Reiszoeker

Reizen naar Letland

Geldzaken Letland

In Letland betaal je net als bij ons met de euro. Geen gedoe met omrekenen, omwisselen en hoge commissies aan wisselkantoren. Euro’s pinnen kan op diverse plekken in het land, vooral in de steden zijn voldoende pinautomaten. Met een creditcard kan in de steden vaak gewoon betaald worden.

Prijsniveau: Letland is een relatief goedkope reisbestemming. Het prijsverschil met Nederland en België is gemiddeld -35%. Zo zijn restaurants circa 50% goedkoper, betaal je voor levensmiddelen 35% minder, is geïmporteerd bier in horeca tot 48% goedkoper en betaal je voor het openbaar vervoer 59% minder. Het prijsverschil in toeristische gebieden, en dan met name tijdens het hoogseizoen, wijkt af van deze norm. Zo is het prijsniveau in Riga ongeveer gelijk als in Nederland en België, maar met name op de populaire terrassen in het centrum kan dit hoger liggen.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.