11/2017
Beoordeling: 8
Romona:
De mayaroute is een bijzondere reis en zeker een aanrader! Ik vond de afwisseling tussen natuur, cultuur, strand en activiteiten erg leuk. Elke dag was anders. De reisdagen zijn wel erg gevuld en zeker in het begin is het reistempo best hoog. Er zitten enkele lange busdagen tussen, maar richting het einde wordt dit steeds minder. Het zwemmen bij de watervallen in Mexico, Canope in Honduras, snorkelen tussen zusterhaaien en roggen in Berlize en de vulkaan trip naar Pucaya in Guatemala waren echte aanraders!
Vertrekdatum: 27/10/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Gave reis! Drukke, volle planning waarin je veel te zien krijgt en veel landen bezoekt.
Vertrekdatum: 27/10/2017
Beoordeling: 9
Anne:
Ontzettend gave reis! Je bent wel veel en lang onderweg, maar na alles wat we gezien hebben vond ik dit de moeite waard. De snorkelexcursie in Belize en de hot spring excursie in Honduras zijn echte aanraders! De excursies naar Maya ruïnes uiteraard ook.
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Yvonne:
Geweldige reis met een geweldige groep mensen. Onze reisleider Gerardo was geweldig. Je kunt je geen betere reisleider wensen. Hij weet heel veel van de landen die we bezocht hebben en van de Maya cultuur in het bijzonder.
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Fantastische reis! Als je veel wilt zien en ervaren, moet je deze reis boeken. Als je echter van een rustige vakantie houdt, moet je deze reis niet boeken! Je hebt lage reisdagen, maar daardoor zie je enorm veel!! De reisleider Gerardo en zijn collega van de groepsreis Isaak zijn werkelijkwaar fantastisch! Weten veel van de omgeving, cultuur en de mentaliteit! Ze ontzorgen je volledig en proberen je het zo goed mogelijk naar je zin te maken!! absoluut niets op aan te merken! In een groep reizen is mij enorm goed bevallen, leuke reisgenoten!
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 9
Dick:
De Maya route is een prachtige reis waarbij je een goede mix van natuur, cultuur en ontspanning voorgeschoteld krijgt. Als je houdt van uitslapen dan is deze reis echter niets voor jou want dit komt zelden voor. Het programma zit vrij strak in elkaar waardoor je echt een heleboel mooie dingen ziet. De reis heeft zoveel hoogtepunten dat je naderhand moeite hebt om je deze allemaal te herinneren! Verder zijn er redelijk wat reisdagen in de bus, maar met een gezellige groep en een leuke afspeellijst is dit allemaal heel goed te doen. De laatste paar dagen zijn lekker ontspannen waardoor je ook nog even de tijd hebt om bij te komen van alle mooie dingen die je hebt gezien en hebt meegemaakt! Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 9
Nina:
Als je van cultuur en natuur in combinatie met gezelligheid houdt, is de Maya-route (singlereis) een echte aanrader! Je bent veel onderweg en slaapt beperkt, maar dit wordt elke dag weer goed gemaakt door al het moois dat er te zien is in Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Van Mayaruïnes met tarantula's tot scheuren in de laadbak van een Jeep, alles heb ik hier gezien en gedaan. Daarnaast is er 's avonds vrijwel altijd gelegenheid voor een drankje en een nabespreking van de dag en daar dragen een leuke groep en toegewijde gids positief aan bij! Dankzij deze reis ben ik verliefd geworden op Guatemala en ik hoop hier ook nog naar terug te gaan.
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Bart:
Prachtige reis met een mooie afwisseling van natuur en cultuur!
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 9
Kevin:
De mayareis was een achtbaan van tempels, vulkanen, steden, dorpjes, stranden en gezellige kroegen. Het slagen van deze reis was zeker te danken aan Gerardo. Zijn inhoudelijke kennis deelde hij met plezier en organiseerde keer op keer de excursies en etentjes perfect. Oftewel, een reis om niet te vergeten.
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 10
Michelle:
De Maya reis is een prachtige reis met veel afwisseling. Je bezoekt de meest prachtige mayasteden en wordt rondgeleid door mooie autenthieke stadjes. Als je reisleider Gerardo is dan zit je helemaal goed. Hij heeft de beste uitleg bij de Maya steden en biedt zelfs een stadswandeling aan. Volg zeker zijn raad op van welke restaurants je gebruik kunt maken, dan loop je minder kans reisziek te worden. Verder kan je ontzettend met hem lachen en is hij zeer wijs. Als je naar Tikal gaat moet je zeker vragen om een gids. Die neemt je mee van het pad af zodat je een mooie wandeling kunt maken door de jungle naar de volgende tempel. Hier zie je apen en grote vogelspinnen die je zelfs in je hand kunt houden (als je dat wilt natuurlijk). Het enige wat ik minder vond aan de reis is dat je eindigt in Playa del Carmen. Als je de reis er begint zou het geen probleem zijn. Maar in de 3 weken verblijf je in de meest prachtige autenthieke steden en dorpjes. Als je dat allemaal hebt gezien en de juiste kennis hebt opgedaan dan is Playa del Carmen een raar Amerikaans circus en valt het vies tegen. Je ziet aan de souvenirs dat men niet eens weet wat ze betekenen. Verder staan batman en spiderman in de hoofdstraat en voel je in de straat overal de airconditioning. Buiten dat was deze reis een geweldige ervaring die ik altijd zal koesteren. Zeker omdat we een geweldig gezellige groep hadden. Mijn heimwee naar deze reis zal zeker een lange tijd aanhouden.
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
n/a
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 9
Rick:
Prachtige tempels, schitterende natuur en heerlijk eten! Wat een fantastische 3 weken zijn dit geweest!
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 9
Mark:
Het was een geweldige reis! Heel veel gezien en gedaan in 3 weken tijd. De reis heeft een lekker tempo en alles liep gesmeerd door de inzet van de reisleider. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 7
Marjo:
Een goede kennismaking met Midden America. Bereid je wel voor op een reis met lange dagen in de bus en een hoog tempo. Je ziet ontzettend leuke stadjes en natuurlijk de maya tempels/ruïnes, regenwoud met spiddermonkey's en brulapen die echt een ongelofelijke herrie produceren Vond zelf Guatamala verrassend, wat je zeker moet doen is de vulkaan beklimmen. Het is geen goedkope reisbestemming, zeker in Beleze en Playa del Carmen weten ze de (US) prijzen wel, ook qua excursies.
Vertrekdatum: 02/06/2017
Beoordeling: 8
yvonne:
Het is een reis wat heel goed te doen is en ervaringen brengt. Als een een vulkaan beklimmen en snorkelen tussen haaien en met zeekoeien. Palengue en tikal zijn mooie complexen die ook nog veel dieren en mooie stukken natuur laten zien.
Vertrekdatum: 05/05/2017
Beoordeling: 8
Joost:
Een bijzonder mooie reis met een overschot aan indrukken. De maya-tempelcomplexen, agua azul, San Cristobal de las Casas, actieve vulkanen, snorkelen bij Belize en veel meer. Bereid je wel voor op veel reizen. Niet alleen op de reisdagen, maar ook bij de excursies. In de mix cultuur - natuur had ik van dat laatste meer verwacht.
Vertrekdatum: 05/05/2017
Beoordeling: 8
Roy:
Een spannende reis waar je nog wat van opsteekt ook! De afwisseling van 4 landen is erg aangenaam en de Maya cultuur is erg indrukwekkend. Je voelt je bijna een ontdekkingsreiziger.
Vertrekdatum: 03/04/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Topreis waarin je kennismaakt met de historie, cultuur en natuur!
Vertrekdatum: 10/02/2017
Beoordeling: 10
Edske:
Onvergetelijke reis!! We zijn heel blij dat we gekozen hebben voor Shoestring(o.a. vanwege de lokale gids).
Vertrekdatum: 23/12/2016
Beoordeling: 8
Joep Frederik:
De Maya route is echt een zeer mooie afwisselende reis. Zeker als je zelf Mexico city bezoekt, dan maakt het helemaal compleet. Copan is werkelijk waar schitterend om te zien, en was blij dat die in de reisroute zat. Daarnaast veel afwisseling tussen cultuur en natuur. En niet al te lange reisdagen. Met Isaak als reisbegeleider maakt het alles tot een perfecte trip.
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 9
Juliet:
Ik dacht niet dat het kon, maar heb werkelijk waar van elk moment tijdens deze reis genoten. En mocht je de keuze hebben, probeer dan als gids Gerardo ..... mee te krijgen, zijn passie voor zijn regio en de Maya's maakt dat we heel veel geleerd hebben en tegelijkertijd op en top vakantie hebben gevierd.
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 9
Truus:
De reist was erg leuk. De reisbegeleiding fantastisch. De reisleider die we hadden legde enorm veel uit, ging overal mee en maakte het een persoonlijke reis. Ik mag zijn naam niet zeggen maar hij is echt om aan te raden!
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie reis vol afwisseling tussen cultuur/natuur en stad/jungle/strand! Hoogtepunt is zeker de mayaruines in Tikal. Tempo ligt wel hoog en met de vele busreizen die helaas allemaal overdag zijn heb je erg weinig vrije tijd.
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 10
Filip:
Een fantastische reis begeleid door een ervaren lokale reisbegeleider. Zeer mooie locatie's in verschillende landen. De mogelijkheid tot nieuwe vriendschappen. Echt een aanrader
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 9
Gijs:
Een schitterende reis met veel variatie en een geweldige reisbegeleider. Wij hebben het geluk gehad te mogen reizen met reisbegeleider Gerardo ..... Zijn kennis van de regio en de Maya-geschiedenis is ongekend en wordt energiek en op een hele leuke manier overgebracht.
Vertrekdatum: 27/10/2016
Beoordeling: 9
Judith:
Van elke dag onwijs genoten van al het moois dat je tijdens deze reis tegenkomt. Alleen maar hoogtepunten en het is lastig te kiezen wat nu echt het allermooist was. De reisleider was uitstekend en de groep super gezellig!
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 8
Inge:
De Maya route is echt een prachtige reis om te maken. Het is een goede afwisseling van natuur en cultuur. Je moet er wel tegen kunnen dat je bijna om de dag een lange reisdag op het programma hebt staan. Ik heb de reis gemaakt in september wat nog net regenseizoen is. Heb hier helemaal geen hinder van gehad, maar tijdens 1 excursie een flinke bui, voor de rest prima weer gehad. Omdat het laagseizoen was was het nergens druk en kon je mooie foto`s maken zonder dat er andere toeristen voor je neus stonden. Echt een hele mooie reis gemaakt met onvergetelijke indrukken.
Vertrekdatum: 09/09/2016
Beoordeling: 9
Ruben:
Zeer mooie, afwisselende reis. Prachtige afwisseling van Maya steden, jungle, strand, culturen, vulkanen en andere mooie landschappen. Soms wat vermoeiend door een stevig reistempo en lange reisdagen. Zeer zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 22/07/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was een prachtige reis! Zoveel verschillende dingen gezien. Je leert enorm veel over de Maya-cultuur, maar doet daarnaast dus ook nog genoeg andere leuke dingen. Alleen de optionele excursies heb ik niet echt ervaren als optioneel.
Vertrekdatum: 15/04/2016
Beoordeling: 9
Daphne:
Geweldige reis! Veel afwisseling, goed vervoer (ook het openbaar vervoer in Mexico, dat zijn gewoon touringcar-bussen met gereserveerde plaatsen waar je de stoel lekker achterover kan gooien), goede gids en prima hotels. Tip: Als de hotels in Copan en Rio Dulce ook gewoon airco hebben dan is het helemaal top. Erg fijn dat je vaak ook 2 (en soms zelfs 3) nachten op 1 plek blijft. Geeft iets meer rust in een drukke reis. Ga vooral mee met de dag-snorkeltrip op Caye Caulker! Zeekoeien, haaien, roggen etc.
Vertrekdatum: 14/03/2016
Beoordeling: 8
Monique:
Ontzettend leuke reis. Wel veel reistijd maar je ziet dan ook veel en het programma is afwisselend. Ik had op bepaalde plekken wel wat langer willen blijven. We hadden een geweldige reisleider en een bijzonder leuke groep wat de reis nog leuker maakte.
Vertrekdatum: 14/03/2016
Beoordeling: 8
Hendrika:
Ik en mijn man vonden het echt een hele gave reis! Wel lange reisdagen in de bus met weinig (foto)stopmomenten. Het reisschema kan hier en daar iets beter. Soms heb je op 1 dag naast een excursie ook nog een lange busreis. Snorkelen in Belize was echt geweldig; Caye Caulker vonden wij als eiland een beetje tegenvallen...niet echt paradijselijk. Maar het voelde uiteindelijk alsof we maanden waren weggeweest. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 13/11/2015
Beoordeling: 8
Martijn:
Reis met veel cultuur en geschiedenis. Mooie tempels en oude steden. Weinig wildlife gezien helaas. Nog wel lekker kunnen relaxen de laatste week in Caye Caulker en Playa del Carmen.
Vertrekdatum: 17/07/2015
Beoordeling: 9
marinus:
De examenreis van onze dochter naar Mexico, Guatemala, Honduras en Belize was werkelijk geweldig. Het was een intensief programma, waarin we dagelijks veel ervaringen opdeden. We reisden veel. De reisbegeleider gaf zeer veel informatie over de natuur, cultuur, politiek en bevolking van de vier landen. De reis was afwisselend, van zowel vulkanen, indianendorpen, marktjes en tot zwemmen met roggen, haaien en zeekoeien en een boottocht door een kloof. Al met al met tieners de moeite waard van de inspanningen en de vele kilometers tussen de wielen!
