Reiszoeker

Reizen naar Finland

Bagage en kleding Finland

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak en het totale gewicht te beperken tot tien kilo per persoon. Een compacte weekendtas (op wieltjes) van hetzelfde gewicht is ook mogelijk op een rondreis Finland.

Afhankelijk van waar je naar toe gaat in Finland en wanneer kunnen de kledingvoorschriften zeer wisselend zijn. In alle gevallen kent Finland geen slecht weer, enkel ongepaste kleding. Voor je rondreis naar Finland is het handig om luchtige kleding mee te nemen. Een warme trui of fleecevest is zeer prettig tijdens de koude dagen en avonden. Ook een regenjas of poncho voor tijdens de wandelingen mag je niet vergeten. Neem voor je bezoek aan Finland in ieder geval een paar comfortabele wandelschoenen of gympen met profiel mee. Zo voorkom je blaren. In de wintermaanden, en met name voor reizen naar Lapland, kunnen een paar handschoenen, muts, sjaal, thermo-onderkleding, een dikke winterjas en skibroek goed van pas komen.

Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: zaklamp, navulbare waterfles, reisgids, zonnebril, voldoende fotomateriaal, medicijnen, toiletartikelen en zonnebrandmiddel.