Reiszoeker

Reizen naar Italië

Bagage en kleding Italië

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak en het totale gewicht te beperken tot tien kilo per persoon. Een compacte weekendtas of zachte reiskoffer (op wieltjes) van hetzelfde gewicht is ook mogelijk op een rondreis Italië.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische, luchtige kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Een (fleece)trui of vest kan prettig zijn voor koele avonden. Een lange broek en een shirt met lange mouwen bieden 's avonds bescherming tegen muggen. Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen voor eventuele wandeltochten. Wil je de zee in? Waterschoenen met een stevige zool beschermen tegen scherpe stenen en rotsen.
In buitenzwembaden is een badmuts vaak verplicht. Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: zaklamp, navulbare waterfles, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zonnebrandmiddel, badslippers en zwemkleding. De airconditioning in bussen vraagt soms om een extra vest of sjaal.

In religieuze gebouwen geldt een 'dresscode'. Voor mannen is dat: een lange broek, geen blote schouders en de armen tot op de elleboog bedekt. Voor vrouwen geldt: geen blote schouders, de armen geheel bedekt en een rok, jurk of broek tot over de knie. Het is handig een sjaal of omslagdoek mee te nemen die je over je schouders kan slaan.