Reiszoeker

Reizen naar Sri Lanka

Bagage en kleding Sri Lanka

Sri Lanka is een tropisch land. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem liever te weinig mee dan teveel. Wat je mist kun je voor een habbekrats aanschaffen. Een paraplu is wel handig, zowel tegen de regen als tegen te felle zon. Voor een verblijf in het centrale berggebied van Sri Lanka is een sweater handig voor de avonduren. Een paar goede wandelschoenen en een paar slippers zijn alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de heiligdommen van het eiland blootsvoets dient binnen te treden. Slippers zijn dan een uitkomst. Vrouwen kunnen beter geen korte broek dragen, tenzij op het strand. Jurken zijn trouwens koeler. Een korte broek tot de knie kan wel. Een goede zonnebril kun je beter van huis meenemen, ze zijn schaars en duur op het eiland. Een sjaal of sarong is handig als je een tempel of moskee bezoekt. Voor het meenemen van een camera, jas e.d. is het handig om een dagrugzakje mee te nemen. Zorg verder voor een kleine reisapotheek en je eigen medicijnen.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan: hoofddeksel, zonnebril, zonnebrandmiddelen, lakenzak, toiletartikelen, een reisapotheek, je eigen medicijnen (in je handbagage, eventueel met een verklaring van de arts), foto- of filmapparatuur en voldoende geheugenkaarten, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage in het vliegtuig), aansteker, schrijfwaren, boeken, paspoort met geldig visum, bankpasje, geld, kopieën van je paspoort en visum, printje van de vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, de boekingspapieren van deze reis. Eventueel kun je nog meenemen: verrekijker, paraplu (handig zowel tegen de regen als tegen te felle zon), landkaart, spelletjes, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep.

Dit alles verpak je een weekendtas (met wieltjes), rugzak of zachte koffer. Hardschalige koffers raden wij dringend af. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen.