Reiszoeker

Reizen naar El Salvador

Eten en drinken El Salvador

De Salvadoraanse keuken is vergelijkbaar met de buurlanden Nicaragua en Guatemala en zelfs met andere landen in Latijns-Amerika. Vaak wordt veel eten gefrituurd of in de olie bereid. Er wordt in de basisgerechten veel gebruik gemaakt van maïs, bonen en rijst. 

Traditionele gerechten
In El Salvador de traditionele pupusa eten. Deze mag je niet missen. De pupusa is een soort gevulde tortilla of pannenkoek van maïsdeeg. De vulling bestaat uit kaas, bonen, varkensvlees (chicharrón) of een mix van alle drie (revuelta). De pupusa wordt gegeten met curtido; een saus van tomaten, azijn, witte kool en chili. 

Net als in veel andere Latijns-Amerikaanse landen kun je in El Salvador Tamales eten. Dit zijn gevulde bananenbladeren met vlees en groente. Ook empanadas (gefrituurde pasteitjes) vind je veel terug. 

Drinken in El Salvador
Een populair drankje is de Atol. Dit drankje wordt zowel warm als koud genuttigd en is gemaakt van bloem (van maïs, rijst of havermout), rietsuiker en een smaakje zoals chocolade, vanille of kaneel. Horchata is een vergelijkbare drank, maar heeft als basis ingrediënt zaden (van een specifieke trompetbloem) of noten. Verder worden er veel verse sappen en limonades verkocht. Hoewel koffie in El Salvador een belangrijk exportproduct is, is de koffie die je in El Salvador bestelt over het algemeen vrij slap en met suiker. Voor goede koffie kun je dan ook het beste naar de duurdere speciaalzaakjes in de luxere winkelcentra gaan.