Geld Ecuador

Tot een aantal jaar geleden was de munteenheid in Ecuador de Sucre. In september 2000 was de dollarisering een feit en sindsdien kun je alleen nog met Amerikaanse dollars terecht. De voorkomende coupures zijn de biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100. Er zijn munten van 1, 5, 10, 25 en 50 dollarcent. Naast de gewone dollarmunten zijn er ook speciale Ecuadoriaanse dollarmunten gedrukt. Beiden worden geaccepteerd. Het is handig om cash dollars mee te nemen in verschillende (kleine!) coupures van 1 dollar want er is vaak weinig wisselgeld voorhanden. Euro's zijn moeilijk te wisselen en geven vaak een slechte koers. In de meeste plaatsen tijdens de reis kun je pinnen met je bankpas met Cirrus logo. Staar je hier niet blind op, want het kan voorkomen dat automaten buiten gebruik zijn. Je kunt er ook eenvoudig geld opnemen met de belangrijkste creditcards en daarmee betalen in de duurdere zaken, restaurants en hotels. Soms wordt commissie gerekend.


Voor actuele wisselkoersen kijk op: www.oanda.com.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft, hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.