Reiszoeker

Reizen naar Finland

Land en landschap Finland

Finland bevindt zich in het noorden van Europa en grenst in het oosten aan Rusland, in het westen aan Zweden en in het noorden aan Noorwegen. 

Fins Lapland: Het noordelijke gedeelte van Finland behoort tot de regio boven de Noordpoolcirkel. Bossen zijn hier een stuk dunner en de grond is zo goed als onvruchtbaar. In de zomer gaat de zon in dit gedeelte niet onder en tegenovergesteld in de winter komt de zon amper op. Veel inwoners heeft dit gebied dan ook niet. Alleen de Sami (ook wel Samen of Lappen genoemd) wonen in dit gebied. In de zomer vormen de vlaktes en heuvels een prachtig wandelgebied. In de winter zorgen de heuvels weer voor veel plezier in de sneeuw tijdens verschillende wintersportactiviteiten.

Merengebied: Het meest opmerkelijke aan Finland zijn de hoeveelheid meren en eilandjes voor de kust. Finland telt meer dan 190.000 meren, in groot en klein formaat, en wel 300.000 eilanden. Ongeveer 10% van heel Finland bestaat uit water in de vorm van rivieren en meren en Finland wordt niet voor niks ‘het land van duizend meren’ genoemd. Het merengebied bevindt zich in het oosten van Finland langs de grens met Rusland. Finland bestaat voor 65% uit beboste gebieden.

Zuid-Finland: In het zuiden van Finland liggen wel duizenden kleine eilandjes die samen een grote eilandengroep langs de Baltische kust vormen. De eilanden worden door middel van veerponten met elkaar verbonden. De eilanden zijn zeer geschikt voor fiets- en wandelliefhebbers.