Vertrekdatum: 10/07/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ik vond het persoonlijk een hele mooie reis. Je zit misschien dagen ongeveer 12 uur in de bus, maar ik vond het meer dan de moeite waard. Wat ik vooral mooi vond was de afwisseling tussen tempels, jungle, vulkaan, canyon/bootje varen en strand/snorkelen/duiken. Prima hotels. Kortom het is mij heel goed bevallen.
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 7
krista:
Het is een mooie en diverse reis. Het tempo is vrij hoog, dus de stranddagen aan het einde waren zeer welkom! EEN TIP: neem een creditcard of dollars mee voor Guatamala, Honduras en Belize aangezien Maestro niet werkt in deze landen
Vertrekdatum: 05/06/2015
Beoordeling: 9
Desiree:
De Maya route is een hele indrukwekkende reis! Het is een mooie combinatie van natuur en cultuur. Je brengt veel tijd door in de bus maar je bezoekt natuurlijk wel 4 verschillende landen! De grensovergangen van die landen zijn al een ervaring op zich. De lokale reisbegeleider is goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de landen die bezocht worden. De reis heeft mijn verwachtingen echt overtroffen!
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 9
Arjan:
Heel veel dingen gezien in een korte tijd. Vaak vroeg opstaan, maar je moet op vakantie niet te veel slapen, dat kan je thuis weer doen. Lange dagen in de bus, maar die kan je opleuken door spelletjes te doen met je reisgenoten of lekker naar buiten te kijken. (anderen hebben de reisuren ook gebruikt om bij te slapen :) Ik vond het fijn dat de laatste dagen voor eigen besteding waren in een kustplaats. We hadden een heel fijne groep en een goede Mexicaanse reisleider. Ik heb een top-vakantie gehad!
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 8
Rob:
Het vervoer, ook met taxi's en openbaar vervoer, was in de meeste gevallen prima geregeld. Onze reisbegeleider was ook een officieel gids in Mexico en wist leuk te vertellen. Hij wist ook de beste lokale restaurants in elke plaats waar we kwamen.
Vertrekdatum: 13/02/2015
Beoordeling: 6
jean pierre:
De maya route mooi maar lange bus ritten. Hotels goed maar lawaai. De bussen goed. Spijtig van de vuile vensters je kan geen foto's nemen. Het is een reis van ruïnes en zwem duik vakantie.
Vertrekdatum: 26/12/2014
Beoordeling: 8
Christian:
Erg diverse reis met veel cultuur, veel landen, dus ook veel kilometers. Een reis van veel zien en doen in een beperkte periode, met aan het eind wat strand en uitgaan.
Vertrekdatum: 26/12/2014
Beoordeling: 9
Stien:
Fantastische reis met veel afwisselingen! Vluchten met KLM/ Air France waren top, overstap van 2 uur in Atlanta is goed te doen. (Bagage ging rechtstreeks naar Cancun). Tip: Neem voldoende Amerikaanse dollars mee!(Je kan vaak overal in $ betalen)
Vertrekdatum: 26/12/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
een afwisselende reis, wel lange reisdagen, mooie excursiemogelijkheden
Vertrekdatum: 26/12/2014
Beoordeling: 8
Tineke:
De eerste ervaring met Shoestring was een bijzonder positieve! Geweldige reis door Midden Amerika die ik niet graag gemist had. Neem voor lief dat er soms lange reisdagen zijn. Hotels zijn zonder uitzondering leuk gelegen en kleinschalig en typerend voor de streek. Tineke
Vertrekdatum: 14/11/2014
Beoordeling: 8
Wendy:
mooie reis met veel cultuur. Let er wel op dat het reistempo erg hoog is en soms als vermoeiend ervaren kan worden.
Vertrekdatum: 14/11/2014
Beoordeling: 9
Tessa Maria Cornelia:
Prachtige en afwisselende reis!! Groepsgrootte was in mijn geval 21 wat ik persoonlijk veel te groot vind en naar mijn mening wat af doet aan de reisbeleving, maar het was ook wel weer gezellig en het heeft me er zeker niet van weerhouden enorm van deze reis te genieten. Plaatselijke, vloeiend engels sprekende reisbegeleiding ook als zeer prettig ervaren. Al met al een reis om nooit meer te vergeten. mooie afwisseling tussen natuur en cultuur, wat mij betreft zeker een aanrader!!
