Reiszoeker

Reizen naar Lesotho

Geldzaken Lesotho

In Lesotho betaal je met de loti (LSL), in meervoud maloti en in winkels afgekort tot M. De loti is opgedeeld in honderd liesente. De loti is een op een gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse rand en de munteenheid van het buurland wordt dan ook overal geaccepteerd. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Let op: in Zuid-Afrika wordt de loti absoluut niet geaccepteerd. Omwisselen van de Lesothaanse munt in het buitenland is praktisch onmogelijk.

Pinnen in Lesotho: In Maseru zijn ATM’s waar je geld kunt pinnen met je bankpas met Cirrus/Maestro logo. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Zuid-Afrika of Lesotho dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.

Contant betalen in Lesotho: Bij bijna alle grote winkels, hotels, lodges en autoverhuurbedrijven worden de gangbare creditcards geaccepteerd. Als je in Lesotho met Zuid-Afrikaanse rand betaalt, is het mogelijk dat je loti terugkrijgt. Geef die uit voordat je Lesotho verlaat.

Prijsniveau in Lesotho: Lesotho is een bijzonder arm land en daardoor relatief goedkoop voor Belgen en Nederlanders. Toch zijn spullen in de supermarkt in prijs vergelijkbaar met die in Zuid-Afrika. Uit eten gaan, tripjes de bergen in en gidsen zijn relatief goedkoop.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.