Reiszoeker

Reizen naar Peru

Communicatie Peru

Post: Post vanuit Peru naar Europa versturen is over het algemeen geen probleem, alleen duurt het erg lang. De post doet er naar Europa twee tot drie weken over, de kans is dus groot dat je zelf al thuis bent wanneer je kaarten aankomen. 

E-mail: In bijna alle plaatsen op de route zul je internetcafés vinden. E-mailen is een gemakkelijk en goedkoop alternatief voor de telefoon (gemiddeld €2,- per uur).

Telefoon: Je kunt telefoonkaarten kopen waarmee je vanuit telefoonkantoortjes en telefooncellen op straat rechtstreeks naar Nederland en België kunt bellen. Ook is het mogelijk om collect calls te maken. Over het algemeen zijn de verbindingen goed. De tarieven verschillen nogal. De kosten voor een internationaal gesprek zijn relatief hoog. In hotels is het duurder dan in telefooncellen of telefoonkantoren, informeer altijd eerst naar het tarief voordat je vanuit het hotel belt. Tijdens de reis heb je op veel plaatsen bereik met je mobiele telefoon. Dit is afhankelijk van het toestel en je provider. Neem voor meer informatie over bereikbaarheid en kosten contact op met je provider.
Het internationale toegangsnummer van Nederland is 0031, van België 0032, gevolgd door het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. Het landennummer van Peru is 0051. Ook faxen is mogelijk vanuit Peru.