Reiszoeker

Reizen naar Portugal

Eten en drinken Portugal

De Portugese keuken is smakelijk, maar wordt ook wel als eenvoudig gezien. Vaak vind je verse vis, schelp- en schaaldieren terug in de Portugese keuken. Daarnaast is het traditionele gerecht van Portugal ‘bacalhau’. Dit is kabeljauw die je op verschillende manieren kunt bereiden en je komt dit door heel het land tegen. Mocht je geen visliefhebber zijn, dan heb je ook genoeg keuze in vleesgerechten. Tegenwoordig zijn er steeds meer restaurants die vegetarische gerechten op het menu hebben staan, maar voor een goede vegetarische maaltijd moet je misschien af en toe net iets beter zoeken.

Uit eten gaan in Portugal is heel normaal. Portugezen ontmoeten vrienden en familie graag in restaurants om samen te eten. Anders dan in Nederland of België is in Portugal de lunch een belangrijke maaltijd van de dag. Men neemt vaak een grote lunch inclusief voor-, hoofd- en nagerecht. De lunch vindt meestal plaats tussen 12.00 en 14.30 uur. Het avondeten wordt vaak genuttigd tussen 19.30 en 22.30 uur.

Portugal staat natuurlijk bekend om de populaire portwijn. Vooral in de stad Porto kun je vele portwijnproeverijen vinden, maar ook in de rest van het land kan je altijd een lekker portwijntje bestellen. Portugal heeft een zeer geschikt klimaat voor wijnbouw, dus ook andere soorten wijn zijn er in overvloed.