Reiszoeker

Reizen naar Kenia

Bagage en kleding Kenia

Aangezien je een rondreis door Kenia maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een reistas of een rugzak te gebruiken. Een (harde) koffer is niet mogelijk in verband met de bagageruimte in de bus/truck. We raden je aan om zo min mogelijk bagage mee te nemen naar Kenia. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen. Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig.

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen naar Kenia: een slaapzak, luchtige  kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (in verband met muskieten), minimaal twee - drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), dikke trui en/of fleece voor tijdens de rijdagen in de truck en voor de koude nachten (in de maanden juli t/m september zijn de nachten op de hoger gelegen gebieden erg koud!), winddicht regenjack en regenkleding, zwemkleding en ook thermo kleding. In de Serengeti is het handig om lichte kleding aan te trekken daar de tsetse vliegen met name op donkere kleding afkomen.

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen in Kenia. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Vooral gympen zijn handig in verband met insecten.

We vragen je in je kleding respect te tonen voor de lokale cultuur/religie. De kuststrook van Kenia wordt voornamelijk door moslims bewoond. Schouders en knieëen dienen bedekt te zijn. Uit ervaring blijkt dat de kledingregels zeer soepel worden toegepast. In het boekje 'te gast in ' kun je hierover meer lezen. Mocht je twijfelen of nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze regio-specialisten.

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige soepele ingelopen wandelschoenen (goed profiel), makkelijke en lichte loopschoenen of (Teva-) sandalen, badslippers, zaklamp/hoofdlamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, toiletartikelen, zwemkleding, zonne- en/of reservebril; het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof. (vergeet de contactlensvloeistof niet!), pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei, handdoeken, linnen tasje om je kleding schoon te houden en evt. een zakmes. 

Het meebrengen van een muskietennet is niet noodzakelijk, mits de tent goed gesloten blijft, functioneert deze ook als muskietennet. In de hotels zijn muskietennetten of ventilatoren aanwezig . Waterzuiveringsmiddelen zijn niet nodig, overal kan je goed water in flessen kopen. 

Hou er rekening mee dat plastic tasjes/zakjes strict verboden zijn in zowel Kenia als Tanzania. Zorg er dus voor dat je geen plastic tasjes/zakjes in je ingecheckte én hangbagage hebt zitten. Indien dit wel het geval is, zorg ervoor dat je deze in het vliegtuig achter laat! Hou er rekening mee dat als je bijv. een duty free product koopt onderweg en deze in een plastic tas zit, dat je ook deze tas in het vliegtuig achterlaat. Hetzelfde geldt voor de plastic zip-lock zakjes die je op sommige luchthavens krijgt om je vloeistoffen in te doen in je handbagage, ook deze zakjes mogen niet mee het vliegtuig uit! Het meenemen van plastic zakjes/tassen kan een zeer hoge boete tot gevolg hebben.

In Kenia is het voltage 220V. Wij adviseren je een wereldstekker mee te nemen omdat de gebruikte stopcontacten anders zijn dan in Nederland. (Engelse 3-pin). De meeste trucks hebben tegenwoordig ook USB opladers, dus neem ook zeker je USB kabel mee op elektronische apparatuur op te laden.