Menu

Communicatie Kenia

In grote delen van Kenia is een mobiel netwerk maar vanuit de nationale parken heb je meestal geen bereik. Houd er rekening dat de kosten voor ‘roaming’ prijzig kunnen zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Heb je een simlockvrije smartphone, dan is het voordeliger om een prepaid simkaart aan te schaffen. Die zijn o.a. verkrijgbaar bij de mobiele telefoonmaatschappijen (Safaricom, Airtel en Orange). Je dient je dan wel te registeren, dit om diefstal van telefoons tegen te gaan.

Mobiel bellen in Kenia: In grote delen van Kenia is een mobiel netwerk maar vanuit de nationale parken heb je meestal geen bereik. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Keniaanse telecommaatschappij en wat de kosten zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Ben je van plan om met je mobiel lokale gesprekken te voeren, dan is het voordeliger om een prepaid simkaart met beltegoed aan te schaffen bij een van de mobiele telefoonmaatschappijen (Safaricom, Airtel en Orange). Je dient je dan wel te registeren, dit om diefstal van telefoons tegen te gaan. Daarvoor heb je wel een simlock-vrije gsm nodig.

Internet in Kenia: In steden en toeristische centra zijn internetcafés te vinden. Veel hotels, lodges en restaurants beschikken over internetfaciliteiten en WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.