Reisdocumenten China

Paspoort
Controleer altijd of je paspoort nog lang genoeg geldig is voordat je vertrekt: het dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij het verlaten van China. Een fotokopie van je paspoort is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen (maak van de foto/naam pagina van het paspoort en van de pagina met het visum een fotokopie en stop deze elders in je bagage).

Visum
Reizigers uit Nederland en België hebben voor China een visum nodig. De benodigde visumformulieren krijg je bij boeking door Shoestring toegezonden. Een visum voor China kost 35 euro bij de ambassade in Den Haag. Enige weken voor vertrek kun je bij de ambassade een visum aanvragen. (Wacht daarmee tot je de zekerheid dat de reis zal doorgaan i.v.m. het minimum aantal deelnemers.)

Hier onder volgen de gegevens van de betreffende ambassade in Nederland:
Consulaat van de Volksrepubliek China: Willem Lodewijklaan 10, 2517 JX Den Haag, tel. 070-3065090. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9-12.00 uur, spoedbehandeling voor 11.30 uur.

Je kunt ook je visum door Shoestring laten regelen. Op het inschrijfformulier kun je aankruisen of je Shoestring opdracht geeft de eventueel benodigde visa te regelen, of dat je het zelf regelt. Wanneer je gebruik maakt van deze service, dan dien je meestal uiterlijk vier weken voor vertrek je paspoort samen met de volledig ingevulde visumformulieren en de benodigde pasfoto's aangetekend op te sturen naar ons visumafhandelingskantoor. Shoestring brengt per visum € 25,00 bemiddelingskosten in rekening, dit zijn extra kosten naast de consulaire kosten. Voor vertrek krijg je je paspoort met daarin je visum teruggestuurd op het bij ons bekende adres. Als je ervoor kiest om zelf je visum aan te vragen dan krijg je bij de boekingspapieren een visumformulier. Het visum kan dan worden aangevraagd op de ambassade. Op het formulier moet je aangeven naar welke plaatsen in China je reist. Beijing en Xi'an volstaan als genoemde plaatsnamen.

Let op: Je kunt het visum niet meer per post aanvragen en er moet ook met contant geld afgerekend worden. Je kunt wel een visum aanvragen voor je medereiziger zonder dat deze persoonlijk mee gaat. Behalve dit formulier heb je nodig: een paspoort dat nog zes maanden geldig is, een pasfoto. Visumkosten zijn € 64 als je het 5 werkdagen later weer op gaat halen of bijna het dubbele wanneer je het visum dezelfde dag mee wilt nemen. Je dient een single entry aan te vragen. Een spoedvisum (zelfde dag meenemen) dien je voor 11.30 uur aan te vragen. Je kunt er dan op wachten. Vraag het visum pas een maand voor vertrek aan wanneer je zeker weet dat de reis doorgaat (ook in verband met de beperkte geldigheid vanaf de aanvraagdatum).
 

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.