Eten en drinken Georgië
Georgiërs zijn echte Bourgondiërs en houden van koken, wijn en uitgebreid tafelen. Knoflook, aubergine, walnoten en verschillende kruiden vind je terug in veel maaltijden. Georgiërs beginnen over het algemeen met wat koude en warme hapjes zoals lobia (bonen- en walnotensalade), pkali (jonge spinaziebladeren die samen met kruiden klein gehakt zijn) en khatsjapoeri (kaasflappen gemaakt van een soort pizzadeeg gevuld met kaas die ook op bijna iedere straathoek te koop zijn). De maaltijd wordt vervolgd door gerechten met lamsvlees, kalfsvlees of kip.
Als wijnliefhebber zit je goed in Georgië, want Georgië is een wijnland bij uitstek en het oudste wijnland ter wereld. Toch is de Georgische wijn nog redelijk onbekend in het westen. De Georgiërs maken wijn al eeuwenlang op een unieke manier: het fermentatieproces vindt plaats in grote aardewerken tonnen die in de grond zijn ingegraven. De zaden en schillen van de druiven worden na het persen in het sap gelaten. Dit proces, in combinatie met de oude, plaatselijke wijnsoorten, levert wijnen op met een geheel eigen karakter.