Reiszoeker

Reizen naar Letland

Gezondheid Letland

Aangezien wij niet medisch geschoold zijn, mogen wij geen advies geven over vaccinaties. Wij adviseren je op voorhand goed te laten informeren over de eventuele benodigde vaccinaties. Dit kan onder andere bij onze partner Thuisvaccinatie.nl. Zorg er ook voor dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten voordat je dat op reis gaat voor het geval je een ongeluk krijgt of ziek wordt tijdens de reis en je naar een ziekenhuis moet. De medische zorg staat in Letland op redelijk niveau.

Reisapotheek voor Letland: Neem een kleine reisapotheek mee op je Letland rondreis met o.a. jodium, pleisters, Sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Neem voor hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes mee, altijd fijn als er onderweg geen water en zeep in de buurt zijn.

Teken: Pas op voor teken bij het wandelen in de natuur, want de ziekte van Lyme kan daardoor worden overgebracht. Tekenencefalitis, een hersenontsteking die wordt veroorzaakt door een virus dat kan worden overgebracht door teken, komt in Letland voor. Het risico om deze ziekte op te lopen is het grootst van april tot november. Bescherm jezelf tegen teken!

Europees Medisch Paspoort: Handig om mee te nemen op je rondreis door Letland is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het Medisch Paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, apotheek en GGD.