Reiszoeker

Reizen naar Georgië

Geld Georgië

De Georgische munt is de lari (GEL). Een lari bestaat uit 100 tetri. Bankbiljetten zijn er van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 lari. Munten zijn er van 5, 10, 20 en 50 tetri.  Kijk voor de dagkoers op www.wisselkoers.nl.

Pinnen in Georgië is mogelijk, vooral in steden als Tbilisi, Batoemi en Koetaisi zijn er pinautomaten te vinden bij de wat grotere banken. Als je liever niet op straat wilt pinnen, kun je bijvoorbeeld in het Marriott hotel aan de Rustaveli in het centrum van Tbilisi terecht. Je kunt in Georgië dollars en lari pinnen, maar houd er rekening mee dat pinautomaten niet altijd werken. In sommige zaken kun je met creditcard betalen (VisaCard en MasterCard), maar dit is zeker niet algemeen gebruikelijk.

Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Georgië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. NB: Belgen kunnen hun bankpas in Georgië standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Georgië bij Europa.