Vertrekdatum: 14/11/2014
Beoordeling: 7
Debbie:
Een mooie reis met een mooie geschiedenis. Excursies zijn de moeite waard. Het reistempo ligt hoog, maar je ziet veel. Hou er wel rekening mee dat je veel aan het reizen bent. Zorg alleen dat je niet met Air Europa vliegt, want daar zul je niet blij van worden. Of je moet je instellen op een zeer slechte maatschappij.
Vertrekdatum: 14/11/2014
Beoordeling: 8
Maria:
Het is een mooie reis, met veel hoogtepunten, maar ook met lange reisdagen. Je blijft vaak 1 dag op een locatie gevolgd door reisdag. Tijd is kort om alles op je in te laten werken. Vooral de cultuur (maya locaties) zijn overweldigend. Het aandeel natuur vond ik minder overweldigend.
Vertrekdatum: 10/10/2014
Beoordeling: 9
Leendert:
Als je een afwisselende reis wilt, met vriendelijke bevolking (cultuur), mooie verschillende natuur en een leuke selectie aan dieren, dan is dit echt een topreis! Het reistempo ligt aardig hoog, met flink veel busuren, maar daardoor zie je ook heel veel. En dat maakt het het zeker waard!
Vertrekdatum: 10/10/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 10/10/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een drukke, maar zeer relaxte reis... gewoon koffers pakken en gaan en dat het merendeel van de dagen dat je op reis bent. Je legt grote stukken af, ziet veel, doet veel en maakt veel bijzondere dingen mee!
Vertrekdatum: 10/10/2014
Beoordeling: 8
Isabella:
Prachtige reis, veel gezien en indrukken opgedaan! Goede afwisseling tussen cultuur (Maya tempels, oude stadjes) en natuur (watervallen, kloven en jungle) en een top reisbegeleider! Alleen de vlucht met Air Europa viel tegen...
Vertrekdatum: 01/08/2014
Beoordeling: 8
louise:
Mooie reis, veel gezien, leuke medereizigers, een goede en leuke gids: Perfecto. Let wel op dat bij een kleine groep de excursiekosten hoger uitvallen.
Vertrekdatum: 18/07/2014
Beoordeling: 9
Ellen:
Hele mooie reis, veel cultuur; veel bijzondere dingen gezien. Weg van de gebaande paden. Eigenlijk alleen maar hoogtepunten!! Dit alles begeleid en mogelijk gemaakt door een super reisleider.
Vertrekdatum: 06/06/2014
Beoordeling: 6
Reiziger:
leuke afwisselende reis, denk er aan dat je op een vliegtuig via America gezet kan worden, dit brengt 14 dollar extra met zit mee voor een Esta verklaring en een vertraging via houston van 5 tot 6,5 uur op de terug weg via chicago is er 2 uur overstap tijd wat bijna te kort is ivm het feit dat je eerst de koffer moet ophalen en daarna alle douanes weer door moet enorm ver moet lopen, veel moet vragen, zoeken en ook nog met de trein, wij waren 15 minuten te laat bij het instappen,hadden flink doorgelopen, bijna gerend, maar konden nog mee.
Vertrekdatum: 06/06/2014
Beoordeling: 8
Rianne:
Superleuke reis vol afwisseling in cultuur (maya-ruïnes. indianendorpjes) en natuur (watervallen, kloof, rivier, tropisch regenwoud). Echt een aanrader.
Vertrekdatum: 14/02/2014
Beoordeling: 9
Noel:
wij hebben alleen een probleem met :vlucht vertraagt(18h)heen en (2h)terug vlucht dat heeft 2 maal extra geld gekost(bus en vervoer)en een verloren dag de verzekering komt er niet in tussen!!
Vertrekdatum: 14/02/2014
Beoordeling: 8
Henk:
Prima reis als je gaat voor lokale cultuur en historie, maar scoort duidelijk minder als je op zoek bent naar mooie of wijdse landschappen of juist heel veel dieren hoopt te gaan zien.
Vertrekdatum: 14/02/2014
Beoordeling: 9
Nathalie:
Doen doen doen! De Mayaroute in Mexico, Guatemala, Honduras en Belize is Super. Veel afwisseling en een toffe Nederlandstalige gids! Wel ervoor zorgen dat de vluchten niet 'verzorgd' worden door Air Europa want dat is rampzalig. Een tip : geen Euro's meenemen. Er is voldoende mogelijkheid om te pinnen.