Reiszoeker

Reizen naar Ecuador

Bagage en kleding Ecuador

Op één dag in Ecuador kunnen alle seizoenen de revue passeren. Houd daarom rekening met het klimaat en neem kleding mee voor ieder weertype. Ecuador ligt weliswaar pal op de evenaar, maar in het Andesgebergte wordt dit gecompenseerd door de hoogte. In Quito (2850 m) is het in juli midden op de dag een aangename 20-21 graden, maar na 19.00 uur, als de zon ondergaat, wordt het snel frisser. En hoe hoger je komt, des te kouder. Op de hellingen van de Chimborazo en de Cotopaxi kom je in de buurt van de sneeuwgrens en dat is ondanks de felle zon goed te voelen. Een dikke trui, stevige lange broek, sjaal (om evt. je mond te bedekken tegen harde wind en striemend lavazand) en een regen- annex windjack zijn beslist geen overbodige luxe. Voor de jungle en de kust heb je juist luchtige zomerkleding nodig. Maar houd iets bij de hand tegen de zon. Zelfs bij een volledig bedekte hemel kun je aardig verbranden.

Hetzelfde als voor kleding in het algemeen geldt ook voor schoeisel. In de jungle en op het strand heb je geen berg/wandelschoenen nodig (in de jungle zijn rubberlaarzen handig, die krijg je te leen, aan de kust kun je volstaan met sandalen). Wil je echter in de Andes gaan wandelen dan zijn stevige hoge, goed ingelopen schoenen met een goed profiel onontbeerlijk.

Voor 's avonds in de jungle en aan de kust is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Een muskietennet is niet aanwezig in de accommodatie in de jungle. De kamers zijn wel helemaal afgesloten met fijn gaas. Een muskietennet is niet per se nodig, maar je kunt overwegen deze mee te nemen.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage aan: hoofddeksel, zonnebril, zonnebrandmiddelen, lakenzak, toiletartikelen, een reisapotheek, je eigen medicijnen (in je handbagage, eventueel met een verklaring van de arts), foto- of filmapparatuur en voldoende geheugenkaarten, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage in het vliegtuig), aansteker, schrijfwaren, boeken, paspoort met geldig visum, bankpasje, geld, kopieën van je paspoort en visum, printje van de vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, de boekingspapieren van deze reis. Eventueel kun je nog meenemen: verrekijker, paraplu, landkaart, spelletjes, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep.

Dit alles verpak je een weekendtas, rugzak of koffer. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen.