Reiszoeker

Reizen naar Lesotho

Communicatie Lesotho

Bellen met je Nederlandse of Belgische mobieltje is mogelijk in stedelijke gebieden, in afgelegen berggebieden is waarschijnlijk weinig tot geen bereik. De kosten die in rekening worden gebracht voor bellen of internetten kunnen bovendien flink oplopen. Check bij jouw provider voor de tarieven of kijk op www.bellen.com. En zet bij vertrek uit Nederland of België alvast voor de zekerheid roaming uit.

Als je telefoon simlockvrij is doe je er verstandig aan een simkaart te kopen in Lesotho. Daarmee bel je prepaid en de simkaart zelf kost niet meer dan een euro of twee. Anders zijn er in de winkelcentra van Maseru altijd wel telefooncellen. Ook kun je bellen in enkele lodges of hotels.

Het internationale toegangsnummer voor Lesotho is +266; vanuit Lesotho naar Nederland: +31, naar Belgie: +32.

Internet in Lesotho: Het aanbod van internetcafés is beperkt in Lesotho. Je vindt ze eigenlijk vooral in de hoofdstad Maseru. Als je buiten de hoofdstad bent is het verstandig je mailzaken even te laten rusten. Om niet te verdwalen kun je thuis op voorhand de app Maps.Me downloaden. Hiermee kun je offline plattegronden van Lesotho gebruiken.