Reiszoeker

Reizen naar Estland

Communicatie Estland

Binnen de Europese Unie worden geen roamingkosten in rekening gebracht. Estland behoort tot de EU en daardoor kun je met je smartphone uit je bundel bellen, sms-en en internetten. Vraag je provider naar de voorwaarden. Of kijk hier voor meer informatie. De landencode van Estland is +372, die van Nederland is +31 en van Belgie +32. NB: als je op een ferry wilt internetten of bellen, houd dan je belkosten goed in de gaten. Er kunnen in dat geval (hoge!) tarieven gelden voor een maritieme satellietverbinding.

Internet: Er is een 4G-netwerk in Estland. Veel hotels, restaurants en bars bieden wifi aan voor hun klanten. Vraag naar het wachtwoord. Om niet te verdwalen kun je thuis op voorhand de app Maps.Me downloaden. Hiermee kun je offline plattegronden van Estland gebruiken. Sites die vanuit het buitenland gokspellen aanbieden, worden in Estland geblokkeerd.

Het recht op internettoegang is In Estland opgenomen in de grondwet. De overheid installeerde diverse hotspots, ook in parken en op busstations, zodat iedereen altijd toegang heeft tot gratis wifi. In 2005 kon in Estland als allereerste land ter wereld al online gestemd worden. Ook Skype vond zijn oorsprong in Estland. Opvallend: jonge kinderen leren al programmeren op de lagere school.