Reiszoeker

Reizen naar Kenia

Sport en safari Kenia

Sport: Vandaag zijn vele sporten populair in Kenia, waaronder o.a. atletiek (track & veld en andere hardloopevenementen), cricket, motorsport, voetbal, rugby union, volleybal, basketbal, zwemmen en duiken, handbal, korfbal, honkbal, fietsen, boksen, karate, judo, taekwando, tennis, tafeltennis, squash, badminton, golf, paardrijden, gewichtheffen, worstelen en boogschieten. Wereldwijd is Kenia vooral bekend bij hardloopevenementen.

Safari: Veel mensen beschouwen het maken van een safari door Afrika als een sport. Maar wat is nou de beste tijd om wild te zien in Kenia?
In het algemeen is de beste tijd om wild te zien in Kenia van half december tot half maart en van juni tot eind oktober. In deze tijd is water schaars en zijn de dieren aangewezen op een klein aantal waterbronnen en rivieren, waardoor de concentraties dieren rondom deze plekken het hoogst is.

Tijdens de grote regens (half maart tot eind mei) en kleine regens (eind oktober tot begin december) is het wild meer verspreid. Op deze reis kom je hoe dan ook, op elke reis, het hele jaar door, een enorme variëteit aan wilde dieren tegen. Olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer. Je zult ook zeker roofdieren tegenkomen zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s of gevlekte hyena’s. Sommige dieren zijn aanzienlijk zeldzamer, zoals neushoorns, wilde honden of bepaalde nachtdieren en daarvoor zul je geluk moeten hebben. Vogelliefhebbers worden rijk bedeeld, want de verscheidenheid aan soorten in Kenia is enorm.

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar de groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. In september en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara. Vanaf november gaan ze weer zuidwaarts en steken ze de grens over naar Tanzania.