Reiszoeker

Reizen naar Mexico

Bagage en kleding Mexico

Deze reis gaat voor een deel door tropisch laagland en voor een deel door bergland waar een gematigd klimaat heerst met soms koude nachten. Het is aan te raden dunne kleding mee te nemen voor het warme weer, voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. In San Cristóbal kan het 's nachts behoorlijk afkoelen! Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen te felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen zijn alles wat je voeten vereisen.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende geheugenkaarten, reservebatterijen, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, je vertrektijdenbrief met ticketnummers, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen en een goede reisgids. Verder eventueel: rol toiletpapier, handdoek en een leeslampje. Voor het gebruik van elektrische apparaten heb je een verloopstekker nodig, vraag daar in de winkel naar. Je hebt voor een reis naar Mexico geen klamboe of slaapzak nodig.

Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak, liefst niet in een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is en je soms een stuk met je bagage moet lopen. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je schone kleding in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt, voor het geval dat de bagage later aankomt dan jijzelf. Bijvoorbeeld: zorg dat je de pil en je tandenborstel in je handbagage hebt zitten. Zorg dat je bagage niet te zwaar is.