Reiszoeker

Reizen naar Italië

Gezondheid Italië

Aangezien wij niet medisch geschoold zijn, mogen wij geen advies geven over vaccinaties. Wij adviseren je op voorhand goed te laten informeren over de eventuele benodigde vaccinaties. Dit kan onder andere bij onze partner Thuisvaccinatie.nl. Zorg er ook voor dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten voordat je dat op reis gaat, voor het geval je een ongeluk krijgt of ziek wordt tijdens de reis en je naar een ziekenhuis moet. Het niveau van de medische zorg in Italië is hoog.

Reisapotheek voor Italië: Neem een kleine reisapotheek mee op je Italië reis met o.a. jodium, pleisters, Sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Neem voor hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes mee. Altijd fijn als er onderweg geen water en zeep in de buurt zijn.

Teken: Let bij het wandelen in de natuur op teken. Deze diertjes kunnen de ziekte van Lyme overbrengen of tekenencefalitis veroorzaken, een hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus dat door teken kan worden overgebracht. Teken zijn van april tot november het actiefst, waardoor het risico om deze ziekte op te lopen dan het grootst is.

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen op je rondreis door Italië is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het Medisch Paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD.