Reiszoeker

Reizen naar Kenia

Duurzaamheid Kenia

Groen in Kenia en Tanzania:
- In Kenia en Tanzania worden in de hotels over het algemeen energie zuinige lampen gebruikt en wordt het afval gescheiden en hergebruikt.
- De reisbegeleider zorgt ervoor dat de voorraad water in grote 20 – 30 liter flessen wordt ingeslagen. Op deze manier verminderen we het plastic afval. Uiteraard heb je zelf je eigen (halve) liter fles die op deze manier gemakkelijk bijgevuld kan worden.

Ter bescherming van het milieu en jezelf verzoeken wij het volgende ter harte te nemen:
*De kampeerplaatsen waar je overnacht (ook in de wildparken) zijn omheind.
*Slaap niet met de tent open.
*Laat toiletpapier niet zomaar achter, neem het mee en gooi het in de vuilnis bak. Handig om mee te nemen voor dergelijke toiletstops onderweg zijn plastic zakjes waarin je het toiletpapier stopt.
*Wees voorzichtig met het sprokkelen van hout; in dood hout zitten wel eens schorpioenen. Een prik van een schorpioen is voor een volwassene over het algemeen geen probleem, maar kan wel pijnlijk zijn. Schop daarom eerst even tegen het hout.
*Natuurparken zijn er in de eerste plaats ter bescherming van de natuur. Verstoor nooit dieren b.v. omwille van een mooiere foto. Wees integendeel rustig en schreeuw niet, zodat de dieren vertrouwen in de mens krijgen.
*Houd rekening met je medereizigers als we dieren staan te observeren. Dat je bent uitgekeken hoeft niet voor een ander te gelden. Deelnemers met een videocamera met microfoon zullen het appreciëren als ze de geluiden van dieren op kunnen nemen.
*Vreemd genoeg ervaren de dieren het geluid van een rustig draaiende motor niet als storend. Een menselijk geluid daarentegen vaak wel.
*Muziekinstrumenten en radio's zijn verboden in de wildparken. Luister daarentegen naar de geluiden van de wildernis: het gekef van zebra's, het gehuil van hyena's en het machtige gebrul van de leeuw.
*Sommige deelnemers vragen ons naar slangen. Wees blij als je er één ziet, want ze zijn erg schuw en worden zelden gezien.
*Als je een safari maakt mag je NOOIT uitstappen. Als het al moet dan altijd met toestemming van de reisbegeleider of gids.
*Gooi geen afval, papiertjes of peuken (brandgevaar!) uit de truck.
*Voer geen vogels, apen of andere dieren.

Pluk nooit koralen uit zee. Helaas worden koralen en schelpen door souvenirverkopers verkocht; het toerisme schaadt hierdoor in toenemende mate het milieu, dus koop deze niet. Invoer in Nederland is overigens verboden.