Reiszoeker

Reizen naar Peru

Geld Peru

De munteenheid in Peru is de Nuevo Sol, onderverdeeld in 100 céntimos. Actuele wisselkoersen zijn te vinden op : www.oanda.com.

In de meeste plaatsen tijdens de reis is het mogelijk om te pinnen (met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirussymbool). In de Colca Canyon is het niet mogelijk om te pinnen. Vaak is het maximum wat je kunt opnemen USD 200 à 300 per dag (je ontvangt het geld overigens in Peruaanse sol). Dollars kun je op veel plaatsen wisselen. Het is handig om (ook) wat cash dollars (als je die nog hebt liggen) of euro's mee te nemen in verschillende, kleinere coupures. Ook wordt de euro steeds vaker geaccepteerd, maar houd er rekening mee dat je niet de gunstigste koers krijgt. Creditcards worden alleen in de duurdere winkels en hotels geaccepteerd.

De banken zijn op werkdagen geopend van 09.00-12.30 uur (jan.- mrt.), de rest van het jaar ook van 15.00-18.00 uur. In de Casas de Cambio, wisselhuizen, kun je dollars en euro's inwisselen. Deze zijn op werkdagen van 09.00-18.00 uur geopend en tijdens het middaguur gesloten. Het is aan te raden geld te dragen in een geldriem of zgn. moneybelt. Deze belt kan je onder de kleding dragen! Neem geen kostbaarheden mee.

Bijkomende kosten: boekingskosten; vaccinaties (informeer bij je ziektekostenverzekeraar, want steeds vaker worden vaccinaties vergoed); bijdrage Calamiteitenfonds. Een reis- en ongevallenverzekering is noodzakelijk; een annuleringsverzekering zeker aan te raden. Deze verzekeringen kun je bij Shoestring afsluiten. De genoemde prijzen zijn bij benadering en aan veranderingen onderhevig.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.