Reiszoeker

Reizen naar Litouwen

Bagage en kleding Litouwen

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak of een compacte reistas (op wieltjes) en het totale gewicht te beperken tot vijftien kilo per persoon op een rondreis Litouwen 

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische, luchtige kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Een (fleece)trui of vest kan prettig zijn voor koele avonden. Een lange broek en een shirt met lange mouwen bieden 's avonds bescherming tegen muggen in de zomer. Het is aan te raden stevige wandelschoenen of gympen met goed profiel mee te nemen voor eventuele wandeltochten. Ook kan er weleens een buitje vallen.

Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: zaklamp, navulbare waterfles, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zonnebrand, badslippers en zwemkleding. De airconditioning in bussen vraagt soms om een extra vest of sjaal.

In religieuze gebouwen zoals kerken en klooster geldt in Litouwen een 'dresscode'. Het is ongepast om met blote schouders en blote knieën een kerk binnen te gaan. Het is handig een sjaal of omslagdoek mee te nemen om deze blote lichaamsdelen te bedekken.