Reiszoeker

Reizen naar Finland

Gezondheid Finland

Aangezien wij zijn niet medisch geschoold en mogen wij geen advies geven over vaccinaties. Wij adviseren je op voorhand goed te laten informeren over de eventuele benodigde vaccinaties. Dit kan onder andere bij ons partner Thuisvaccinatie.nl. Zorg er ook voor dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten voordat je op reis gaat voor het geval je een ongeluk krijgt of ziek wordt tijdens de reis en je naar een ziekenhuis moet. De gezondheidszorg in Finland is net als in andere Scandinavische landen erg goed en goed vergelijkbaar met de kwaliteit van onze zorg.

Reisapotheek voor Finland: Neem ook een kleine reisapotheek mee met o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Neem voor hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes mee, altijd fijn als er onderweg geen water en zeep in de buurt zijn.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen op je rondreis door Finland is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.