Reisdocumenten Peru

Hieronder staat wat bekend was bij het te perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen.

Paspoort:
Controleer altijd of je paspoort nog lang genoeg geldig is voordat je vertrekt. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland. Een fotokopie van je paspoort is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen.

Er kan gevlogen worden met een luchtvaartmaatschappij die een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten. Houd er rekening mee dat voor de overstap in Amerika kinderen niet bijgeschreven mogen staan in het paspoort van de ouders. Ieder kind moet een eigen paspoort hebben. Een optisch leesbaar paspoort is verplicht voor een overstap in Amerika. Alle Nederlanders hebben dit. Mensen met een ander (niet Nederlands) paspoort dienen bij hun ambassade na te gaan of hun paspoort geschikt is voor Amerika. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste grensdocumenten.
LET OP: indien je een overstap maakt in Amerika geldt dat je vanaf 12 januari 2009 vóór vertrek online een ESTA (Electronische Reistoestemming) aan te vragen. Lees onderstaande informatie goed door!

Visum Peru:
Voor beide landen is bij een verblijf korter dan 30 dagen geen visum nodig. Bij aankomst in Peru krijg je een formulier dat je dient in te vullen en bij je te houden totdat je het land weer verlaat.

Electronische Reistoestemming - Belangrijk!
Vaak maken we voor onze reis naar Peru gebruik van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. In dat geval maak je altijd een overstap in Amerika. Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers naar of via de Verenigde staten reizen. Dit geldt voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen. Deze aanvraag dien je online in en moet goedgekeurd te zijn voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. ESTA staat voor Electronic System of Travel Authority. Aangeraden wordt om uiterlijk 3 dagen voor vertrek de ESTA aan te vragen.

Een goedgekeurde reistoestemming via ESTA is:
• Verplicht, per 12 januari 2009, voor alle VWP-reizigers voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten;
• Geldig, tenzij herroepen, voor een periode van maximaal twee jaar of tot de verloopdatum vermeld op het paspoort van de reiziger.
• Geldig voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Mochten er zich wijzigingen voordoen inzake bestemmingsadres of reisroute,
nadat de goedkeuring verleend is, kunnen deze op eenvoudige wijze via de ESTA-website aangepast worden; en
• Geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten in/op de (lucht)haven waar je het land binnenkomt.

Een ESTA goedkeuring geeft uitsluitend het recht om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat naar de Verenigde Staten reist, onder het VWP. Het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam heeft een heel handig hulpmiddel om te zien of je een visum nodig heeft op haar website gezet:
De Visa Waiver Wizard. Lees de instructies op deze website zorgvuldig door.

Klik hier voor je aanvraag van ESTA (Electronic System of Travel Authority)

Mocht je na het lezen van de infomatie op de Visa Waiver Wizard nog vragen hebben, neem dan contact op met het consulaat of de ambassade:
Consulaat van de Verenigde Staten, Museumplein 19, 1071 DJ Amsterdam, tel. 020-575 5309, fax: 020-575 5310
Ambassade van de Verenigde Staten, Lange Voorhout 102, 2514 EJ Den Haag, tel. 070-3102209, fax: 070-3614688
Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten, 4200 Linnean Avenue N.W., Washington, D.C. 20008-3896, Tel: (202) 224-5300.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.