Reiszoeker

Reizen naar Polen

Veiligheid Polen

Polen is een relatief veilig land. Je kunt veilig over straat in toeristische centra. Bij winkels en hotels zie je veel beveiliging rondlopen. Net als in Nederland en België kent Polen ook kleine criminaliteit. Zo zijn er op drukke plaatsen als markten, winkelstraten, stations en luchthavens zakkenrollers actief. Houd je persoonlijke eigendommen goed in de gaten en laat ze niet onbeheerd achter. Neem niet meer geld mee dan nodig is voor die dag en laat het overige achter in de kluis van het hotel. Het alarmnummer dat je in Polen gebruikt in het geval van levensbedreigende omstandigheden is 112 (alleen wanneer je mobiel belt).

Verkeersveiligheid
Let goed op in het verkeer. Automobilisten negeren regelmatig stoplichten, verkeersborden, snelheidsregels en zebrapaden. Ook het gebruik van alcohol in het verkeer komt zeer regelmatig voor.

Reisadvies voor Polen
Actuele informatie over de veiligheid in Polen vind je op www.nederlandwereldwijd.nl (kijk onder reisadviezen bij Polen) of op diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.