Reiszoeker

Reizen naar Portugal

Gezondheid Portugal

De gezondheidszorg is in Portugal iets lager dan de West-Europese standaarden maar wordt steeds beter. Over het algemeen spreken artsen voldoende Engels. Zorg voor een goede reisverzekering voor het geval je een zwaar ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt zodat je naar een ziekenhuis in eigen land geëvacueerd kunt worden.

Vaccinaties: Voor informatie over inentingen verwijzen we je graag naar een medisch specialist. Informatie hieromtrent is aan verandering onderhevig en bovendien is de vraag wat je nodig hebt afhankelijk van eerdere vaccinaties, eventuele gevoeligheid voor bepaalde middelen, zwangerschap, leeftijd, etc. Shoestring geeft telefonisch geen verdere informatie omtrent vaccinaties.

Bij apotheken in Portugal kun je vaak ook medicijnen krijgen die je in Nederland alleen op recept van de dokter verkrijgbaar zijn. Handig om mee te nemen is een kleine reisapotheek met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes.