Reiszoeker

Reizen naar Mexico

Communicatie Mexico

Post van Mexico naar de Benelux is ongeveer 10 - 14 dagen onderweg. De post in Mexico is redelijk efficiënt. Als je er zeker van wilt zijn dat je post aankomt, geef dan je brieven en kaarten zelf af bij het postkantoor. Internationaal telefoneren kan in Mexico snel en makkelijk vanuit postkantoren of telefooncellen met telefoonkaarten (tarjetas ladatel). Goedkoper is het om vanuit internetcafés te bellen of te skypen.

Mobiel bellen in Mexico: In Mexico wordt gebruik gemaakt van het GSM 1900/850 netwerk. Steeds meer toestellen zijn daar geschikt voor. Check het voor de zekerheid bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Mexicaanse provider. Informatie over de beltarieven van verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer van Mexico is +52. Voor Nederland draai je eerst +31, voor België +32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer.

Internet in Mexico: Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je bij een telefoonwinkel van Telcel, Nextel, Lusacel of Movistar een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag de verkoper om je SIM-kaart te installeren. Met het beltegoed kun je ook internetten en dus whatsappen. In veel hotels en restaurants is gratis WiFi.

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.