Reiszoeker

Reizen naar Ecuador

Fotografie Ecuador

Ecuador is een land waar je eindeloos kunt fotograferen. Mensen, natuur, met het juiste ochtend- of avondlicht, de fanatiekelingen kunnen hier hun hart ophalen! 
Zorg ervoor dat je voldoende geheugenkaarten bij je hebt. Ze zijn ter plaatse te verkrijgen in de grotere steden, maar ze zijn vanwege hoge importheffingen vaak duur. Overigens is het het beste om voldoende materiaal van huis mee te nemen. Niet alle soorten batterijen voor camera's zijn verkrijgbaar. Zorg dus voor batterijen die de hele reis meegaan of neem een reservesetje mee. Gaat je camera stuk dan is het moeilijk om een vervangend toestel te vinden. Wergwerptoestelletjes zijn in elke stad te koop maar alleen in steden als Quito, Cuenca en Guayaquil worden serieuze fototoestellen verkocht en, soms, gerepareerd. 

Mensen zijn lang niet altijd gediend van fotograferende toeristen. Jij bent bovendien vaak niet de enige die die dag langskomt. Ze worden soms bijna letterlijk overvallen door brutale toeristen of erger, hele groepen. In geval van twijfel kun je het beter even vragen. Het wegdraaien of verstoppen van het gezicht is een duidelijke indicatie dat foto's niet gewenst zijn. Soms zullen ze nee zeggen, een enkele keer geld vragen, wat natuurlijk hun goed recht is. Respecteer hun wens, neem de foto niet alsnog met je telelens van een afstand. Voor vele inheemse bevolkingsgroepen worden foto's geassocieerd met het ontnemen van de ziel, binnentreden van het kwaad etc. Neem geen foto's van grensposten, militairen, militaire gebouwen, politie etc.