Reiszoeker

Reizen naar Kenia

Geld Kenia

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse shilling (Ksh of KES) die weer is onderverdeeld in 100 cents. Er zijn briefjes van 10, 20, 50, 100, 200 en 500 shilling in omloop. Op internet kun je kijken op www.oanda.com voor de actuele wisselkoers.

Het is niet mogelijk om in Nederland of België Keniaanse shillingen te kopen, net zoals het niet mogelijk is om in Kenia dollars en euro's te kopen. Dit kan wel meteen na aankomst op het vliegveld in Kenia, je kunt daar zowel euro's als dollars omwisselen in shillingen. Er is ook een pinautomaat op de luchthaven en je kunt bij aankomst meteen geld opnemen. Op veel plaatsen in Kenia is het mogelijk om te pinnen. Houd er wel rekening mee dat in Kenia de stroom wel eens uit wil vallen en dat je dan geen gebruik kunt maken van de pinautomaat.

In Kenia worden creditcards nauwelijks geaccepteerd. Je kunt er alleen gebruik van maken in geval van nood, bij sommige supermarkten (in combinatie met je paspoort ter identificatie) en bij dure hotels. Wissel nooit geld op de zwarte markt aangezien de kans groot is dat je vals geld in je handen krijgt gedrukt. Probeer kleine coupures Keniaanse shilingen te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen, omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.

Wij adviseren om zoveel mogelijk cash euro's mee te nemen waar je je zelf nog veilig bij voelt. Zoals gezegd: op veel plaatsen kun je ook pinnen. Wij adviseren om 2/3 van je zakgeld in euro's mee te nemen en 1/3 in US dollars. Met dollars kun je handiger de entree van de parken betalen (Hell's Gate en Nakuru N.P.). Houd er rekening mee dat men geen dollarbiljetten van voor 2006 accepteert.